Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

POK GROUP: Ilmatyynyjärjestelmä kevensi 14 000 kilon taakkaa

Kuopiolainen POK Group Oy tehosti tuotantoaan keventämällä 14 000 kilon painoisen sähkömuuntajan siirrot ilmatyynyjärjestelmällä. Modulaarinen DELU:n paineilmasiirtoalusta hankittiin sujuvasti Machine Toolin avulla.

pok_r_logo_blue

Sähkönjakelujärjestelmiä valmistava POK Group Oy haluaa olla sähkön uusi sukupolvi. Yritys rakentaa edistyksellisiä tuoteratkaisuja, joiden avulla sadat tuhannet ihmiset päivittäin saavat tarvitsemansa sähköenergian turvallisesti ja varmasti. Yritys valmistaa kokonaisvaltaisia tuotteita vaativiinkiin kohteisiin muun muassa rakennus-, energia- ja teollisuusaloille – maalle ja merelle.

HubSpot Video

 

14 000 kiloa painavan muuntajan siirtäminen tehokkaasti

POK Groupin tuotannossa oli syntynyt ongelma suuren, 14 000 kilon painoisen sähkömuuntajan siirtämisestä. Laitteen paino teki siirtämisestä erittäin hankalaa ja hidasta, mikä vaikutti suoraan tuotannon tehokkuuteen. Yrityksellä oli ennestään käytössä talon sisäisiin nostoihin ja siirtoihin kurottaja, joka ei kuitenkaan riittänyt sähkömuuntajan tehokkaaseen siirtoon.

Yritys ratkaisi ongelman hankkimalla talon sisäisiin siirtoihin suunnitellun modulaarisen DELU-ilmatyynykuljetinjärjestelmän. Paineilmalla toimiva järjestelmä soveltuu erityisesti raskaisiin siirtoihin, joihin on vaikea soveltaa yläpuolelta tehtävää nostoa.

"Harkitsimme erilaisia laiteratkaisuja ja lopulta päädyimme DELU:n ilmatyynyjärjestelmään", kertoo POK Groupin Kauko Yliaho.

DELU:n paineilmasiirtoalustojen avulla raskaitakin kuormia on helppoa ja turvallista nostaa alhaalta päin. Kuormaa voidaan sujuvasti liikuttaa kaikissa suunnissa, ja siirrossa säilyy aina tarkka ja nopea asemointi. Lattiaan kohdistuva voima ei myöskään ole 20–40 N/cm² suurempi.

 

Asiantunteva ilmatyynyjärjestelmän laitetoimitus Machine Toolin kautta

Yrityksellä oli aikaisempaa kokemusta vastaavista paineilmalla toimivista tuotteista, joten he tiesivät mitä tarvitsivat ja mistä lähteä etsimään sopivaa ratkaisua nykypäivän laitemarkkinoilta. 

"Suurimpia kriteerejä laitteen hankinnassa olivat hinta, tehokkuus, laatu sekä se, että laite itse ei tarvitsisi paljon tilaa."

DELU:n ilmatyynyjärjestelmä hankittiin kätevästi Machine Toolin avulla. Yritys päätyi Machine Tooliin laitetoimittajana erityisesti asiantuntijuuden ja laajan valikoiman takia.

"Saimme parhaimman tarjouksen Machine Toolilta. Hankinta sujui kaikinpuolin hyvin, myyjä toimi asiantuntevasti ja vastasi kaikkiin tarkentaviin kysymyksiimme. Plussaa oli myös myyjän puhelias tyyli."

20220613_084815

 

Laitehankinta teki tuotannosta tehokkaampaa ja sujuvampaa

DELU:n ilmatyynyjärjestelmän saavuttua POK Groupin tuotantoa on pystytty kehittämään huomattavasti toimivammaksi.

"Laite on tuonut todella paljon sujuvuutta tuotantoon. 14 000 kiloa painava tuote siirtyy nyt kätevästi ja nopeasti."

Ilmatyynyjärjestelmän käyttöönotto sujui POK Groupilta vaivatta. Ainoastaan ilmanpaineen kanssa oli pieniä ongelmia, jotka yritys sai nopeasti ratkaistua itse. Laite on myös herättänyt paljon huomiota työntekijöiden keskuudessa ja se on otettu todella hyvin vastaan.

"Ostimme heti kaksi settiä tuotannon joustavuuden vuoksi. Näemme, että nostolaitteista on suuresti apua tuotannon kehittämisessä ja voimme ehdottomasti suositella samaa ilmatyynyjärjestelmän laitehankintaa myös muille!"

20220613_084508


DELU – modulaarinen ilmatyynykuljetinjärjestelmä

  • Kehitetty talon sisäiseen koneiden, tuotantolaitteiden ja tuotteiden kuljetukseen.

  • Levyrakenne (45–60 mm).

  • Pienempi lattiaan kohdistuva voima (20–40 N/cm²).

  • Pintakuormitus pistekuormituksen sijaan.

 

Haluatko nostaa keveämmin?

Autamme valitsemaan oikeat nostolaiteratkaisut yrityksesi tarpeisiin. Tutustu laajaan nostolaitevalikoimaamme ja ota rohkeasti yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

OTA YHTEYTTÄ!

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.