Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Materiaalin poisto

Automatisoi materiaalin poisto yhteistyörobotin avulla. Tehosta jyrsimisen, poraamisen, hionnan tai purseenpoiston työtehtäviä ja vähennä jätettä. Universal Robotsin coboteissa on myös sisäänrakennuttu voiman ja väännön tunnistus – työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein.

MAC-Robotiikka-logo-2

Website_Version-09_2019_BW_Industrie_Case_Story_France (3)

Materiaalin poisto ja työstö yhteistyörobotilla

Automatisoi materiaalin poisto yhteistyörobotiikalla. Cobotit tehostavat tuotantoa ja vähentävät materiaalin poistosta syntyvää jätettä tarkasti ja turvallisesti.

  • Jyrsintä. Cobotti poistaa materiaalia jyrsimällä – tarkasti ja siististi.
  • Poraus. Automatisoitu materiaalin poisto porauksella on nopeaa ja tasalaatuista.
  • Hionta. Cobotti käsittelee kappaleet varovasti ja juuri oikealla paineella.
  • Purseenpoisto. Robotti suorittaa purseenpoiston nopeasti – ihmisen rinnalla.

Cobottien avulla voidaan automatisoida myös muu materiaalin työstäminen, kuten viimeistelyn kiillotus ja hienohionta.

 

Website_Version-07_2019_Drilling_Metal_Case_Story_Italy 10

Cobotti poistaa materiaalia ihmisen rinnalla – laadusta tinkimättä

Cobotti hoitaa materiaalin poiston yhtä taitavasti kuin ihminen – jopa paremmin. Kun robottia harkitaan hankinnan kriteereinä ovat yleensä työn laatu, nopeus, cobotin soveltuminen muihin tehtäviin, sekä investoinnin hinta. Tärkein kriteeri on laadukas lopputulos, jossa cobotin työnjälki usein ohittaa jopa ihmisen.
 
Cobotti hoitaa materiaalin poiston ja työstön automatisoidusti, ilman häiriöitä. Nykypäivänä usein vielä käsin tehtävä materiaalin poisto sitoo työntekijän fyysiseen työhön ja sen tuomiin rajoituksiin. Ihmisen rinnalla toimiva cobotti tuo työhön joustavuutta, tehokkuutta ja väsymättömiä lisäkäsiä.
 

Työn automatisointi robotiikan avulla on myös yksi teollisuuden alan työvoimapulan ratkaisuista. Muun muassa jyrsinnän, porauksen ja purseenpoiston ammattitaito on hitaasti häviämässä. Investoinnit robotiikkaan ovat keino pitää tuotanto käynnissä ja yritys elinvoimaisena.

 

Website_Version-09_2019_BW_Industrie_Case_Story_France (2)

Tehosta tuotantoa ja vähennä materiaalin poiston jätettä

Yhteistyörobotti tuo materiaalin poistoon laadun lisäksi muun muassa joustavuutta, tehokkuutta ja vapautta.

  • Tehokkaampi tuotanto. Itsenäisesti työskentelevä cobotti ei väsy tai tee virheitä. Se voi toistaa saman työvaiheen jopa tuhansia kertoja peräkkäin.
  • Vähemmän jätettä. Cobotin tarkka ja virheetön työjälki tuottaa myös vähemmän turhaa jätettä.
  • Tarkempi lopputulos. Ohjelmoi cobotti materiaalin poistoon jopa millin sadasosan tarkkuudella. 
  • Lisääntynyt turvallisuus. Cobottien turvaominaisuudet mahdollistavat työskentelyn ihmisen rinnalla – eivät tilalla.
  • Kustannustehokkuus. Yhteistyörobotin tuomat säästöt näkyvät suoraan esimerkiksi parantuneessa toimitusvarmuudessa ja tuotteiden valmistushinnassa.

Materiaalin poiston automatisointi parantaa myös työvaiheen ergonomiaa vähentämällä fyysisesti ihmistä kuormittavaa työtä. Kun cobotti hoitaa raskaan ja tarkkuutta vaativan työn, työntekijät voivat keskittyä tärkeämpiin ja mielekkäämpiin työtehtäviin, kuten cobotin ohjelmointiin.

Cobotti soveltuu ihmisen tavoin monipuolisesti myös muihin töihin materiaalin poiston ohella. Yhteistyörobotti – toisin kuin taas raskaat teollisuusrobotit – on helppo siirtää työpisteestä ja -vaiheesta toiseen. Uuden työvaiheen opettelu ja automaation käyttöönotto käy nopeasti ja turvallisesti.

