Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Finavia Oyj / Ceia-turvatarkastuslaitteet

Finavia Oyj on suomalainen lentoasemayhtiö, jolla on yhteensä 21 lentokenttää ympäri Suomea.

Machine Tool toimitti Helsinki-Vantaan laajennusosan Aukion turvatarkastuksissa käytettävät metallinilmaisinportit ja kenkäanalysaattorit

Finavia Oyj on suomalainen lentoasemayhtiö, jolla on yhteensä 21 lentokenttää ympäri Suomea. Näistä 19 palvelee enimmäkseen matkustajaliikennettä ja 2 ainoastaan sotilas- ja yleisilmailua.

Helsinki-Vantaan uusin turvatarkastusalue

Helsinki-Vantaa on Finavian päälentoasema, joka on merkittävä kauko- ja vaihtolentoliikenteen solmukohta. 2018 Helsinki-Vantaa ylitti 20 miljoonan matkustajan rajan. Jatkuvasti uudistuva lentokenttä voi jatkossa palvella jopa 30 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Keväällä 2019 lentoasemalle avattiin uusi turvatarkastusalue, joka on kaukolennoille tarkoitetun laajennusosan ytimessä. Machine Tool toimitti laajennusosaan turvatarkastuksissa käytettävät metallinilmaisinportit ja kenkäanalysaattorit.Machine Tool Ceia metallinilmaisinportit Helsinki-Vantaan lentokenttä

Ceia-metallinilmaisinportit valmiina tarkastamaan matkustajavirtoja.


Ilmailualan turvallisuus on tarkoin säädeltyä

Finavialla on lentokentillään käytössä ilmailuviranomaisten vaatimusten mukaiset turvatarkastuslaitteet matkustajien ja matkatavaroiden turvatarkastusten suorittamiseen.

Finavian operaatioiden digikehityksen päällikkö kertoo, että uudella turvatarkastusalueella käytössä olevat Ceian metallinilmaisinportit ovat luotettavia, helppokäyttöisiä ja mahdollistavat sujuvan henkilötarkastuksen.

Finavia käyttää kentillään yleisesti Ceian portteja, jotka ovat laajasti käytössä eri lentokentillä ympäri maailmaa.

Machine Tool SAMDEX Helsinki-Vantaan lentokenttä

Ceia-metallinilmaisinportit valmiina tarkastamaan matkustajavirtoja.


SAMDEX

Helsinki-Vantaa otti toisena lentokenttänä Euroopassa käyttöön Ceian valmistaman SAMDEX-kenkäanalysaattorin. Kenkäanalysaattorilla voidaan tarkastaa portissa hälyttäneet kengät ilman, että niitä tarvitsee riisua jaloista. Laite tunnistaa metallia ja räjähdeaineita luotettavasti ja nopeasti.

Turvahenkilökunnan mukaan matkustajien käyttökokemukset SAMDEXista ovat olleet hyvin positiivisia, sillä se on helppokäyttöinen ja antaa nopeasti tarkastustuloksen.

Finavia kertoo, että ilmailun tiukat määräykset ja pienten uhkaesineiden etsintä tekee lentokenttäympäristön turvatarkastuksesta haasteellista. Lisäksi on otettava huomioon matkustajille aiheutuvan vaivan minimointi. Ceian valmistamien turvatarkastuslaitteiden nykyaikaiset tekniset ominaisuudet auttavat parantamaan lentokenttien turvallisuutta ja sujuvoittamaan matkustajien tarkastusta.

Tarvitsetko apuamme?

Ota meihin yhteyttä kun tarvitset lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ja saat meiltä kaipaamasi ratkaisut.