Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Laaduntarkastus

Vaatiiko tuotantosi laaduntarkastus tarkkuutta ja tasalaatuisuutta, jota on hankala tehokkaasti saavuttaa työntekijöiden toimesta? Cobotti voi olla ratkaisu ongelmaasi.

MAC-Robotiikka-logo-2

Website version 2-06_2018_Elos-Medtech_Sweden 25

Tehosta laaduntarkastusta automaation avulla

Robotiikka tuo tarkkuutta ja yhtenäisyyttä laaduntarkastukseen. Yhteistyörobotiikan avulla automatisoit laaduntarkastuksen muun muassa seuraavilla aloilla:

 • Ajoneuvoteollisuus
 • Elintarviketeollisuus
 • Elektroniikka- ja tekniikkateollisuus
 • Metalliteollisuus
 • Konepajat
 • Lääketeollisuus

Tuotteiden laaduntarkastus vaatii aina tasalaatuisuutta, jatkuvaa tarkkuutta ja nopeutta. Yhteistyörobotiikka on ergonominen ja kustannustehokas ratkaisu tehostaa laaduntarkastusta ja testausta eri tuotantolinjoilla alasta riippumatta.

 

cobot camera-2

 

Yhteistyörobotiikka mahdollistaa tasalaatuisen laaduntarkastuksen

Universal Robots -cobottien sisäänrakennettujen sensorien avulla voit hyödyntää yhteistyörobotiikkaa jopa kaikista pienempien tuotantokappaleiden käsittelyssä ja tarkastuksessa. Yhteistyörobotteja voidaan käyttää laaduntarkastuksessa esimerkiksi tuotteen painon mittaamiseen, äänen testaukseen, näytteiden ottamiseen, tai tuotteiden kuvaamiseen ja videoimiseen.

Laaduntarkastuksen tavoite on aina tunnistaa tuotteista mahdollisia virheitä tai poikkeamia, joten työ vaatii taitoa ja tarkkuutta. Yhteistyörobotti ei tee virheitä, vaan toistaa jokaisen liikkeen samalla tavalla yhä uudelleen. Automatisoimalla laaduntarkastuksen takaat korkean laadun tuotannossa ja saat tuotteiden testaukseen ja mittaukseen kaivattua tasalaatuisuutta.

 

Esimerkki: mittakoneen automatisointi

Cobotti on laaduntarkastustehtävissä parhaimmillaan koordinaattimittakoneen panostuksessa. Koordinaattimittakoneet ovat valmiita laitteita, jotka suorittavat sille ohjelmoidut mittaustehtävät. Toistuva ota-laita-työ on täydellinen työtehtävä cobotille, sillä ihminen harvemmin tuottaa tässä tehtävässä erillistä arvoa.

Robotti jaksaa panostaa mittakonetta niin pitkään kuin kappaleita riittää. Cobotti toistaa tässä aina samat työvaiheet: asettaa kappaleen mittakoneeseen, käynnistää mittakoneen, odottaa mittaustuloksen ja hakee lopuksi kappaleen pois. Mittaustuloksen perusteella cobotti laittaa hylätyt kappaleet sivuun, jotta ihminen voi myöhemmin vielä tarkistaa ne.

Esimerkki: Mectalent Oy käyttää cobottia mittakoneen apurina. Käyttöönotto aloitettiin panostamalla pieniä sarjoja mittakoneelle. Nyt tekeminen on kehittynyt niin, että robotti kykenee suorittamaan mittauksia itsenäisesti yövuoron ajan. Liikuteltavan robotin ansiosta mittakone on ihmisen käytettävissä päivävuorossa, mutta yövuoron hoitaa robotti.

 

 

Lue lisää: Mectalent: Sopimusvalmistajan roboloikka

 

Pysy mukana kehityksessä – automatisoinnilla takaat laadun

Tasaisen laadun lisäksi automatisoitu laaduntarkastus tuo tuotantoon myös muita hyötyjä.

 • Kustannustehokkuus. Säästä tuotannon kuluissa.
 • Tehostunut tuotanto. Laaduntarkastus ei aiheuta pullonkauloja tuotantoon.
 • Parempi työergonomia. Cobotti vapauttaa työntekijät muihin työtehtäviin.
 • Tarkkaa keskittymistä. Robotti ei väsy, tai menetä otettaan.
 • Noussut kilpailukyky. Älä jää jälkeen kilpailijoiden kehityksestä. 

Yhteistyörobotti sopii laaduntarkastuksen lisäksi lukuisiin eri tuotannon työtehtäviin. Hyödynnä automatisointia esimerkiksi kappaleen käsittelyssä, materiaalin poistossa, kokoonpanossa tai lavauksessa.

