Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Viimeistely

Roboloikan avulla tehostat viimeistelyn työtehtäviä ja takaat tuotannon tasaisen lopputuloksen. Automatisoi kiillotus, hionta, hienohieonta ja muu materiaalin poisto helposti ja kustannustehokkaasti.

MAC-Robotiikka-logo-2
HubSpot Video

 

Automatisoi viimeistelyn työtehtävät

Automatisoi viimeistely yhteistyörobotiikalla. Cobottien avulla tehostat esimerkiksi seuraavia viimeistelyn työtehtäviä:

  • Kiillotus
  • Hionta
  • Hienohionta
  • Muu materiaalin poisto

Yhteistyörobotiikka sopii useiden erilaisten materiaalien, kuten metallin, puun, muovin, kiven ja lasin viimeistelyn automatisointiin. Cobotti käsittelee kappaleet tarkalla ja herkällä otteella, jopa kaartuvilla ja epätasaisilla pinnoilla.

 

Cobotti viimeistelee automaattisella voiman tunnistuksella

Viimeistely on vaativa työvaihe, joka vaatii työntekijältä herkkää ja johdonmukaista otetta. Universal Robots -yhteistyörobottien avulla takaat työn sujuvuuden ja tasaisen laadun – automaattisesti. Cobottien sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen avulla voit käsitellä, hioa ja kiillottaa kappaleita joustavasti juuri oikealla voimalla.

Voiman tunnistus ominaisuuden ansiosta viimeistelyyn käytettävä työkalu sijoittuu ja työskentelee aina oikein, taaten laadukkaan ja tasalaatuisen lopputuloksen. Sama voima- ja vääntöanturi auttaa myös muiden työtehtävien automatisoinnissa.

 

HubSpot Video

 

 

Hyötyä jokaiseen viimeistelyn työvaiheeseen

Yhteistyörobotti tuo viimeistelyyn tasaisen laadun lisäksi tehokkuutta, helppoutta ja nopeutta.

  • Tasaisempi laatu. Cobotti ei tee virheitä tuhansienkaan toistojen jälkeen. 
  • Parantunut työhyvinvointi. Ergonomia paranee ja työntekijät voivat siirtyä mielekkäämpiin töihin.
  • Tehokkaampi tuotanto. Itsenäisesti työskentelevä cobotti ei väsy – ota kaikki hyöty irti vuorokauden tunneista.
  • Kustannustehokkuus. Yhteistyörobotin tuomat säästöt näkyvät suoraan muun muassa parantuneessa toimitusvarmuudessa ja tuotteiden valmistushinnassa.

Cobotti soveltuu viimeistelyn ohella monipuolisesti myös muihin työtehtäviin, kuten kappaleen käsittelyyn, materiaalin poistoon, kokoonpanoon tai pakkaamiseen. Cobotin käyttöönotto käy työntekijältä nopeasti ja turvallisesti – myös ilman aikaisempaa kokemusta.

 

Anna robotin hoitaa raskaat työt

Viimeistelyn työtehtävät voivat olla ihmiselle raskaita ja rasittavia. Viimeistelyssä käytettävät työkalut vaativat usein paljon voimaa ja liikettä, joista johtuva tärinä voi aiheuttaa työntekijälle jopa rasitusvammoja. Työtehtävät vaativat myös tarkkuutta ja keskittymistä, joka herpaantuu helposti ihmisen väsyessä.

Cobotit auttavat parantamaan työergonomiaa hoitamalla fyysisesti kuormittavat työtehtävät ihmisen puolesta. Kun cobotti hoitaa raskaat ja tarkkuutta vaativat työvaiheet, työntekijät voivat keskittyä tärkeämpiin ja mielekkäämpiin hommiin, kuten cobotin ohjelmointiin.

 

Website version 2-07_2018_All_Axis_Machining_Case_Study 03 (1)

 

Yhteistyörobotti on panostus työturvallisuuteen

Yhteistyörobotin hankinta on myös panostus työturvallisuuteen – voit parantaa koko yrityksen turvallisuutta siirtämällä vaaralliset ja raskaat työvaiheet robotille. Sisäänrakennetun voiman ja väännön tunnistuksen lisäksi cobotit sisältävät myös muita työturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.

Jos työntekijä törmää robottiin, laite pysähtyy automaattisesti ja rajoittaa kontaktin voimaa. Cobotti voidaan myös ohjelmoida siirtymään alhaisemmalle teholle silloin, kun ihminen astuu sen läheiseen työtilaan ja nopeuttamaan tahtia taas kun ihminen astuu kauemmas.

 

pentik laddi kaivosoja

Pentik automatisoi tuotantoaan astioiden lasittamisen ja viimeistelyn työtehtävissä. Lue lisää Pentikin roboloikasta referenssistämme! 

