Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Viimeistely

Roboloikan avulla tehostat viimeistelyn työtehtäviä ja takaat tuotannon tasaisen lopputuloksen. Automatisoi kiillotus, hionta, hienohieonta ja muu materiaalin poisto helposti ja kustannustehokkaasti.

MAC-Robotiikka-logo-2

 

Automatisoi viimeistelyn työtehtävät

Automatisoi viimeistely yhteistyörobotiikalla. Cobottien avulla tehostat esimerkiksi seuraavia viimeistelyn työtehtäviä:

  • Kiillotus
  • Hionta
  • Hienohionta
  • Muu materiaalin poisto

Yhteistyörobotiikka sopii useiden erilaisten materiaalien, kuten metallin, puun, muovin, kiven ja lasin viimeistelyn automatisointiin. Cobotti käsittelee kappaleet tarkalla ja herkällä otteella, jopa kaartuvilla ja epätasaisilla pinnoilla.

 

Cobotti viimeistelee automaattisella voiman tunnistuksella

Viimeistely on vaativa työvaihe, joka vaatii työntekijältä herkkää ja johdonmukaista otetta. Universal Robots -yhteistyörobottien avulla takaat työn sujuvuuden ja tasaisen laadun – automaattisesti. Cobottien sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen avulla voit käsitellä, hioa ja kiillottaa kappaleita joustavasti juuri oikealla voimalla.

Voiman tunnistus ominaisuuden ansiosta viimeistelyyn käytettävä työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein, taaten laadukkaan ja tasalaatuisen lopputuloksen. Sama voima- ja vääntöanturi auttaa myös muiden työtehtävien automatisoinnissa.

 

 

 

Hyötyä jokaiseen viimeistelyn työvaiheeseen

Yhteistyörobotti tuo viimeistelyyn tasaisen laadun lisäksi tehokkuutta, helppoutta ja nopeutta.

  • Tasaisempi laatu. Cobotti ei tee virheitä tuhansienkaan toistojen jälkeen. 
  • Parantunut työhyvinvointi. Ergonomia paranee ja työntekijät voivat siirtyä mielekkäämpiin töihin.
  • Tehokkaampi tuotanto. Itsenäisesti työskentelevä cobotti ei väsy – ota kaikki hyöty irti vuorokauden tunneista.
  • Kustannustehokkuus. Yhteistyörobotin tuomat säästöt näkyvät suoraan muun muassa parantuneessa toimitusvarmuudessa ja tuotteiden valmistushinnassa.

Cobotti soveltuu viimeistelyn ohella monipuolisesti myös muihin työtehtäviin, kuten kappaleen käsittelyyn, materiaalin poistoon, kokoonpanoon tai pakkaamiseen. Cobotin käyttöönotto käy työntekijältä nopeasti ja turvallisesti – myös ilman aikaisempaa kokemusta.

 

Anna robotin hoitaa raskaat työt

Viimeistelyn työtehtävät voivat olla ihmiselle raskaita ja rasittavia. Viimeistelyssä käytettävät työkalut vaativat usein paljon voimaa ja liikettä, joista johtuva tärinä voi aiheuttaa työntekijälle jopa rasitusvammoja. Työtehtävät vaativat myös tarkkuutta ja keskittymistä, joka herpaantuu helposti ihmisen väsyessä.

Cobotit auttavat parantamaan työergonomiaa hoitamalla fyysisesti kuormittavat työtehtävät ihmisen puolesta. Kun cobotti hoitaa raskaat ja tarkkuutta vaativat työvaiheet, työntekijät voivat keskittyä tärkeämpiin ja mielekkäämpiin hommiin, kuten cobotin ohjelmointiin.

 

Website version 2-07_2018_All_Axis_Machining_Case_Study 03 (1)

 

Yhteistyörobotti on panostus työturvallisuuteen

Yhteistyörobotin hankinta on myös panostus työturvallisuuteen – voit parantaa koko yrityksen turvallisuutta siirtämällä vaaralliset ja raskaat työvaiheet robotille. Sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen lisäksi cobotit sisältävät myös muita työturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.

