Skip to content

Smiths Detectionin eqo-vartaloskanneri käytössä Kööpenhaminan lentokentällä

eqo.jpg
Smiths Detectionin eqo-vartaloskanneri käytössä Kööpenhaminan lentokentällä

Kööpenhaminan lentokentälle asennettiin syksyllä 2015 millimetriaaltoteknologiaa hyödyntäviä Smiths Detectionin eqo-vartaloskannereita 18 kpl. Kyseessä on laajin yksittäinen käyttöönotto Euroopassa.

Eqo-vartaloskanneri tunnistaa mitä tahansa materiaalia olevat piilotetut esineet tarkastettavan henkilön vaatteiden alta. Kööpenhaminan lentokentän turvatarkastuspisteissä sitä käytetään lisätarkastuslaitteena, mikäli ensimmäinen tarkastus on aiheuttanut hälytyksen.

Henkilöiden tarkastus tapahtuu sekunneissa ja tarkastaja saa heti tiedon, missä kohtaa vartaloa epäilyttävä esine sijaitsee. Paikannettu etsintä yksinkertaistaa tarkastusprosessia verrattuna koko vartalon läpikäymiseen metallinilmaisinportin hälyttäessä.

Johnnie Müller, lentokentän turvapäällikkö kommentoi “Kööpenhaminan lentokenttä on tyytyväinen eqo-vartaloskannerin mahdollistamaan tehokkaampaan turvatarkastuspisteiden toimintaan. Teknologia lisää tarkastuskyvykkyyttä ja täyttää uudet EU-turvamääräykset parantaen samalla matkustajakokemusta.
Eqo-henkilöskanneri integroituu sulavasti olemassa oleviin turvatarkastuspisteisiimme ja on tervetullut lisä lentokentän turvatarkastusjärjestelmiin.”


Eqo-henkilöskannereita on asennettu lentokentille ympäri maailmaa ja niitä on käytössä myös vankiloissa, puolustusvoimissa, tullissa ja muissa kriittisissä kohteissa.

Lue alkuperäinen lehdistötiedote tästä.

Tutustu tuotteeseen tarkemmin tästä.