Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Hitsaaminen

Vie hitsaus uudelle tasolle – ota roboloikka! Yhteistyörobotiikan avulla automatisoit ja tehostat tuotannon hitsauksen. Tarkka ja vakaa cobotti hitsaa ihmisen rinnalla turvallisesti, ergonomisesti ja kustannustehokkaasti. 

MAC-Robotiikka-logo-2

 

Website_Version-2020_Case_Study_Köhler

Automatisoi hitsaus roboloikalla

Hitsauksen automatisointi on nyt mahdollista kaikille! Paranna hitsaustyön tuottavuutta ja laatua yhteistyörobotiikan avulla.

Yhteistyörobotti, eli cobotti, on helpotus monen metallialan yrityksen hitsauspulmiin. Helposti ohjelmoitava hitsausrobotti tuo tuotantoon joustoa ja laatua – työskentelemällä ihmisen rinnalla. Cobotin avulla vapauta itsesi ja työntekijäsi toistuvista, tylsistä ja vaarallisista hitsauksen tehtävistä.

Yhteistyörobotiikaa voidaan hyödyntää muun muassa kaari-, vastus-, piste-, TIG-, laser-, plasma- ja MIG-hitsauksessa. Cobotti voi hoitaa myös kappaleensyötön hitsauksen yhteydessä.

Universal Robots -cobotti on helppo integroida useisiin eri virtalähteisiin. Helpoin tapa on kuitenkin hankkia valmis kokonaisuus jonka mukana tulee kaikki tarvittava. Tästä yhtenä esimerkkinä toimii Proweld Finlandin Cobottihitsausasema. Cobottihitsausaseman voi pyytää myös paikan päälle kokeiltavaksi! Kahden tunnin kokeilu sisältää hitsausasiantuntijan opastuksen ja esittelyn paikan päällä. Ota yhteyttä niin sovitaan aikataulu!

 

Tasaisen laadukasta hitsausta

Cobotti suorittaa hitsausprosessin aina kymmenesmillien tarkkuudella ohjelmoinnin mukaan. Ohjelmoinnit tehdään suoraan hitsattavan kohteen perusteella – cobotti hitsaa niin suuret ja pienet sarjat kuin yksittäiskappaleetkin.

  • Aina yhtä tarkka lopputulos. Cobotti ei väsy vaan se tekee saman työvaiheen aina yhtä tarkasti – jopa tuhansia kertoja peräkkäin.
  • Tehokkaampi tuotanto. Suurempi hitsausnopeus ja robotin mahdollistama itsenäinen kolmivuorotyö auttavat tehostamaan tuotantoa.
  • Lisääntynyt turvallisuus. Anna cobotin hoitaa hitsauksen vaaralliset ja epäergonomiset työvaiheet. 
  • Vähemmän jätettä. Tarkka yhteistyörobotti tuottaa hitsauksessa vähemmän turhaa jätettä kuin manuaalinen, käsillä tehtävä hitsaus.
  • Joustavampi hitsaus. Robotit ulottuvat paikkoihin, joihin ihminen ei pääse. Ne myös suorittavat monimutkaisemmat hitsauslinjat ihmistä nopeammin.
  • Kustannustehokkuus. Yhteistyörobotti maksaa itsensä keskimäärin takaisin vain 195 päivässä.

Yhteistyörobotiikka on ollut monen yrityksen pelastus metallialaa vaivanneen työvoimapulan aikana. Robotit eivät korvaa hitsaajan työtä, vaan auttavat tehostamaan ja helpottamaan sitä.

 

Yhteistyörobotti hitsaa teollisuusrobottia sujuvammin

Yhteistyörobotiikka sopii "perinteisiä" teollisuusrobotteja paremmin erityisesti pienempien ja monimutkaisempien hitsaussarjojen automatisointiin. Raskaaseen teollisuusrobottiin verrattuna cobotti on huomattavasti kevyempi ja herkempi. Se ei myöskään teollisuusrobotin tavoin tarvitse ympärilleen kattavia turvajärjestelmiä, vaan cobotin infrastruktuurin rakentaminen on huomattavasti edullisempaa. Universal Robots -coboteissa on myös sisäänrakennetut turvajärjestemät, jotka lisäävät käytön turvallisuutta.

