Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Pakkaaminen ja lavaus

Automatisoi toistuvat pakkaamisen ja lavauksen työtehtävät yhteistyörobotiikan avulla. Cobotti lavaa puolestasi haastavatkin kohteet tehokkaasti, turvallisesti ja nopeasti.

MAC-Robotiikka-logo-2

202209_machinetool_uutiskirje_lavaus

Kevyempää lavausta yhteistyörobottien avulla

Vähennä logistiikan kustannuksia ja helpota raskaita pakkaamisen ja lavauksen työtehtäviä yhteistyörobotiikan avulla. Automatisoimalla vaaralliset, raskaat ja toistuvat työtehtävät logistiikka sujuu tehokkaammin, turvallisemmin ja nopeammin – kaikilla teollisuuden aloilla.

 • Pakkaa. Cobotin avulla automatisoit laajasti erilaisten tuotteiden pakkaamisen.
 • Pinoa. Erikokoisten tuotteiden pinoaminen käy nopeasti ja tarkasti.
 • Pura. Cobotti purkaa kuormat – väsymättä.
 • Kokoa. Automatisoi laatikkojen kokoaminen ja nopeuta pakkauslinjan toimintaa.
 • Lavaa. Cobotti hoitaa lavauksen millilleen palletointiohjelman avulla.

Automatisoimalla pakkaamisen ja lavauksen sujuvoitat tuotantoa sekä vapautat työntekijät tärkeämpiin työtehtäviin. Pakkaamiseen liittyy usein lukuisia toistuvia, tylsiä ja epäergonomisia työtehtäviä, jotka vievät arvokasta työaikaa. Raskaiden taakkojen toistuva nostaminen altistaa tuki -ja liikuntaelinsairauksille sekä lisää sairauspoissaolojen määrää.

 

 

 

Hyödynnä cobottia kaikissa pakkaamisen työtehtävissä

Cobotti on monipuolinen pakkaaja ja lavaaja. Valikoimastamme löytyvien erilaisten tarttujien, robotiikan konenäön ja koneoppimisen avulla yhteistyörobotti pystyy käsittelemään eri kokoisia ja muotoisia kappaleita vaihtelevissa ympäristöissä. Myös tuotekoodin skannaus on vaivaton integroida tuotannon työvaiheisiin. Cobottia voi hyödyntää myös helpottamaan vaihtelevan tuotevalikoiman pakkaamista ja lähettämistä, esimerkiksi verkkokaupan erilaisten kiirekausien aikana.

Kevyen rakenteen ja monipuolisten turvaominaisuuksien ansiosta yhteistyörobottia voi joustavasti hyödyntää eri tuotantolinjoilla, useissa eri tuotannon työtehtävissä. Cobotin ohjelmointi on helppoa, eikä se vaadi aikaisempaa kokemusta.

 

Website version_Umbraco-04_2019_Sanofi_Pharma_Case_Story_France 05

 

Yhteistyörobotti pakkaa joustavammin kuin teollisuusrobotti

Tuotannon tehostamisessa on jo pitkään käytetty erilaisia teollisuusrobotteja logistiikan työtehtävien automatisointiin. Pienille ja keskisuurille yrityksille teollisuusrobottien palletointisolut ovat kuitenkin usein liian kömpelöitä ja suuria, jotta niistä olisi tarpeeksi hyötyä tuotannossa. Yhteistyörobotti on teollisuusrobottia kevyempi ja monipuolisempi ratkaisu työn automatisointiin – myös pienemmän volyymin tuotannoissa. 

Cobotti ei vie paljon tilaa, jonka vuoksi se onkin helppo ottaa käyttöön jo olemassa olevaan tuotanto- tai pakkauslinjastoon. Cobotti työskentelee kirjaimellisesti ihmisen rinnalla, joten se ei myöskään pakkaamisen ja lavauksen työtehtävissä tarvitse ympärilleen suuria turvarakenteita, toisin kuin teollisuusrobotit. 

 

Automatisointi tuo kilpailukykysi takaisin

Pakkaaminen ja lavaus ovat työtehtäviä joissa samat, vaativat ja raskaat nostot ja liikkeet toistuvat helposti useankin tunnin ajan. Automatisoimalla nämä työt pystyt kasvattamaan yrityksesi tuottavuutta sekä hyödyntämään työntekijöiden osaamista myös muihin työtehtäviin.

