Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Materiaalin poisto

Automatisoi materiaalin poisto yhteistyörobotin avulla. Tehosta jyrsimisen, poraamisen, hionnan tai purseenpoiston työtehtäviä ja vähennä jätettä. Universal Robotsin coboteissa on myös sisäänrakennuttu voiman ja väännön tunnistus – työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein.

MAC-Robotiikka-logo-2

Website_Version-09_2019_BW_Industrie_Case_Story_France (3)

Materiaalin poisto ja työstö yhteistyörobotilla

Automatisoi materiaalin poisto yhteistyörobotiikalla. Cobotit tehostavat tuotantoa ja vähentävät materiaalin poistosta syntyvää jätettä tarkasti ja turvallisesti.

  • Jyrsintä. Cobotti poistaa materiaalia jyrsimällä – tarkasti ja siististi.
  • Poraus. Automatisoitu materiaalin poisto porauksella on nopeaa ja tasalaatuista.
  • Hionta. Cobotti käsittelee kappaleet varovasti ja juuri oikealla paineella.
  • Purseenpoisto. Robotti suorittaa purseenpoiston nopeasti – ihmisen rinnalla.

Cobottien avulla voidaan automatisoida myös muu materiaalin työstäminen, kuten viimeistelyn kiillotus ja hienohionta.

 

Website_Version-07_2019_Drilling_Metal_Case_Story_Italy 10

Cobotti poistaa materiaalia ihmisen rinnalla – laadusta tinkimättä

Cobotti hoitaa materiaalin poiston yhtä taitavasti kuin ihminen – jopa paremmin. Kun robottia harkitaan hankinnan kriteereinä ovat yleensä työn laatu, nopeus, cobotin soveltuminen muihin tehtäviin, sekä investoinnin hinta. Tärkein kriteeri on laadukas lopputulos, jossa cobotin työnjälki usein ohittaa jopa ihmisen.
 
Cobotti hoitaa materiaalin poiston ja työstön automatisoidusti, ilman häiriöitä. Nykypäivänä usein vielä käsin tehtävä materiaalin poisto sitoo työntekijän fyysiseen työhön ja sen tuomiin rajoituksiin. Ihmisen rinnalla toimiva cobotti tuo työhön joustavuutta, tehokkuutta ja väsymättömiä lisäkäsiä.
 

Työn automatisointi robotiikan avulla on myös yksi teollisuuden alan työvoimapulan ratkaisuista. Muun muassa jyrsinnän, porauksen ja purseenpoiston ammattitaito on hitaasti häviämässä. Investoinnit robotiikkaan ovat keino pitää tuotanto käynnissä ja yritys elinvoimaisena.

 

Website_Version-09_2019_BW_Industrie_Case_Story_France (2)

Tehosta tuotantoa ja vähennä materiaalin poiston jätettä

Yhteistyörobotti tuo materiaalin poistoon laadun lisäksi muun muassa joustavuutta, tehokkuutta ja vapautta.

  • Tehokkaampi tuotanto. Itsenäisesti työskentelevä cobotti ei väsy tai tee virheitä. Se voi toistaa saman työvaiheen jopa tuhansia kertoja peräkkäin.
  • Vähemmän jätettä. Cobotin tarkka ja virheetön työjälki tuottaa myös vähemmän turhaa jätettä.
  • Tarkempi lopputulos. Ohjelmoi cobotti materiaalin poistoon jopa millin sadasosan tarkkuudella. 
  • Lisääntynyt turvallisuus. Cobottien turvaominaisuudet mahdollistavat työskentelyn ihmisen rinnalla – eivät tilalla.
  • Kustannustehokkuus. Yhteistyörobotin tuomat säästöt näkyvät suoraan esimerkiksi parantuneessa toimitusvarmuudessa ja tuotteiden valmistushinnassa.

Materiaalin poiston automatisointi parantaa myös työvaiheen ergonomiaa vähentämällä fyysisesti ihmistä kuormittavaa työtä. Kun cobotti hoitaa raskaan ja tarkkuutta vaativan työn, työntekijät voivat keskittyä tärkeämpiin ja mielekkäämpiin työtehtäviin, kuten cobotin ohjelmointiin.

Cobotti soveltuu ihmisen tavoin monipuolisesti myös muihin töihin materiaalin poiston ohella. Yhteistyörobotti – toisin kuin taas raskaat teollisuusrobotit – on helppo siirtää työpisteestä ja -vaiheesta toiseen. Uuden työvaiheen opettelu ja automaation käyttöönotto käy nopeasti ja turvallisesti.