 

Opeta cobotti helposti kädestä pitäen

Universal Robots -cobottien sisäänrakennetun voiman tunnistusanturin ja helppokäyttöisen UR+ ohjelmiston ansiosta viimeistelyn eri työvaiheiden opettaminen cobotille käy käden käänteessä. Työntekijä näyttää liikeradat cobotille kädestä pitäen, nauhoittaen eri liikkeet ja työvaiheet cobotin muistiin helposti ja nopeasti – tämä mahdollistaa myös robotin käytön monipuolisesti eri kohteissa.

 

Robotiq hiontakitti

 

Hyödynnä lisälaitteet ja oppimisalustat viimeistelyssä

Kumppanimme Robotiqin valmistama Sanding Kit -hiontavarustus sopii erityisesti viimeistelyyn ja materiaalin poistoon. Settiin kuuluu tarvittavan laitteiston lisäksi Finishing Copilot -ohjelmisto, jonka avulla ohjelmoit robotin helposti myös ilman kokemusta. 

Hyödynnä myös Robotiqin tarjoama eLearning -oppimisympäristö, josta löydät erillisiä opetuskokonaisuuksia viimeistelyn automatisointiin. Oppimisympäristön kautta robotin käyttöä on helppo opetella jo ennen laitteen hankintaa. Opetusvideoita kannattaa hyödyntää myös robottihankinnan jälkeen – käytännönläheiset videot toimivat hyvänä tukimateriaalina robotin käytössä.

 


Oikeat laitteet Machine Toolin avulla

Machine Tool auttaa sinua aina valitsemaan työhön kuin työhön sopivan cobotin, sekä siihen tarvittavat lisävarusteet aina tarttujista prosessityökaluihin. Autamme sinua ottamaan roboloikan ja viemään tuotannon uudelle tasolle.

Ota yhteyttä ja sovitaan demokäynti suoraan yrityksenne toimitiloihin tai meidän toimipisteellemme!

 

OTA YHTEYTTÄ!

Yhteistyörobotiikan hyödyt viimeistelyyn

Tehokkaampi tuotanto

Yhteistyörobotti ei väsy, ei sairasta ja pystyy työskentelemään kellon ympäri. Näin saat tuotantoon lisää kapasiteettia ja volyymia.

Tasainen laatu

Cobotti suorittaa työnsä juuri niin, kuin se on ohjelmoitu. Viimeistelyn laatu pysyy koko ajan virheettömänä.

Turvallisuus

Työtehtävien automatisointi lisää työntekijöiden turvallisuutta, kun he voivat siirtyä raskaista töistä ergonomisempiin työtehtäviin.

Tyytyväiset työntekijät

Saat siirrettyä toistuvat ja tylsät työtehtävät robotin hoidettavaksi, jolloin vapautat työntekijät kiinnostavampiin ja tärkeämpiin töihin.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

finavia 1
Layer 2
Ket-Met_logo
unnamed 1
hurrikaanit_logo_2x 1
hb-betoni-logo 1
ROBOTIIKKA

Mectalent on oululainen suunnittelun, vaativan laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija, joka otti roboloikan vuoden 2020 lopussa. Reilussa vuodessa yrityksen cobottimäärä on kasvanut kahteen, ja automaation avulla suoritettavat työtehtävät ovat laajentuneet mittaamisesta koneistukseen.

Mectalent Oy

Lue lisää
ROBOTIIKKA

Cobotti kappaleenvaihdon automatisointiin

Katso miten savonlinnalainen Konepaja Ket-Met Oy lisäsi tuotannon konetuntien määrää
ja alensi niiden kustannuksia yhteistyörobottien avulla!

Ket-Met Oy

Lue lisää
Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella
Robotiikka26.05.2023 07:18

Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella

Lue lisää
Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä
Robotiikka20.02.2023 13:52

Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä

Järjestimme tammikuussa ensimmäisen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuman Helsingin Malmilla, sekä virtuaalisesti Teamsin kautta.

Lue lisää
Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?
Robotiikka23.11.2022 06:00

Kuinka kannustaa henkilöstöä ottamaan kaikki irti yhteistyörobotiikasta?

Automaatiossa on tulevaisuuden arki. Nyt on aika hypätä täysillä mukaan robotiikan junaan, tai jäät kehityksen kyydistä. Lue tärkeimmät vinkkimme...

Lue lisää
MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn
Robotiikka14.10.2022 08:00

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti Svahn

MAC joukko esittäytyy: Veli-Matti SvahnMoi, mä olen Vellu ja olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Olen toiminut reilut 20 vuotta myynnin...

Lue lisää
Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022
Nostaminen7.10.2022 06:20

Robotiikka ja nostaminen paraatipaikalla – Machine Tool Alihankintamessuilla 2022

Alihankinta 2022 kokosi teollisuuden alan taas yhteen

Kuva: Alihankinta-messut

Yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista, Alihankinta-messut,...

Lue lisää
Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin
Uutiset23.06.2022 08:15

Universal Robots lanseeraa uuden UR20-cobotin

Uusi UR20 määrittelee cobotit uudelleen

Nyt se on virallista!

Yhteistyökumppanimme Universal Robots julkaisee uuden tuotteen yhteistyörobottien...

Lue lisää

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.