Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Cobottihionnan ABC

Suorien pintojen liikeradat opetetaan näyttämällä kappaleen kulmapisteet, loppu ohjelmointi on pelkkää esimerkkikuvien seuraamista ja mittojen kertomista. Universal Robotsin sovelluksille tyypillisesti aikaisempaa automaatio-osaamista ei tarvita, vaan intuitiivinen ja ohjeistava käyttöliittymä pitää asiat yksinkertaisena.  

 

Cobottihionnan ei tarvitse rajoittua pelkästään suoriin pintoihin, sillä kaarevat kappaleet onnistuvat ihan yhtä helposti. Kaarevissa hiontaradoissa robotille näytetään neljän kulmapisteen lisäksi myös kaaren keskipisteet. Kappaleet voivat olla myös kahteen suuntaan kaarevia, jolloin pisteitä tarvitaan yhdeksän.

Robotiqin Finishing Copilot-ohjelmisto ei rajaa käytettävää hiomakonetta, vaan ohjelmisto toimii yhtä hyvin myös muiden merkkien tuotteiden kanssa. Näin voidaan valita sovellukseen sopivin tuote sen mukaan, tarvitaanko sähkö- vai paineilmakäyttöä, pölynpoistoa, epäkeskoa, XYZ-kompensaatiota ja niin edelleen. Esimerkiksi suomalaisen Mirkan valmistamat koneet on todettu käytössä toimiviksi. 

Cobottia on siis helppo käyttää, mutta mikä muu muuttuu? Cobotti tekee tasalaatuista jälkeä riippumatta viikonpäivästä, kellonajasta tai tehdyistä tunneista. Robottiin sisäänrakennetun voima-anturin ansiosta hiomiseen käytetty voima pysyy vakiona läpi koko kappaleen. Tarvittaessa robotti jopa vaihtaa hiomapaperin, joten edes paperin kuluminen ei vaikuta työn jälkeen. 

Lisää tunteja tuotantoon, cobotti jää hiomaan ruoka- ja kahvitaukojen ajaksi sekä tarvittaessa jatkaa vielä silloinkin, kun itse lähdet kotiin. 

Tee työstä mielekkäämpää, jätä toistuvat hiomiset robotille ja tee itse vaativampia, paremmin tuottavia töitä, jotka eivät robotilta onnistu! 

Tämän kuun cobottikornerissa esittelyssä Mirkan Airos UR+ hiomakone ja Robotiqin Finishing Copilot-ohjelmisto. 

 undefined-3

undefined

undefined-Sep-20-2023-09-06-59-4397-AM

undefined-4

 

Kiinnostuitko? 

Ota yhteyttä robotiikan asiantuntijaan – varaa aika myyjän kalenterista!