Post Fetaured Image

Machine Tool Blogi

LVI-ekspertit Ridgidin opissa Tanskassa

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 9.11.2018 14:40

Lähetimme tällä viikolla LVI-eksperttimme Tomin ja Villen Ridgidin tuotekoulutukseen Tanskaan. Kaksi tiivistä koulutuspäivää menivät nopeasti vanhaa kertaillessa, uutta opetellessa ja laitteita testaillen.

Koulutus pidettiin Ridgidin Skandinavian päämajassa, joka sijaitsee Kööpenhaminan lähellä. Ridgidin näyttely- ja koulutustiloissa on esillä todella kattava valikoima erilaisia viemärinhuolto- ja putkityökaluja, joiden ominaisuuksiin päästiin tutustumaan kokeilemalla niiden käyttöä ihan itse. Pikaisella arvioilla tuotteita on esillä lähemmäs 500 ja kahdessa päivässä ehdittiin käydä niistä läpi lähes 100.

Ridgid_viemärikamerat ja laitteet

Pieni osa esillä olevasta tuotevalikoimasta.

Ridgidin valmistamista viemärinpuhdistuslaitteista perehdyttiin korkeapainehuuhtelijoiden toimintaan. Sen lisäksi sekä käsikäyttöisiä ja koneellisia viemärirasseja sai testata aidontuntuisessa testiviemäristössä, josta sai todella hyvän käsityksen laitteen käyttöominaisuuksista lähes aidossa käyttöympäristössä. 

Ridgid_Tomi viemärikamera

Tomi ja SeeSnake® Compact2 -kamerajärjestelmä koekäytössä.

Eniten aikaa käytettiin viemärintarkastukseen, vianmääritykseen ja paikannukseen. Kävimme yksityiskohtaisesti läpi käsikäyttöisten videotarkastuskameroiden ominaisuuksia ja testasimme niitä käytännössä. Testasimme koeputkistossa myös kamerajärjestelmiä, joilla voidaan tutkia putkiston kunto ja ottaa putken sisältä kuvia sekä videokuvaa. Kamerajärjestelmällä voi kätevästi tallentaa kuvatun materiaalin ja tehdä siitä raportin. Etsimme myös paikannuslaitteilla kamerapäätä ja etälähettimiä testiputkistosta sekä ulkona valurautaputkia ja sähköjohtoja.

Ridgid_viemärityökalut

Ridgid_rumpukoneet

Suomen Ridgidin Jukka Puurunen esittelee Ville Heikkilälle erilaisia viemärinhuoltolaitteita ja putkityökaluja.

Aiheet: LVI