Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Mitä kaikkea osaava huoltopalvelumme tekee

Tiedätkö mitä kaikkea monitaitoinen huoltotiimimme tekee? Pitkän linjan ammattilaisista koostuva huoltomme tekee esimerkiksi nostoapuvälinetarkastuksia, huoltaa erilaiset nostoapuvälineet, viemärikamerat sekä imulakaisukoneet. 

Työturvallisuus ei ole leikin asia

Työturvallisuus ja turvallinen nostaminen ovat ennen kaikkea asennekysymys. Mutta oikea asennekaan ei riitä, jos työvälineet eivät ole kunnossa. Siksi nostolaitteiden ja nostoapuvälineiden kunnossapito sekä säännölliset tarkastukset ovat olennainen osa työturvallisuutta. Se on niin tärkeää, että lainsäädäntö velvoittaa työnantajaa huolehtimaan työvälineiden kunnosta ja edellyttää nostoapuvälineiden tarkastusta. Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta 403/2008 suosittelee nostolaitteiden ja nostoapuvälineiden tarkastusta vuoden välein. Säännölliset tarkastukset ja huollot myös pidentävät laitteen käyttöikää. 

 

MAC-huolto rajattu

Nostoapuvälinetarkastukset vuosien ammattitaidolla

Osaavat huoltoteknikkomme tarkastavat ketjuyhdistelmät, levytarraimet ja nostomagneetit. Nostoapuvälineet tarkastetaan silmämääräisesti mm. kulumisen, vaurioitumisen ja muiden turvallisuuteen vaikuttavien asioiden osalta.

Kettinkiraksien tarkastus vaatii kokemusta ja osaamista, sillä se tehdään lenkki lenkiltä tarkastaen ja mittaamalla. Jokainen ketjulenkki sekä nostolenkki ja koukut tarkastetaan huolellisesti. Tarvittaessa nostokoukun salpa tai vaikka koko koukku vaihdetaan uuteen.


Pureeko tarraimen hammas, toimiiko nostotalja jarru?

Levytarrainten leuat ovat turvallisuuden kannalta tärkeät: jos tarraimen leuan hampaat ovat kuluneet, ne eivät enää pidä levyssä. Kuluneet osat vaihdetaan uusiin. Voit tilata tarraimen leukasarjat ja muut varaosat myös täältä >>


Kuluneet tarraimen leuat
Jos tarraimen leuat näyttävät tuolta, on aika lähettää se huollettavaksi.


Huollamme myös nostotaljat ja viputaljat. Huoltotiloissamme on vetopenkki, jolla voidaan koevetää taljat ja nostomagneetit. Välillä huoltoomme tulee tarkastettavaksi nostotaljoja, joiden koukut ovat vääntyneet auki. Se on selkeä merkki ylikuormituksesta. Maahantuomiimme Yalen ja Sveron taljoihin yleisimmät varaosat löytyvät suoraan hyllystä. Myös muiden taljamerkkien tarkastukset ja korjaukset onnistuvat meiltä nopeasti.


Tarkastusväri sen kertoo – kevään 2020 muotiväri on keltainen

Tarkastetut nostoapuvälineet suositellaan merkittäväksi vuosittain vaihtuvalla tarkastusvärillä. Kun tarkastettu nostoapuväline on merkitty yleisesti käytössä olevalla tarkastusvärillä, käyttäjä näkee heti, että tarkastus on tehty. Yhtenäisen värin käyttö vähentää myös epäselvyyksiä eri työpaikkojen välillä. Vuoden 2020 tarkastusväri on keltainen.

Tarkastettujen laitteiden mukana toimitamme asianmukaisen tarkastuspöytäkirjan, josta nähdään mitä on tarkastettu sekä mahdolliset tehdyt huoltotoimenpiteet. Tarkastuspöytäkirjan saat halutessasi myös sähköisesti. Muistathan säilyttää tarkastuspöytäkirjat koko laitteen käyttöiän, viimeisin todistus pitää aina löytyä työpaikalta.
Tarkastusvärit
Turvallisesti koronan aikaan

Voit lähettää nostoapuvälineet meille tarkastettavaksi ja me lähetämme ne takaisin tarkastettuina ja huollettuina – turvallisesti lähikontaktia välttäen. Ota yhteyttä huoltoomme ja sovi sinulle sopivasta ajankohdasta!  Huoltoon saat yhteyden numerosta 09 3519 5200 tai sähköpostilla huolto(at)machinetool.fi.

Liitä huoltoon tulevien nostoapuvälineiden mukaan täytetty huoltolomake. Muista myös pakata tuotteet hyvin kuljetusta varten. Lähetä paketti meille osoitteeseen: Oy Machine Tool Co, Teerikukonkuja 4, 00700 Helsinki.

Siinä kaikki. Tarkastamme nostoapuvälineesi tai huollamme laitteesi kuntoon ja lähetämme sen sinulle nopeasti takaisin.


Kamerahuolto

Viemärikamerat jos mitkä ovat kovassa käytössä ja töitä tehdään haastavissa käyttöolosuhteissa. Kamerahuollossamme korjataan tarkastuskameroiden rikkoutunet kamerapäät, katkenneet kaapelit ja särkyneet näytöt nopeasti. Huoltopalvelumme on laitevalmistajien Ridgid ja minCamin valtuuttama. Käytämme korjauksissa ainoastaan valmistajien alkuperäisiä varaosia.

Vuokraamme myös tarkastuslaitteistoja. Jos olet juuri menossa viemärin kuvauskeikalle ja huomaat laitevian, voit ottaa huollon ajaksi käyttöösi vuokralaitteen meiltä. Lue lisää tarkastuslaitteiden vuokrauksesta.

Viemärikamerahuolto
Korjaamme rikkoutuneen kamerakaapelin käden käänteessä


Pahin katupölyaika käsillä – huoltomme pitää lakaisukoneet liikkeellä

Eteläisessä Suomessa emme tänä talvena juuri lunta nähneet, mutta kevätauringon myötä katupöly kutittaa kurkussa ja silmissä. Huollon monitaitoinen supersankari Timo pitää lakaisukoneet liikkeellä. Otathan tienhoitolaitteidenkin huoltoasioissa ensin meihin yhteyttä, ennen kuin karautat pihaamme imulakaisukoneella.

 


 

 

  •