Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Vetoapua Movexxilla

Edmolift_Movexx-vetovaunut

Saimme testikäyttöön Movexxin T1000-vetovaunun, joka on tarkoitettu raskaiden ja isokokoisten tavaroiden helppoon siirtoon sisä- ja ulkotiloissa. Testasimme laitetta noin 200 kilon esitekuorman siirtelyyn omissa tiloissamme. Esitteet oli pinottu rullalavalle, jonka sai näppärästi kiinni Movexxin vetokoukulla.Movexxin käyttö oli todella helppoa ja kuorma seurasi perässä hyvin kevyen tuntuisesti. Kuormaa työntäessä sai jopa varoa, ettei innostu liian vauhdikkaaseen menoon. Ohjaustuntuma oli yllättävän kevyt ja raskas kuorma liikkui hyvin ketterästi ilman voiman käyttöä.

Akkukäyttöisiä vetovaunuja voi käyttää kaikenlaisten kuormien siirtelyyn sisä- ja ulkotiloissa -40 asteesta 70 °C lämpötiloissa. Malleja löytyy joka lähtöön ja järeimmällä voi liikutella kevyesti jopa 6 000 kilon kuormaa.

Movexx_T1000Testikäytössä ollut vetovaunu oli perusmalli T1000, jonka kapasiteetti on 1 000 kiloa. Perusmalliin kuuluu mm. ladattava akku, turvakytkin ja akun latauksen näyttävä mittari. Tähän malliin saa lisättyä vaikkapa peruutusäänet, vilkkuvalot, koodilukituksen tai kauko-ohjaimen.

Lisäosia ja -ominaisuuksia on saatavilla laaja valikoima, joten Movexxin saa kustomoitua juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Kuormaan sopivin vetokoukku on valittavissa useista eri vaihtoehdoista.

Turvaominaisuuksien ansiosta perässä vedetty kuorma ei pääse liukumaan käyttäjän päälle alamäessä. Laitteen turvakytkimellä vaunun saa tarvittaessa pysäytettyä tehokkaasti.

Movexxien huippunopeus on 4,7 km/h. Nopeuden- ja kiihtyvyydensäätö ohjelmoidaan käyttäjälle sopivaksi jo tehtaalla ennen kuin laite toimitetaan asiakkaalle. Laitteen äänitaso oli kohtuullinen 63,8 dB, joka vastaa normaalin puheäänen voimakkuutta.

Vetovaunu on testattavissa Tampereen Alihankintamessuilla 25.-27.9.2018 Machine Toolin osastolla E1100. Messujen jälkeen laitetta voi tulla kokeilemaan tiloissamme.