 

HubSpot Video

 

Sisäänrakennettu voiman ja väännön tunnistus

Universal Robotsin e-Series -coboteissa on sisäänrakennettu voiman ja väännön tunnistus, joka auttaa myös materiaalin poistamisessa. Tunnistuksen ansiosta cobotilla käytettävä työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein. Automaattinen tunnistus auttaa myös vähentämään jätettä tarkan kohdennuksen ja optimoinnin ansiosta. 

Voima- ja vääntöanturi auttaa myös työtehtävien automatisoinnissa. Universal Robotsin sisäänrakennetun anturin ja UR+ ohjelmiston avulla esimerkiksi hionta- ja viimeistelytyövaiheet voidaan opettaa robotille vain liikeradat näyttämällä. Työntekijä voi ohjata ja opettaa robottia kädestä pitäen, nauhoittaen liikkeet robotille. Tämä luo mahdollisuuden joustavaan automaatioon, sekä mahdollistaa robotin käytön joustavasti eri kohteissa.

Sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen lisäksi cobotit sisältävät myös muita työturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Jos työntekijä törmää robottiin, laite pysähtyy automaattisesti ja rajoittaa kontaktin voimaa. Cobotti voidaan myös ohjelmoida siirtymään alhaisemmalle teholle silloin, kun ihminen astuu sen työtilaan, ja nopeuttamaan tahtia taas kun ihminen astuu kauemmas.

UR+ ekosysteemi ja Robotiqin oppimisympäristö auttavat automatisoinnissa

Universal Robots -cobottien ympärille kehittynyt UR+ ekosysteemi auttaa niin ensikertalaisia kuin ammattilaisia automatisoimaan työtehtäviä nopeasti ja tehokkaasti. Materiaalin poiston automatisointia miettiessä kannattaa myös tutustua kumppanimme Robotiqin tarjoamaan eLearning-oppimisympäristöön. Virtuaalisesta alustasta löydät erillisiä opetuskokonaisuuksia muun muassa hionnan ja jäysteenpoiston automatisointiin.

Robotiqin oppimisympäristö perustuu videoihin, joissa asiantuntija käy vaihe vaiheelta läpi robotin ohjelmointia ja käyttöönottoa. Videoiden kautta robotin eri toimintojen käyttöä on helppo opetella jo ennen robotin hankintaa. Suurin osa Machine Toolin asiakkaista hyödyntää oppimisympäristöä myös robottihankinnan jälkeen – käytännönläheiset videot toimivat hyvänä tukimateriaalina robotin käytössä. 

 

Valitse UR16e-cobotti raskaaseen teollisuuskäyttöön

UR16e Universal Robots yhteistyörobotti
 
Kantokyky: 16 kg
Toimintasäde: 900 mm
Toistotarkkuus (ISO 9283): ± 0,05 mm
Alustan koko: Ø 190 mm
 

Suurimman Universal Robotsin cobotin kantokyky on 16 kiloa. UR16e-malli on suunniteltu erityisesti raskaisiin koneistus-, materiaalinkäsittely-, pakkaus-, materiaalin poisto- ja ruuvaustehtäviin.

Poikkeuksellisesta kantokyvystä on hyötyä erityisesti painavien työkalujen käyttämisessä. Cobotti pystyy myös esimerkiksi nostamaan useita osia kerralla, mikä auttaa tuotantosyklien nopeuttamisessa ja työn tehostamisessa. 

Website_Version-07_2019_Drilling_Metal_Case_Story_Italy 03


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

OTA YHTEYTTÄ!

Yhteistyörobotiikan hyödyt materiaalin poistossa

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Materiaalin poiston laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella
Robotiikka26.05.2023 07:18

Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella

Lue lisää
Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä
Robotiikka20.02.2023 13:52

Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä

Järjestimme tammikuussa ensimmäisen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuman Helsingin Malmilla, sekä virtuaalisesti Teamsin kautta.

Lue lisää
Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?
Robotiikka23.11.2022 06:00

Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?

Automaatiossa on tulevaisuuden arki. Nyt on aika hypätä täysillä mukaan robotiikan junaan, tai jäät kehityksen kyydistä. Lue tärkeimmät vinkkimme...

Lue lisää
MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn
Robotiikka14.10.2022 08:00

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti SvahnMoi, mä olen Vellu ja olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Olen toiminut reilut 20 vuotta myynnin...

Lue lisää
Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022
Nostaminen7.10.2022 06:20

Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022

Alihankinta 2022 kokosi teollisuuden alan taas yhteen

Kuva: Alihankinta-messut

Yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista, Alihankinta-messut,...

Lue lisää
Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin
Uutiset23.06.2022 08:15

Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin

Uusi UR20 määrittelee cobotit uudelleen

Nyt se on virallista!

Yhteistyökumppanimme Universal Robots julkaisee uuden tuotteen yhteistyörobottien...

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.