Skip to content

John Deere Forestry Oy / Indeva-kuormankevennin erikoistarraimella

John Deere Forestry Oy valmistaa kuormatraktoreita, harvestereita ja harvesteripäitä metsäteollisuuden tarpeisiin.

Parempaa ergonomiaa työskentelyyn

Machine Tool Indeva John Deere Forestry Joensuu

John Deere Forestry Oy valmistaa kuormatraktoreita, harvestereita ja harvesteripäitä metsäteollisuuden tarpeisiin. Metsäkoneiden valmistuksen lisäksi yrityksellä on Suomessa kuusi asiakaspalvelukeskusta, jotka hoitavat koneiden varaosamyynnin, huoltopalvelut sekä teknisen tuen. Suomessa valmistetuille John Deere -kuormatraktoreille ja harvestereille on myönnetty avainlippu-merkki.

John Deere Forestryn Joensuun tehtaalle hankittiin alkukeväällä 2019 Indevan pneumaattinen kuormankevennin räätälöidyllä tarraimella kuormatraktoreiden kokoonpanoon. Laitteen tarkoituksena oli nopeuttaa kokoonpanoa sekä parantaa työntekijöiden työergonomiaa ja turvallisuutta. Työvaihe vaatii noin 35 kilon painoisten karikkaputkien ja niihin liitettävien jatkokarikoiden nostamista ja sijoittamista paikalleen noin kahden metrin korkeudelle. Nostoliike kuormittaa manuaalisesti suoritettuna erityisesti olkapäitä ja tikkaille kiipeämiseen liittyi turvallisuusriskejä. Putken ja jatkokarikan yhdistäminen pystytään nyt tekemään turvallisesti lattiatasossa. Työntekijä tarttuu asennettavaan kappaleeseen erikoistarraimella, joka nappaa siitä pitävän otteen. Kuormankeventimen avulla kappaletta on hyvin kevyt ohjailla ja asettaa se tarkasti paikalleen. Tartuntapään voi vapauttaa kun putkikarikka jatkopaloineen on paikallaan ja siirtyä kevyesti takaisin aloituspisteeseen. Näin työ nopeutuu huomattavasti eikä nostoliike vaadi työntekijältä painavan taakan käsittelyä käsin tai tikkaille kiipeämistä.

Täysin asiakkaan toiveiden mukainen erikoisvalmisteinen paineilmatarttuja suunniteltiin ja valmistettiin Italiassa Indevan tehtaalla. Tehtaalle lähetettiin pohjatietojen lisäksi käsiteltävä karikkaputki, jonka mukaan tarttuja suunniteltiin. Koko prosessi eteni vaivattomasti – valmiin laitteen saavuttua Joensuun tehtaalle, se yksinkertaisesti vain pultattiin ennalta valmisteltuun pulttikehään ja kevennin oli heti toimintavalmis. Teollisuusinsinööri Antonio Kirjavainen John Deere Forestryltä kertoi yhteistyön laitevalmistajan kanssa olleen joustavaa ja valmis laite saatiin käyttöön aikataulussa. Hän kiittelee myös Indevan tapaa pitää heidät jatkuvasti ajan tasalla projektin etenemisestä.

Kevennintä päivittäin käyttävä työntekijä kertoi sen olevan hyvin helppokäyttöinen laite, jonka avulla työnteko on nopeutunut selvästi. Lisäksi hän arvostaa työskentelyn parantunutta työergonomiaa.

Machine Tool Indeva John Deere Forestry Joensuu_2

Tarrain on mitoitettu tarkasti käsiteltävän karikan mittoihin sopivaksi.


Indevan toimintatapaan kuuluu testityöpisteen rakentaminen omiin tiloihin. Erikoisvalmisteista laitetta testataan loppukäyttäjän tiloja vastaavissa olosuhteissa, jotta laitteen toimivuus vastaa asiakkaan tarpeita. Mahdolliset muutokset voidaan tehdä ennen laitteen lähettämistä asiakkaalle.

Antonio Kirjavainen kertoo että Indevan tuotteisiin päädyttiin aiempien hyvien kokemusten perusteella. Tehtaalla on käytössä kuormankevennin kardaanin asennuksessa sekä puhdastiloissa. Laitteet ovat olleet helppokäyttöisiä ja huoltovapaita, lisäksi myöhempää kunnossapitoa helpottaa että käytössä on saman valmistajan tuotteita.

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.