Machine Tool Blogi

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 13.10.2021 15:30

Pohjois-Suomessa nyt oma robotiikan asiantuntija - Tutustu Petteriin!

Petteri Tyni on Machine Toolin Pohjois-Suomen oma aluemyyjä ja robotiikan asiantuntija. Heti kättelyssä rekrytoijat vakuuttaneella oululaisella on suomalais-saksalainen insinöörin kaksoistutkinto, sekä työkokemusta niin paperitehtaalta, rekkakuskin hommista, ja Sveitsistä Bystronic Laser:lta.

Miten Petteri on päätynyt Machine Toolin ensimmäiseksi Pohjois-Suomen omaksi aluemyyjäksi? Lue lisää uudesta robotiikan asiantuntijastamme!

Lue lisää

Aiheet: nimitys, Yleinen, Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 2.9.2021 12:47

Markus Rekola - Indevan todellinen asiantuntija ja nostohaasteidesi ratkaisija

Kuka on Markus Rekola?

Pyöreitä juhliva nostolaiteasiantuntija, viiden lapsen isä ja pappa. Markus on monen roolin ammattilainen, joka pystyy auttamaan asiakkaita kaikissa nostamisen haasteissa, yli 25 vuoden ammattitaidolla. Hän neuvoo ja opastaa asiakkaita niin oikean laitteen valinnassa, työturvallisuudessa, tarkastuksissa, kuin huolloissakin.

Lue lisää

Aiheet: Tarraimet ja magneetit, nimitys, Nostaminen, Uutiset, Yleinen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 17.5.2021 14:34

Rokka-hanke tuo robotiikan osaamista Pohjois-Pohjanmaalle

Yhteistyörobottien käyttö tuotannon eri vaiheissa tehostaa tuotantoa, laskee tuotantokustannuksia sekä parantaa yritysten kilpailukykyä. Cobottien käyttöönottoa ja niiden täyttä hyödyntämistä hidastaa kuitenkin tarvittavan osaamisen puute yrityksissä. Kone- ja automaatiotekniikka kaipaa lisää robotiikan osaajia.

Lue lisää

Aiheet: Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 22.3.2021 10:25

Kevään 2021 uudet tuotteet

Olemme lisänneet jälleen runsaasti uusia tuotteita laajaan tuotevalikoimaamme. Nyt esittelyssä talven ja alkukevään mielenkiintoisimmat uutuudet, joista löytyy laitteita ergonomiseen ja turvalliseen nostamiseen sekä viemärinhuoltoon.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen, LVI, Yleinen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 13.1.2021 14:56

Metallinilmaisinporttiin voi nyt liittää kehonlämmön mittaustoiminnon

TDU (Thermal Detection Unit) on metallinilmaisinporttiin asennettava kehonlämmön mittauslaite, jolla voidaan mitata henkilöiden kehonlämpö nopeasti ilman fyysistä kontaktia.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 20.11.2020 12:40

NoiseBox estää salakuuntelun

Suojaudu älylaitteiden kautta tapahtuvalta salakuuntelulta

Älylaitteiden kautta tapahtuva salakuuntelu luottamuksellisten kokousten aikana on mahdollista estää oikeiden turvalaitteiden avulla.

Jo aiemmin Machine Toolin tuotevalikoimassa olleen MI2-metallinilmaisinportin lisäksi olemme täydentäneet turvalaitevalikoimaamme NoiseBox-laitteilla.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 18.11.2020 15:10

Pexraytechin uutuus: PXR Alpha -sarjan läpivalaisujärjestelmät

Suomalaisen Pexraytech Oy:n uusi kannettava läpivalaisujärjestelmä sisältää kolme eri kokoista paneelia, kaksi säteilylähdettä sekä PXR HUB -ohjausyksikön. PXR Alpha -järjestelmä helpottaa erityyppisten kohteiden läpivalaisua ja on nopea pystyttää käyttövalmiiksi.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 21.10.2020 13:49

Uutuustuotteita Fezeriltä

Fezer on tuonut tänä syksynä markkinoille kaksi uutta alipainetarttujaa.

VacuPowerLift VPL-60KG on alipainetarttujan ja magneetin yhdistelmä rei'itettyjen metallilevyjen käsittelyyn. Sen maksimikapasiteetti on jopa 60 kg.

Fezerin uusi VLM-VERT-180E-750KG-alipainetarttuja kääntää raskaat L-muotoiset betonielementit 180 astetta.

 

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 11.9.2020 15:21

Syksyn monipuoliset ja hyödylliset uutuustuotteet

Tämän syksyn aikana olemme julkaisseet paljon eri tuoteryhmien uutuustuotteita. Osa uutuuksista on täysin uusia tuotteita, mutta joukkoon mahtuu myös jo pidempään markkinoilla olleita ratkaisuja, jotka olemme ottaneet osaksi valikoimaamme.

