Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Kokoonpano

Roboloikka – nopeutta ja laatua kokoonpanoon.

Yhteistyörobotin avulla käsittelet, sijoitat, kokoat tai ruuvaat kappaleen nopeuttakin vaativissa kokoonpanon tehtävissä. Ota automaation askel ja vie tuotanto uudelle tasolle cobottien avulla!

MAC-Robotiikka-logo-2

PNG Version 2-2003_Case_Study_VOITH_Turbo 08

Rakenna robotilla – cobotit kokoonpanossa

Yhteistyörobotiikka sopii loistavasti erilaisten kokoonpanon työtehtävien suorittamiseen.

Kokoonpanoon kuuluu useita erilaisia työvaiheita, joita voidaan nopeuttaa ja tehostaa automaation avulla. Cobotit työskentelevät joustavasti ihmisen rinnalla esimerkiksi kokoonpanolinjoissa väsymättä ja ilman virheitä. 

  • Kokoaminen. Sisäänrakennetun voima-anturin avulla cobotit ovat ihanteellisia robotteja kokoamisen automatisoimiseen.
  • Kappaleen sijoittaminen. Siirrä tai sijoita kappale kokoonpanossa nopeasti ja tarkasti.
  • Kappaleenkäsittely. Cobotti käsittelee monipuolisesti muovisia, puisia, metallisia, sekä muista materiaaleista tehtyjä kappaleita.
  • Ruuvaus. Yhteistyörobotiikan avulla nopeutat kokoonpanossa tapahtuvaa ruuvausta ja parannat työntekijän ergonomiaa. Cobotti ruuvaa kappaleet virheettömästi joka kerta.
  • Liimaus. Robotti suorittaa liimauksen tasaisella laadulla, äärimmäisen tarkasti. Liimausradat on helppo opettaa nauhoittamalla robottia kädestä pitäen.

Helposti ohjelmoitava yhteistyörobotti sopii useille eri toimialoille, kokoonpanon joka vaiheeseen. Cobottia voidaan siirtää helposti eri kokoonpanon työpisteiden välillä ja käyttää monipuolisesti eri työtehtävissä erilaisten tarttujien avulla. Yhteistyörobotin käyttöön ei tarvita tarkkaa tulevaisuuden tuotantosuunnitelmaa, vaan cobotti mukautuu tekemiseen kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Näin ei tarvitse pelätä, että investointi jäisi käyttämättä vaikka tuotantopaine tai kysyntä muuttuisi.

 

Laatua ja nopeutta teollisuuden toimialoille

Yhteistyörobotiikka sopii niin pieniin, kuin suuriin tuotantoihin. Sen avulla hoidat nopeutta ja tarkkuutta vaativat kokoonpanon työtehtävät, vapauttaen ihmiset mielekkäämpään työhön. 

Automatisoitu kokoonpano:

  1. Lisää tuotannon nopeutta. Tehokkaampi tuotanto säästää työaikaa ja mahdollistaa nopean kokoonpanon.
  2. Parantaa laatua. Cobotit suorittavat kokoonpanon työtehtävät tarkasti, jopa 0,03 mm tarkkuudella. Laatu ei koskaan pääse kärsimään.
  3. Vähentää työvammoja ja tapaturmia. Siirtämällä toistuvat ja rasittavat työtehtävät cobotille säästät työtekijät turhilta vammoilta ja loukkaantumisilta.
  4. Lyhentää kokoonpanoaikaa. Cobotti voi toistaa saman liikkeen tuhansia kertoja täysin samalla tavalla. Lyhyempi kokoonpanoaika vaikuttaa suoraan tuotannon kasvuun.

Cobotti suorittaa työn itsenäisesti, jolloin tuotanto voi jatkua vaikka vuorokauden ympäri. Yhteistyörobotiikkaa voidaan hyödyntää laajasti esimerkiksi metalli-, kone-, elektroniikka-, sekä muiden teollisuuden alojen kokoonpanotyössä.

HubSpot Video

 

Ohjelmoi robotti rinnallesi

Universal Robots -coboteissa on selkeä, helposti opittava käyttöliittymä, jonka ansiosta robotin ohjelmointi on vaivatonta ja nopeaa. Ihmisen rinnalla työskentelevä yhteistyörobotti ei myöskään vaadi ympärilleen erityisiä suojatoimia teollisuusrobotin tavoin, joten se sopii pienempäänkin tuotantotilaan.

Universal Robots -yhteistyörobottien valikoimasta löytyy cobotti jokaiseen käyttökohteeseen. Machine Tool auttaa sinua valitsemaan työhösi sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet. Yhteistyörobottia voidaan käyttää monipuolisesti kokoonpanon eri työvaiheisiin muun muassa erilaisten tarttujien avulla ja prosessityökalujen avulla. 

 


TSI-Ruuvari

TSI-Ruuvari on alunperin Suomen elektroniikkateollisuuden tarpeisiin koottu robottikokonaisuus, joka ruuvaa kokoonpanossa osat virheettömästi paikalleen. Kokonaisuuden käyttöön ei tarvita aikaisempaa automaatio-osaamista joten käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta. TSI-Ruuvari sisältää valmiiksi kaiken tarvittavan: laitteet, ohjeet ja kätevät ohjelmapohjat, joiden avulla työntekijät oppivat helposti käyttämään järjestelmää itsenäisesti.

TSI-Ruuvari tekee jokaisen ruuvauksen täydellisesti tuhansienkin toistojen jälkeen. Älykäs ruuvinväännin valvoo laatua ja reagoi virheisiin heti niiden ilmaantuessa. Robottikokonaisuus sopii vaihtelevaan tuotantoon sekä erityisen hyvin etenkin elektroniikkateollisuudessa käytettäville M1,5-M6 -ruuveille.

Tutustu TSI-Ruuvariin >>

Yhteistyörobotiikan hyödyt kokoonpanossa

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Kokoonpanon laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä kokoonpanolinjan äärestä muihin hommiin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella
Robotiikka26.05.2023 07:18

Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella

Lue lisää
Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä
Robotiikka20.02.2023 13:52

Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä

Järjestimme tammikuussa ensimmäisen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuman Helsingin Malmilla, sekä virtuaalisesti Teamsin kautta.

Lue lisää
Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?
Robotiikka23.11.2022 06:00

Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?

Automaatiossa on tulevaisuuden arki. Nyt on aika hypätä täysillä mukaan robotiikan junaan, tai jäät kehityksen kyydistä. Lue tärkeimmät vinkkimme...

Lue lisää
MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn
Robotiikka14.10.2022 08:00

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti SvahnMoi, mä olen Vellu ja olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Olen toiminut reilut 20 vuotta myynnin...

Lue lisää
Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022
Nostaminen7.10.2022 06:20

Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022

Alihankinta 2022 kokosi teollisuuden alan taas yhteen

Kuva: Alihankinta-messut

Yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista, Alihankinta-messut,...

Lue lisää
Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin
Uutiset23.06.2022 08:15

Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin

Uusi UR20 määrittelee cobotit uudelleen

Nyt se on virallista!

Yhteistyökumppanimme Universal Robots julkaisee uuden tuotteen yhteistyörobottien...

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.