 

 

Sisäänrakennettu voiman ja väännön tunnistus

Universal Robotsin e-Series -coboteissa on sisäänrakennettu voiman ja väännön tunnistus, joka auttaa myös materiaalin poistamisessa. Tunnistuksen ansiosta cobotilla käytettävä työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein. Automaattinen tunnistus auttaa myös vähentämään jätettä tarkan kohdennuksen ja optimoinnin ansiosta. 

Voima- ja vääntöanturi auttaa myös työtehtävien automatisoinnissa. Universal Robotsin sisäänrakennetun anturin ja UR+ ohjelmiston avulla esimerkiksi hionta- ja viimeistelytyövaiheet voidaan opettaa robotille vain liikeradat näyttämällä. Työntekijä voi ohjata ja opettaa robottia kädestä pitäen, nauhoittaen liikkeet robotille. Tämä luo mahdollisuuden joustavaan automaatioon, sekä mahdollistaa robotin käytön joustavasti eri kohteissa.

Sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen lisäksi cobotit sisältävät myös muita työturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Jos työntekijä törmää robottiin, laite pysähtyy automaattisesti ja rajoittaa kontaktin voimaa. Cobotti voidaan myös ohjelmoida siirtymään alhaisemmalle teholle silloin, kun ihminen astuu sen työtilaan, ja nopeuttamaan tahtia taas kun ihminen astuu kauemmas.

UR+ ekosysteemi ja Robotiqin oppimisympäristö auttavat automatisoinnissa

Universal Robots -cobottien ympärille kehittynyt UR+ ekosysteemi auttaa niin ensikertalaisia kuin ammattilaisia automatisoimaan työtehtäviä nopeasti ja tehokkaasti. Materiaalin poiston automatisointia miettiessä kannattaa myös tutustua kumppanimme Robotiqin tarjoamaan eLearning-oppimisympäristöön. Virtuaalisesta alustasta löydät erillisiä opetuskokonaisuuksia muun muassa hionnan ja jäysteenpoiston automatisointiin.

Robotiqin oppimisympäristö perustuu videoihin, joissa asiantuntija käy vaihe vaiheelta läpi robotin ohjelmointia ja käyttöönottoa. Videoiden kautta robotin eri toimintojen käyttöä on helppo opetella jo ennen robotin hankintaa. Suurin osa Machine Toolin asiakkaista hyödyntää oppimisympäristöä myös robottihankinnan jälkeen – käytännönläheiset videot toimivat hyvänä tukimateriaalina robotin käytössä. 

 

Valitse UR16e-cobotti raskaaseen teollisuuskäyttöön

UR16e Universal Robots yhteistyörobotti
 
Kantokyky: 16 kg
Toimintasäde: 900 mm
Toistotarkkuus (ISO 9283): ± 0,05 mm
Alustan koko: Ø 190 mm
 

Suurimman Universal Robotsin cobotin kantokyky on 16 kiloa. UR16e-malli on suunniteltu erityisesti raskaisiin koneistus-, materiaalinkäsittely-, pakkaus-, materiaalin poisto- ja ruuvaustehtäviin.

Poikkeuksellisesta kantokyvystä on hyötyä erityisesti painavien työkalujen käyttämisessä. Cobotti pystyy myös esimerkiksi nostamaan useita osia kerralla, mikä auttaa tuotantosyklien nopeuttamisessa ja työn tehostamisessa. 

Website_Version-07_2019_Drilling_Metal_Case_Story_Italy 03


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteistyörobotiikan hyödyt materiaalin poistossa

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Materiaalin poiston laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä
Robotiikka6.05.2024 06:44

Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä

Lue lisää
Miksi liimata cobotilla?
Robotiikka4.03.2024 10:34

Miksi liimata cobotilla?

Lue lisää
Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!
Robotiikka31.01.2024 11:24

Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!

UR robottien tuoteperhe kasvaa! 30 kilon kapasiteetin omaava UR30 on julkistettu. Uusi robotti on rakennettu UR20:n menestyksen pohjalta, joten tämä...

Lue lisää
Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy
Robotiikka18.12.2023 12:33

Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy

Pääset näkemään alkuperäiset kuvat ja tekstin uusimmasta Automaatioväylä -lehdestä

Lue lisää
Pally; tie helppoon lavaukseen
Robotiikka28.11.2023 06:37

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu...

Lue lisää
Lavaussimulaattori
Robotiikka16.10.2023 05:45

Lavaussimulaattori

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.