 

Konenäön avulla automatisoit vaativankin laaduntarkastuksen

Universal Robots -yhteistyörobotteihin integroitavan konenäön avulla hyödynnät automatisoitua laaduntarkastusta myös erittäin vaativissa työtehtävissä. Konenäön ansiosta cobotti pystyy entistä tarkemmin tunnistamaan ja poimimaan laaduntarkastuksessa vialliset osat ja tuotteet esimerkiksi tuotanto- tai pakkauslinjoilta.

OnRobot_Eyes 2.5D-kamera

Esimerkiksi helppokäyttöisen OnRobot 2.5D -kameran avulla cobotti voi syvyystunnistuksen avulla lajitella ja valita tarkastuksesta vialliset kappaleet helposti ja nopeasti. Syvyyden hahmottaminen helpottaa erityisesti pinottujen ja eri korkeuksilla sijaitsevien kappaleiden käsittelyä. Kamera tunnistaa kappaleet myös värien ja ääriviivojen perusteella.

Konenäköjärjestelmä on helppo integroida Universal Robots -cobottiin plug-and-play menetelmällä. Se tuo tuotantoon ja laaduntarkastukseen kaivattua ja elintärkeää tehokkuutta, oli kyseessä sitten isomman tuotannon tarkastus tai piensarjatuotanto.

 

Yhteistyörobotiikan käyttöönotto laaduntarkastuksessa

Yhteistyörobotin käyttöönotto on nopeaa ja turvallista. Cobotin käyttö ei myöskään vaadi aikaisempaa kokemusta, ohjelmoinnin oppii jokainen! Helppokäyttöisen ohjelmiston ansiosta laaduntarkastuksen työvaiheiden opettaminen cobotille käy vain minuuteissa.

Laaduntarkastuksessa käytetty cobotti on myös helppo ja nopea siirtää automatisoimaan muita manuaalisia työtehtäviä. Pienen kokonsa ansiosta yhteistyörobotti voidaan siirtää tarpeen mukaan tuotantotilan sisällä työtehtävästä toiseen, vaikka joka päivä.

Yhteistyörobotti ei vaadi ympärilleen suuria turvarakenteita tai tuo tuotantoon suuria sivukuluja. Cobotin keskimääräinen takaisinmaksuaika on vain 195 päivää, joten yhteistyörobotti myös maksaa itsensä nopeasti takaisin.

 

Website version 2-07_2022_Vitesco_Case_Story_Italy_04

Ergonomiset ja turvalliset tuotanto- ja pakkauslinjat

Tuotannon työntekijät väsyvät nopeasti saman työtehtävän toistamiseen varsinkin silloin, kun samaa tarkkuutta vaativaa liikettä pitää toistaa useiden tuntien ajan. Laaduntarkastuksen työtehtävät vaativat tarkkuutta ja keskittymistä, joka herpaantuu helposti ihmissilmän väsyessä.

Cobotit auttavat parantamaan työergonomiaa hoitamalla fyysisesti kuormittavat työtehtävät ihmisen puolesta. Kun cobotti hoitaa toistuvat ja tarkkuutta vaativat työvaiheet, työntekijät voivat keskittyä tärkeämpiin ja mielekkäämpiin työtehtäviin, kuten cobotin ohjelmointiin. Yhteistyörobottien lukuisat sisäänrakennetut turvaominaisuudet myös takaavat turvallisen käytön ja parantavat koko yrityksen työturvallisuutta.

 


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

 

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt

Juho Liljamo

Sovelluspäällikkö
040 528 0497
Keski- ja Länsi-Suomi

Veli-Matti Svahn

Business development manager
010 391 5113
Etelä-Suomi

Petteri Tyni

Myynti-insinööri
040 635 0939
Pohjois- ja Itä-Suomi

Juho Arvola

Myynti-insinööri
010 391 5117
Lounais-Suomi

Yhteistyörobotiikan hyödyt laaduntarkastukseen

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobottihionnan ABC
Robotiikka20.09.2023 09:17

Cobottihionnan ABC

Lue lisää
Robotiq Machine Tending Solution
Robotiikka22.08.2023 07:28

Robotiq Machine Tending Solution

Lue lisää
Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella
Robotiikka26.05.2023 07:18

Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella

Lue lisää
Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä
Robotiikka20.02.2023 13:52

Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä

Järjestimme tammikuussa ensimmäisen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuman Helsingin Malmilla, sekä virtuaalisesti Teamsin kautta.

Lue lisää
Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?
Robotiikka23.11.2022 06:00

Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?

Automaatiossa on tulevaisuuden arki. Nyt on aika hypätä täysillä mukaan robotiikan junaan, tai jäät kehityksen kyydistä. Lue tärkeimmät vinkkimme...

Lue lisää
MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn
Robotiikka14.10.2022 08:00

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti SvahnMoi, mä olen Vellu ja olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Olen toiminut reilut 20 vuotta myynnin...

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.