Syksyn uutuustuotteet tuovat helpotusta erilaisten kappaleiden ja materiaalien käsittelyyn ja parantavat monin tavoin työntekijöiden ergonomiaa. Joukosta löytyy myös tarkastusjärjestelmät ajoneuvojen alustojen tarkastamiseen.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen, Uutiset, Robotiikka, Viherrakentaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 7.9.2020 15:38

Nyt tuotevalikoimassa auton alustan tarkastusjärjestelmät

Machine Tool on solminut jälleenmyyntisopimuksen saksalaisen SecuScanin kanssa. Yritys valmistaa auton alustan tarkastusjärjestelmiä.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus, Uutiset

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 17.8.2020 10:09

Norjalaista ohjelmisto-osaamista lavojen käsittelyn automatisointiin

 

Machine Tool on aloittanut yhteistyön norjalaisen Rocketfarmin kanssa. Yrityksellä on pitkä kokemus yhteistyörobottien teollisuuskäyttöön liittyvissä ratkaisuissa. Rocketfarmin luomat sovellukset on suunniteltu erityisesti  alan johtavan valmistajan, Universal Robotsin, yhteistyöroboteille.

Lue lisää

Aiheet: Uutiset, Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 5.5.2020 14:56

Nyt voit myös vuokrata Probst-työvälineitä

Tarvitseeko viherprojektisi kunnon työvälineitä, mutta et välttämättä halua ostaa niitä omaksi? Tai haluaisitko testata  Probst-työvälineitä työmaalla? Silloin kannattaa vuokrata laatuvälineet meiltä.

Lue lisää

Aiheet: Uutiset, Viherrakentaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 27.4.2020 14:56

Sähkövinttureiden lisäominaisuuksissa on mistä valita

Huchez-sähkövintturimalleihin on tarjolla valtavasti erilaisia lisäominaisuuksia, jotka helpottavat työskentelyä. Lisäämällä haluamasi ominaisuudet, saat käyttötarkoitukseen juuri sopivan sähkövintturin.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 22.4.2020 14:34

Mitä kaikkea osaava huoltopalvelumme tekee

Tiedätkö mitä kaikkea monitaitoinen huoltotiimimme tekee? Pitkän linjan ammattilaisista koostuva huoltomme tekee esimerkiksi nostoapuvälinetarkastuksia, huoltaa erilaiset nostoapuvälineet, viemärikamerat sekä imulakaisukoneet. 

Lue lisää

Aiheet: Huolto

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 20.4.2020 10:09

Suojaa ulko-alueet liikuteltavilla turva-aidoilla

Belgialaisen Pitagonen valmistamat turva-aidat ovat helppokäyttöinen ratkaisu kulkuväylien väliaikaiseen sulkemiseen. Turva-aidat suojaavat tapahtuma-aluetta tehokkaasti mahdollisilta ajoneuvohyökkäyksiltä. Lisäksi ne ovat nopea pystyttää ja helposti liikuteltavissa.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 14.4.2020 11:18

Uusilla tarttujilla cobotista entistä monipuolisempi apulainen

Universal Robotsin cobottien kanssa yhteensopivia tarttujia, työkaluja ja lisäosia on saatavilla jo runsaasti. Kevään aikana on luvassa useita uutuusmalleja, joista tässä jo muutama.

Lue lisää

Aiheet: Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 25.3.2020 12:43

Vuokraa yhteistyörobotti testikäyttöön

Yhteistyörobottien käyttöönotto kiinnostaisi, mutta koskaan ei ole sopivaa aikaa paneutua asiaan. Kuulostaako tutulta? Me tarjoamme riskitöntä robottilaitteiston vuokrausta, jolla pääset testaamaan miten yhteistyörobotti voisi kasvattaa tuotantoa.

Lue lisää

Aiheet: Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 6.3.2020 8:44

Saimme lisää osaamista robotiikkaan

Saimme lisävahvistusta robotiikan osastollemme kun Juho Liljamo liittyi tiimiimme tällä viikolla. Juho toimii Universal Robots -yhteistyörobottien myynnin parissa yhdessä Veli-Matti Svahnin kanssa. 

Lue lisää

Aiheet: Uutiset, Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 21.2.2020 13:36

Nostopöytä, joka on tehty kestämään

Etsitkö nostopöytää, joka soveltuu jatkuvaan käyttöön ja jossa riittää kapasiteettia raskaammillekin nostoille? Valinta on silloin ruotsalaisen EdmoLiftin valmistama HDL 2000, joka on todella kovaan käyttöön tarkoitettu nostopöytä.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 12.2.2020 13:26

minCam360-tarkastuslaitteisto taipuu moneen käyttöön

Saksassa suunnitellut ja valmistetut minCam-tarkastuslaitteistot ovat luotettava valinta putkistojen ja viemärien tarkastuksien lisäksi teollisuuden käyttöön erilaisissa ainetta rikkomattomissa tarkastuksissa. Laitteistoa voi hyödyntää esimerkiksi ilmanvaihtokanavien, hormien, säiliöiden ja rakenteiden tarkastuksessa sekä teollisuuden kunnossapidossa.

