Oy Machine Tool Co - turvallista laatua yli 65 vuotta

Vuonna 1951 perustettu Oy Machine Tool Co on suomalainen perheyritys ja teknisen kaupan asiantuntija. Maahantuomme laadukkaita nosto- ja turvalaitteita sekä LVI- ja hitsauslaitteita ammattikäyttöön. Tarjoamme tuotteille asiantuntevat koulutus-, tuki- ja huoltopalvelut sekä kattavan valikoiman varaosia.

Voit hyödyntää osaamistamme ja asiantuntemustamme palveluketjun jokaisessa vaiheessa. Palveluketjumme tärkeä osa on ajallaan toimitetut laitteet. Tehokas logistiikkaosastomme huolehtii tästä yhteistyössä toimittajien ja kuljetusliikkeiden kanssa.

Teemme yhteistyötä vain alan parhaiden osaajien kanssa, joilla on laadukkaat tuotteet ja hyvin toimiva, asiakaslähtöinen organisaatio. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Ridgid, Harris, Pewag, Holmatro, EdmoLift, Indeva, Epoke, Ravo, Smiths Detection ja CEIA. Laitetoimittajamme vaativat myös meiltä tiettyjen laatu- ja toimintakriteerien täyttämistä. Nämä kriteerit koskevat mm. henkilöstön ammattitaitoa ja toimivaa, omaa huolto-organisaatiota sekä yrityksen vakautta ja asemaa omalla markkina-alueellaan.

Nolla Tapaturmaa foorumi

 

Machine Tool kuuluu Nolla Tapaturmaa -foorumiin, joka on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen erikoistunut avoin verkosto. 

 

Miten kaikki alkoi

Kaikki alkoi yli 65 vuotta sitten, kun teknikko Jorma Parkkivaara kumppaneineen päätti perustaa Oy Machine Tool Co:n.

Jorma Parkkivaaran yritykseen tuoma pääoma oli "kirjoituspöytä seitsemällä laatikolla" ja Bijou-merkkinen, vähän käytetty matkakirjoituskone, yhteishinta 23 000 markkaa. Yhtiön ensimmäinen osoite oli Unioninkatu 39 A, vuokrahuone päiväkäyttöön.

Yhtiö perustettiin 1. päivänä helmikuuta 1951. Jo seuraavana vuonna Jorma Parkkivaara jäi käytännössä yksin viemään yritystä eteenpäin. Ensimmäiset tuotteet tulivat Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan Teekkarikylän Rakennustoimikunnalta. Ylioppilaskunta oli saanut teekkarikylän rakentamiseen avustuksena Yhdysvaltain ylijäämävarastosta mitä moninaisempia tavaroita. Sisaryhtiö Euroopan Tuonti Oy oli ne ostanut ja myi sitten vastaperustetulle Oy Machine Tool Co:lle alkuvarastoksi.

Vuonna 1953 yritykset muuttivat Helsingissä osoitteeseen Kasarmikatu 15, vanhaan Kaartin maneesin ikkunattomaan vinttikerrokseen monen muun aloittelevan yrityksen joukkoon. Huoneita oli neljä, joista yksi toimi yritysten ensimmäisenä varastona. Vesijohto ja muut mukavuudet olivat käytävän varrella, yhteisinä muiden vuokralaisten kanssa. Ensimmäisille messuille osallistuttiin keväällä 1954.

  

Nimen historia

 

Miksi suomalaiselle yritykselle englanninkielinen nimi?

Ei hienostelun vuoksi vaan, koska Helsingin Puhelinyhdistyksen uuden puhelinluettelon latomisessa loppuvuodesta 1950 oli ehditty jo ohi K- kirjaimen. Kone-alkuista nimeä ei olisi saanut yli vuoteen puhelinluetteloon.

Tieto uudesta yrityksestä piti saada nopeammin tulevien asiakkaiden tietoisuuteen. Mitä tehdään? Englannin kielen taidosta oli apua: kone = machine ja työkalu = tool. OY MACHINE TOOL CO. Siinä se oli. Hyvä nimi, varsinkin ulkomaita ja vieraskielisiä ajatellen. Yrityksen toiminta-ajatuksenahan oli tuoda maahan koneita, työkaluja ja raaka-aineita teollisuuden voimakkaasti kasvaviin tarpeisiin.

Suomalaisille asiakkaille "masinatuoli" oli alkuun vähän hankala lausua ja kirjoittaa. Onneksi Euroopan Tuonti oli helpompi. Machine Toolin historiaan liittyy oleellisesti Euroopan Tuonti Oy, joka oli aloittanut toiminimenä jo vuonna 1935. Osakeyhtiöksi yhtiömuoto muutettiin perustavassa yhtiökokouksessa 24.3.1950.

Yhtenä perustajista ja omistajista oli Jorma Parkkivaara. Yritykset toimivat yhdessä, mutta kummallakin oli oma tuotevalikoimansa. Silloisen liikevaihtoverosysteemin takia sisaryritys- tai yritysketjut olivat tarpeellisia.

Tarvitsetko apua?

Voit aina olla yhteydessä meihin, kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.
Ota yhteyttä