Teollisuusrobotit vievät paljon tilaa ja ovat jäykkiä toistuvalle, ennakoitavalle hitsaustyölle, jossa työvaiheet voivat vaihtua ja vaatia muutoksia nopeasti. Yhteistyörobotti taas loistaa joustavuudellaan, jonka avulla se voidaan nopeasti siirtää työtehtävästä ja -pisteestä toiseen. Cobotti sopii tilaan kuin tilaan – se hitsaa siellä missä ihminenkin.

 

Hitsaaja cobotin ohjelmoijaksi

Hitsauksen paras lopputulos syntyy ihmisen ja robotin yhteistyöstä. Ihminen ohjelmoi ja opettaa, cobotti hoitaa likaisen ja pitkäveteisen työn. Automatisoimalla hitsauksen epämukavat työvaiheet työntekijät voivat siirtyä mielekkäämpiin ja tärkeämpiin työtehtäviin. Käsin hitsaaminen on fyysisesti raskasta, joten työn automatisointi auttaa myös paremman ergonomian saavuttamisessa.

Robottien käyttö hitsauksessa on viime vuosina yleistynyt ja edesauttanut koko maan metallialaa. Kustannustehokkuus pitää tuotannon Suomessa, ja tehostunut hitsaus auttaa tuotannon pysyvän kasvavan kysynnän tahdissa. Universal Robots -coboteissa on selkeä, helposti opittava käyttöliittymä, jonka ansiosta robotin ohjelmointi on vaivatonta ja nopeaa – kuka tahansa oppii hitsausrobotin käytön!

 

Opeta hitsausradat vaivattomasti

Hitsausratojen opettaminen Universal Robots cobotille on vaivatonta Smooth Roboticsin UR+ ohjelmiston ja opetuspainikkeiden avulla. Robotin työkalulaippaan kiinnitetään painikekotelo, jonka avulla laitetta voidaan hallita. Kotelossa on kolme painiketta: robotin vapautuspainike sekä suoran ja kaariliikkeen opetuspainikkeet. Hitsaaja voi siis opettaa liikeradat cobotille edes koskematta ohjainpaneeliin.Toinen tärkeä osa SmoothToolia on URCap hitsausohjelma. Kaikki opetetut pisteet tallentuvat ohjelmaan jota voi vielä tarpeen vaatiessa hienosäätää. Voit itse valita minkälaista saumaa robotti tekee; suoraa linjaa, osa- tai monipalkoa, vaaputusta, kalansuomua tai jotain ihan muuta. 3D-napin kautta näet hitsauspolun ja liikkeet kolmiulotteisessa ympäristössä. Offset-toiminnolla taas pystyt helposti kopioimaan saman hitsauspolun vieressä olevalle jigille.

Nopean ja helpon ohjelmoinnin lisäksi SmoothTool ohjelmistoon kuuluu virtalähdeintegraatioita. Näiden avulla robotti ja virtalähde saadaan vaivatta keskustelemaan keskenään. Tällä hetkellä ohjelmisto tukee seuraavia virtalähdevalmistajia:

EWM

ESAB

Fronius

Kemppi

OTC


Smooth Toolin lisäosan avulla voimme automatisoida myös olemassa olevia virtalähteitä. Tämä ei ole suositeltavin lähtökohta mutta luo kuitenkin mahdollisuuden madaltaa investointikustannuksia.


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet kuten erilaiset tarttujat, prosessityökalut sekä konenäköjärjestelmät. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään hitsauksen uudelle tasolle. Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteistyörobotiikan hyödyt hitsauksessa

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Hitsauksen laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä hitsauksen raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Miksi liimata cobotilla?
Robotiikka4.03.2024 10:34

Miksi liimata cobotilla?

Lue lisää
Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!
Robotiikka31.01.2024 11:24

Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!

UR robottien tuoteperhe kasvaa! 30 kilon kapasiteetin omaava UR30 on julkistettu. Uusi robotti on rakennettu UR20:n menestyksen pohjalta, joten tämä...

Lue lisää
Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy
Robotiikka18.12.2023 12:33

Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy

Pääset näkemään alkuperäiset kuvat ja tekstin uusimmasta Automaatioväylä -lehdestä

Lue lisää
Pally; tie helppoon lavaukseen
Robotiikka28.11.2023 06:37

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu...

Lue lisää
Lavaussimulaattori
Robotiikka16.10.2023 05:45

Lavaussimulaattori

Lue lisää
Cobottihionnan ABC
Robotiikka20.09.2023 09:17

Cobottihionnan ABC

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.