Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Kokoonpano

Roboloikka – nopeutta ja laatua kokoonpanoon.

Yhteistyörobotin avulla käsittelet, sijoitat, kokoat tai ruuvaat kappaleen nopeuttakin vaativissa kokoonpanon tehtävissä. Ota automaation askel ja vie tuotanto uudelle tasolle cobottien avulla!

MAC-Robotiikka-logo-2

PNG Version 2-2003_Case_Study_VOITH_Turbo 08

Rakenna robotilla – cobotit kokoonpanossa

Yhteistyörobotiikka sopii loistavasti erilaisten kokoonpanon työtehtävien suorittamiseen.

Kokoonpanoon kuuluu useita erilaisia työvaiheita, joita voidaan nopeuttaa ja tehostaa automaation avulla. Cobotit työskentelevät joustavasti ihmisen rinnalla esimerkiksi kokoonpanolinjoissa väsymättä ja ilman virheitä. 

  • Kokoaminen. Sisäänrakennetun voima-anturin avulla cobotit ovat ihanteellisia robotteja kokoamisen automatisoimiseen.
  • Kappaleen sijoittaminen. Siirrä tai sijoita kappale kokoonpanossa nopeasti ja tarkasti.
  • Kappaleenkäsittely. Cobotti käsittelee monipuolisesti muovisia, puisia, metallisia, sekä muista materiaaleista tehtyjä kappaleita.
  • Ruuvaus. Yhteistyörobotiikan avulla nopeutat kokoonpanossa tapahtuvaa ruuvausta ja parannat työntekijän ergonomiaa. Cobotti ruuvaa kappaleet virheettömästi joka kerta.
  • Liimaus. Robotti suorittaa liimauksen tasaisella laadulla, äärimmäisen tarkasti. Liimausradat on helppo opettaa nauhoittamalla robottia kädestä pitäen.

Helposti ohjelmoitava yhteistyörobotti sopii useille eri toimialoille, kokoonpanon joka vaiheeseen. Cobottia voidaan siirtää helposti eri kokoonpanon työpisteiden välillä ja käyttää monipuolisesti eri työtehtävissä erilaisten tarttujien avulla. Yhteistyörobotin käyttöön ei tarvita tarkkaa tulevaisuuden tuotantosuunnitelmaa, vaan cobotti mukautuu tekemiseen kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Näin ei tarvitse pelätä, että investointi jäisi käyttämättä vaikka tuotantopaine tai kysyntä muuttuisi.

 

Laatua ja nopeutta teollisuuden toimialoille

Yhteistyörobotiikka sopii niin pieniin, kuin suuriin tuotantoihin. Sen avulla hoidat nopeutta ja tarkkuutta vaativat kokoonpanon työtehtävät, vapauttaen ihmiset mielekkäämpään työhön. 

Automatisoitu kokoonpano:

  1. Lisää tuotannon nopeutta. Tehokkaampi tuotanto säästää työaikaa ja mahdollistaa nopean kokoonpanon.
  2. Parantaa laatua. Cobotit suorittavat kokoonpanon työtehtävät tarkasti, jopa 0,03 mm tarkkuudella. Laatu ei koskaan pääse kärsimään.
  3. Vähentää työvammoja ja tapaturmia. Siirtämällä toistuvat ja rasittavat työtehtävät cobotille säästät työtekijät turhilta vammoilta ja loukkaantumisilta.
  4. Lyhentää kokoonpanoaikaa. Cobotti voi toistaa saman liikkeen tuhansia kertoja täysin samalla tavalla. Lyhyempi kokoonpanoaika vaikuttaa suoraan tuotannon kasvuun.

Cobotti suorittaa työn itsenäisesti, jolloin tuotanto voi jatkua vaikka vuorokauden ympäri. Yhteistyörobotiikkaa voidaan hyödyntää laajasti esimerkiksi metalli-, kone-, elektroniikka-, sekä muiden teollisuuden alojen kokoonpanotyössä.

 

Ohjelmoi robotti rinnallesi

Universal Robots -coboteissa on selkeä, helposti opittava käyttöliittymä, jonka ansiosta robotin ohjelmointi on vaivatonta ja nopeaa. Ihmisen rinnalla työskentelevä yhteistyörobotti ei myöskään vaadi ympärilleen erityisiä suojatoimia teollisuusrobotin tavoin, joten se sopii pienempäänkin tuotantotilaan.

Universal Robots -yhteistyörobottien valikoimasta löytyy cobotti jokaiseen käyttökohteeseen. Machine Tool auttaa sinua valitsemaan työhösi sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet. Yhteistyörobottia voidaan käyttää monipuolisesti kokoonpanon eri työvaiheisiin muun muassa erilaisten tarttujien avulla ja prosessityökalujen avulla. 

 


TSI-Ruuvari

TSI-Ruuvari on alunperin Suomen elektroniikkateollisuuden tarpeisiin koottu robottikokonaisuus, joka ruuvaa kokoonpanossa osat virheettömästi paikalleen. Kokonaisuuden käyttöön ei tarvita aikaisempaa automaatio-osaamista joten käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta. TSI-Ruuvari sisältää valmiiksi kaiken tarvittavan: laitteet, ohjeet ja kätevät ohjelmapohjat, joiden avulla työntekijät oppivat helposti käyttämään järjestelmää itsenäisesti.

TSI-Ruuvari tekee jokaisen ruuvauksen täydellisesti tuhansienkin toistojen jälkeen. Älykäs ruuvinväännin valvoo laatua ja reagoi virheisiin heti niiden ilmaantuessa. Robottikokonaisuus sopii vaihtelevaan tuotantoon sekä erityisen hyvin etenkin elektroniikkateollisuudessa käytettäville M1,5-M6 -ruuveille.

Tutustu TSI-Ruuvariin >>

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteistyörobotiikan hyödyt kokoonpanossa

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Kokoonpanon laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä kokoonpanolinjan äärestä muihin hommiin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä
Robotiikka6.05.2024 06:44

Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä

Lue lisää
Miksi liimata cobotilla?
Robotiikka4.03.2024 10:34

Miksi liimata cobotilla?

Lue lisää
Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!
Robotiikka31.01.2024 11:24

Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!

UR robottien tuoteperhe kasvaa! 30 kilon kapasiteetin omaava UR30 on julkistettu. Uusi robotti on rakennettu UR20:n menestyksen pohjalta, joten tämä...

Lue lisää
Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy
Robotiikka18.12.2023 12:33

Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy

Pääset näkemään alkuperäiset kuvat ja tekstin uusimmasta Automaatioväylä -lehdestä

Lue lisää
Pally; tie helppoon lavaukseen
Robotiikka28.11.2023 06:37

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu...

Lue lisää
Lavaussimulaattori
Robotiikka16.10.2023 05:45

Lavaussimulaattori

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.