Jos työntekijä törmää robottiin, laite pysähtyy automaattisesti ja rajoittaa kontaktin voimaa. Cobotti voidaan myös ohjelmoida siirtymään alhaisemmalle teholle silloin, kun ihminen astuu sen läheiseen työtilaan ja nopeuttamaan tahtia taas kun ihminen astuu kauemmas.

 

pentik laddi kaivosoja

Pentik automatisoi tuotantoaan astioiden lasittamisen ja viimeistelyn työtehtävissä. Lue lisää Pentikin roboloikasta referenssistämme! 

 

Opeta cobotti helposti kädestä pitäen

Universal Robots -cobottien sisäänrakennetun voiman tunnistusanturin ja helppokäyttöisen UR+ ohjelmiston ansiosta viimeistelyn eri työvaiheiden opettaminen cobotille käy käden käänteessä. Työntekijä näyttää liikeradat cobotille kädestä pitäen, nauhoittaen eri liikkeet ja työvaiheet cobotin muistiin helposti ja nopeasti – tämä mahdollistaa myös robotin käytön monipuolisesti eri kohteissa.

 

Robotiq hiontakitti

 

Hyödynnä lisälaitteet ja oppimisalustat viimeistelyssä

Kumppanimme Robotiqin valmistama Sanding Kit -hiontavarustus sopii erityisesti viimeistelyyn ja materiaalin poistoon. Settiin kuuluu tarvittavan laitteiston lisäksi Finishing Copilot -ohjelmisto, jonka avulla ohjelmoit robotin helposti myös ilman kokemusta. 

Hyödynnä myös Robotiqin tarjoama eLearning -oppimisympäristö, josta löydät erillisiä opetuskokonaisuuksia viimeistelyn automatisointiin. Oppimisympäristön kautta robotin käyttöä on helppo opetella jo ennen laitteen hankintaa. Opetusvideoita kannattaa hyödyntää myös robottihankinnan jälkeen – käytännönläheiset videot toimivat hyvänä tukimateriaalina robotin käytössä.

 


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

MAKSUTON TAPAAMINEN

Varaa palaveri myyjän kanssa!

Haluatko kuulla miten yhteistyörobotiikka sopii juuri sinun yrityksellesi? Varaa suoraan aika alueesi myyjän kalenterista – kerromme mielellämme lisää!

VARAA AIKA
202208_robokartta_uutiskirjekuva

Yhteistyörobotiikan hyödyt viimeistelyyn

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Viimeistelyn laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

ROBOTIT SUOMEN KARTALLA

Joko naapurissasi on cobotti? Katso Robokartalta!

Robokartasta näet kaikki tehdyt Universal Robots -hankinnat ympäri Suomen. Joko kilpailijasi on ottanut roboloikan? Tarkista koko Suomen tilanne tilaamalla robokartta!

TILAA ROBOKARTTA
machinetool_robokartta_nosto

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä
Robotiikka6.05.2024 06:44

Cobotti hitsaa alle puoleen hintaan, tuplaa kapasiteetin ja tuottaa rahaa jo heti ensimmäisenä työpäivänä

Lue lisää
Miksi liimata cobotilla?
Robotiikka4.03.2024 10:34

Miksi liimata cobotilla?

Lue lisää
Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!
Robotiikka31.01.2024 11:24

Uusi robottikoko on julkistettu – UR30 robotti!

UR robottien tuoteperhe kasvaa! 30 kilon kapasiteetin omaava UR30 on julkistettu. Uusi robotti on rakennettu UR20:n menestyksen pohjalta, joten tämä...

Lue lisää
Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy
Robotiikka18.12.2023 12:33

Martta-cobotti avuksi vadelmien lavaukseen: Case Pakkasmarja Oy

Pääset näkemään alkuperäiset kuvat ja tekstin uusimmasta Automaatioväylä -lehdestä

Lue lisää
Pally; tie helppoon lavaukseen
Robotiikka28.11.2023 06:37

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu...

Lue lisää
Lavaussimulaattori
Robotiikka16.10.2023 05:45

Lavaussimulaattori

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.