 • Kasvanut tuotanto. Lisää tuottavuutta pidemmillä työvuoroilla – cobotti ei väsy.
 • Tasalaatuista työjälkeä. Yhteistyörobotti hoitaa toistuvat ja tarkkuutta vaativat liikkeet.
 • Parempi ergonomia. Cobotti vapauttaa työntekijäsi mielekkäämpiin työtehtäviin – kuten robotin ohjelmointiin.
 • Kustannustehokkuus. Pysy kysynnän perässä ilman kalliita hankintoja jokaiseen eri tuotannon vaiheeseen.

Automaatio ja robottihankinnat tuovat yrityksellesi myös kaivattua kilpailukykyä – teollisuuden ala kehittyy jatkuvasti, eikä perässä ole helppo pysyä. Jos resurssit ovat rajatut, automaatio on usein jopa välttämätön askel kilpailukyvyn kasvattamiseen.

 

Website_Version-05_2019_RNB_Cosmetics_Case_Story_Spain

 

Palletointi ergonomisesti – automatisoi haastavakin lavaus

Yhteistyörobotiikkaa voi hyödyntää pakkaamisessa ja lavauksessa monin tavoin. Vaikka logistiikan työtehtävät itsessään ovat yleensä yksinkertaisia, on työ pitkän päälle raskasta ja toistuvaa. Tämä johtaa helposti vaarallisiin virheisiin ja työntekijän huomion herpaantumiseen. Yhteistyörobotiikan avulla hoidat lavauksen ilman särkevää selkää tai väsyviä käsiä. Cobottien käyttö on panostus työergonomiaan – ne eivät tee virheitä vielä tuhannenkaan toiston kohdalla.

Lisähaastetta logistiikkaan voi tuoda myös useiden eri muotoisten ja kokoisten tuotteiden lavaaminen samalle palletointialustalle. Yhteistyörobotiikan avulla voit etukäteen ohjelmoida palletoinnin parhaalla mahdollisella tavalla, jotta erilaisten pakkausten lavaus samalle alustalle hoituu turvallisesti ja tarkasti. Saat automaatiosta vielä sujuvampaa erilaisten tarttujien avulla. Voit esimerkiksi helpottaa lavausta entisestään käyttämällä usealle erikokoiselle ja muotoiselle tuotteelle sopivaa alipainetarttujaa.

 

TSI-Lavaaja – valmis robottisolu pakkausteollisuudelle

tsi lavaaja

Machine Tool on kehittänyt Suomen pakkausteollisuuden tarpeisiin oman robottikokonaisuuden. TSI-Lavaaja sisältää kaiken mitä tarvitset pakkaamisen ja lavauksen automatisointiin.

 

 

 • Ulottuma 1300 mm
 • Kantokyky 12,5 kg
 • Solun koko 1350 x 866 mm
 • Siirrettävissä pumppukärryllä
 • Käyttöjännite 230 V

TSI-Lavaaja vie vähemmän tilaa kuin kolme eurolavaa ja se on helppo siirtää tuotantotilan sisällä paikasta toiseen. Helppokäyttöisen palletointiohjelman avulla opetat cobotille laatikon hakupisteen ja näytät lavan sijainnin nopeasti – jopa ilman ohjelmointia! 

Laiteinvestointina TSI-Lavaaja maksaa itsensä nopeasti takaisin, yleensä jo alle vuodessa. Tarkasta täältä robottisolun käyttöönottoon vaadittavat resurssit!

 


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt

Juho Liljamo

Sovelluspäällikkö
040 528 0497
Keski- ja Länsi-Suomi

Veli-Matti Svahn

Business development manager
010 391 5113
Etelä-Suomi

Petteri Tyni

Myynti-insinööri
040 635 0939
Pohjois- ja Itä-Suomi

Juho Arvola

Myynti-insinööri
010 391 5117
Lounais-Suomi

Yhteistyörobotiikan hyödyt pakkaamiseen

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Lavauksen laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Miksi liimata cobotilla?
Robotiikka4.03.2024 10:34

Miksi liimata cobotilla?

Lue lisää
Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!
Robotiikka31.01.2024 11:24

Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!

UR robottien tuoteperhe kasvaa! 30 kilon kapasiteetin omaava UR30 on julkistettu. Uusi robotti on rakennettu UR20:n menestyksen pohjalta, joten tämä...

Lue lisää
Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy
Robotiikka18.12.2023 12:33

Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy

Pääset näkemään alkuperäiset kuvat ja tekstin uusimmasta Automaatioväylä -lehdestä

Lue lisää
Pally; tie helppoon lavaukseen
Robotiikka28.11.2023 06:37

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu...

Lue lisää
Lavaussimulaattori
Robotiikka16.10.2023 05:45

Lavaussimulaattori

Lue lisää
Cobottihionnan ABC
Robotiikka20.09.2023 09:17

Cobottihionnan ABC

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.