Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Machine Tool on solminut metallinilmaisinporttien puitesopimuksen Rikosseuraamuslaitoksen kanssa

Machine Tool ja Rikosseuraamuslaitos RISE ovat allekirjoittaneet toistaiseksi voimassa olevan puitesopimuksen metallinilmaisinporteista. Puitesopimus sisältää sekä vankila- että yleisökäyttöön tarkoitetut portit. 

Olemme iloisia, että pitkäaikainen yhteistyömme Rikosseuraamuslaitoksen ja vankiloiden kanssa jatkuu edelleen, toteaa Machine Toolin toimitusjohtaja Raisa Nikkanen.

Hankinnan erityisasiantuntija Pekka Keskinen korostaa, että kilpailutuksessa painotettiin erityisesti korkeita laatukriteereitä ja vankilakäyttöön tarkoitetun portin tuli täyttää NIJ 0601.02 -vankilastandardi. Kilpailutuksen myötä Suomen vankiloissa standardi otetaan virallisesti käyttöön, kertoo Keskinen. Tulevaisuudessa kaikissa vankiloissa on yhdenmukaisesti vain standardin mukaisia portteja, painottaa Pekka Keskinen.

Standardi määrittelee lainvalvonnassa ja vankeinhoitolaitoksissa käytettävien metallinilmaisinporttien suositellun turvallisuustason koskien herkkyyttä, erottelukykyä ja häiriönsietokykyä. NIJ 0601.02 on jo käytössä mm. Yhdysvaltojen ja muutamien Euroopan maiden vankiloissa.

Yhteistyö RISEn asiantuntijoiden kanssa on palkitsevaa, koska he arvostavat laitteiden ja palvelun laatua sekä seuraavat alan teknistä kehitystä, turvalaitteiden myyntipäällikkö Elise Kuorikoski lisää.

PekkaKeskinenRise_RaisaNikkanen_2Rikosseuraamuslaitoksen hankinnan erityisasiantuntija Pekka Keskinen ja Machine Toolin toimitusjohtaja Raisa Nikkanen kättelevät sopimuksen allekirjoituksen kunniaksi.