Lue lisää

Aiheet: LVI

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 16.12.2019 15:13

Vuokraa viemärikamera huollon ajaksi

Mitä teet kun viemärintarkastuskamera hajoaa kesken keikan? Työt seisovat ja jokainen minuutti maksaa turhaan menetettynä työaikana. Asiakastakin harmittaa kun työt seisovat.

Lue lisää

Aiheet: Uutiset, LVI

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 10.12.2019 13:25

Yhteistyörobottien tarttuja- ja työkaluvalikoima kasvaa jatkuvasti

Yhteistyörobotti tarvitsee kättä pidempää suorittaakseen haluttuja työtehtäviä. Universal Robots -yhteensopivien cobottitarttujien ja työkalujen valikoima on kattava ja lisää uusia malleja tulee jatkuvasti markkinoille.

Lue lisää

Aiheet: Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 11.11.2019 15:53

Nopeammin puhdasta Ridgidin uusilla FlexShaft -viemärinavauskoneilla

Uusien FlexShaft-puhdistuskoneiden kätevät ominaisuudet helpottavat viemärinpuhdistusta ja valmista tulee entistä siistimmin ja nopeammin. Valitse tarpeisiisi sopiva malli ja oikeat lisävarusteet. 

Lue lisää

Aiheet: LVI

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 17.10.2019 13:22

Inter Airport Europe -messut viitoittavat ilmailuturvallisuuden tulevaisuutta

8. - 11.10.2019 järjestetyt Inter Airport Europe -messut keräsivät lentokenttäteknologian ja -laitteiden asiantuntijat Müncheniin. Jo 22. kerran järjestetyssä tapahtumassa oli satoja alan näytteilleasettajia, jotka houkuttelivat paikalle runsaasti messuvieraita ympäri maailmaa.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 4.10.2019 12:36

Turvalaiteuutuudet herättivät kiinnostusta FinnSecissä

Joka toinen vuosi järjestettävät FinnSec-messut ovat nyt tämän vuoden osalta ohi. Helsingin Messukeskuksessa vieraili kahden päivän aikana 11 596 kävijää. Osa kävijöistä vieraili myös samaan aikaan järjestetyillä Kiinteistömessuilla.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 30.9.2019 16:39

Alihankintamessujen jälkitunnelmia

Kiitos vielä kerran kaikille viime viikolla Alihankinta-messuilla mukana olleille. Saimme todella paljon tuotteistamme kiinnostuneita kävijöitä osastollemme, joten messut onnistuivat osaltamme erinomaisesti.

Lue lisää

Aiheet: Yleinen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 30.9.2019 15:51

Turvalaiteuutuudet esittelyssä FinnSecissä

Joka toinen vuosi järjestettävä FinnSec 2019 -tapahtuma alkaa tällä viikolla. Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2. - 3.10.2019. FinnSec on turvallisuusteknologian ja -palveluiden suurin tapahtuma, jossa jokaisen alan ammattilaisen kannattaa ehdottomasti käydä.

Lue lisää

Aiheet: Turvallisuus

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 16.9.2019 0:01

Monta hyvää syytä tulla Alihankintamessuille Tampereelle

Alihankintamessut ovat jokavuotinen teollisuuden suurtapahtuma, jota ei kannata jättää väliin tänäkään syksynä. 24. -26.9.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävä tapahtuma on suunnattu eri teollisuuden alojen asiantuntijoille ja ammattilaisille. Tutustu myös messujen runsaaseen ohjelmaan.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen, Yleinen, Robotiikka

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 13.9.2019 0:01

Turvallinen nostaminen –13 vinkkiä perjantai 13. päivän kunniaksi

Se on taas täällä, perjantai kolmastoista päivä. Tapaturmapäivän kunniaksi muistuttelemme jälleen turvallisen nostamisen tärkeydestä.

Lue lisää

Aiheet: Nostaminen

Kirjoittanut Oy Machine Tool Co 4.9.2019 12:53

Yhteistyörobotit saivat innostuneen vastaanoton Tampereella

Kävimme Tampereella pitämässä infotilaisuuden yhteistyörobottien hyödyistä eri alojen asiantuntijoille. Infon aluksi Universal Robotsin Antti Lumme kertoi yhteistyörobottien ominaisuuksista, käyttökohteista ja käyttöönoton tuomista eduista.

Lue lisää

Aiheet: Robotiikka