Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Yhteistyörobottien tarttuja- ja työkaluvalikoima kasvaa jatkuvasti

Yhteistyörobotti tarvitsee kättä pidempää suorittaakseen haluttuja työtehtäviä. Universal Robots -yhteensopivien cobottitarttujien ja työkalujen valikoima on kattava ja lisää uusia malleja tulee jatkuvasti markkinoille. Tarraimet on suunniteltu helposti robottikäsivarteen liitettäväksi ja ohjelmoitavaksi. Valmiit tarttujamallit sopivat useimpiin tarpeisiin, mutta erikoisempiin tapauksiin on mahdollista myös räätälöidä oma erikoistarrain.

 

Perustarttuja sopii moniin tehtäviin

Perustarttujallakin pääsee yleensä pitkälle ja sellainen toimii hyvin esimerkiksi kappaaleenpoimintatehtävissä. Moneen tehtävään hyvin sopiva perustarttuja on esimerkiksi On Robotin RG2. Sen saa helposti asennettua yhteistyörobotin käsivarteen pikalukituksella ja sormiotteen puristusvoimaa voi säätää tehtävää varten sopivaksi. RG2:n tartuntaleukojen avauma on 110 mm.
OnRobot-tarttuja_RG2_uusi

On Robotin monipuolinen perustarttuja RG2

 

Laajenna cobotin työskentelyaluetta

Robottikäsivarren normaali ulottuma on 130 cm. Jotkin työtehtävät vaativat kuitenkin laajempaa toiminta-aluetta tai yhteistyörobotin liikkumista pisteeltä toiselle. Ewellixin LIFTKIT ja SLIDEKIT auttavat kasvattamaan cobotin ulottuvuutta.

 

LIFTKIT-teleskooppipylväs on kätevä ja kustannustehokas ratkaisu kun cobotille tarvitaan lisää ulottumaa pystysuunnassa. Esimerkiksi kuormalavojen palletoinnissa 900 mm lisäys pystysuunnassa tulee tarpeeseen.

SLIDEKIT puolestaan laajentaa yhteistyörobotin toiminta-aluetta vaakasuunnassa. Rataan asennetun yhteistyörobotin vaakasuuntainen liikerata on 100 - 1 800 mm. SLIDEKITin avulla helpotetaan isompien kappaleiden työstämistä ja cobotti voi palvella vierekkäisiä koneita samaan aikaan.

Lue lisää >>

 

Helposti cobottiin liitettävä Schunk EGH -tarttuja

Schunkin uuden tarttujan varressa on ledrengas, jonka selkeät merkkivalot kertovat onko kappaleeseen tarttuminen onnistunut. Erilaisiin asennustehtäviin sopivan tarttujan leukojen avauma on 80 mm. Tartuntavoimaa leuoista löytyy 100 N verran.

Schunk EGH-tarttuja

Vihreä merkkivalo kertoo onnistuneesta kappaleeseen tarttumisesta

  • Aloituspakettiin sisältyy mm. EGH-cobottitarttuja kiinteillä sekä muokattavilla tartuntasormilla ja pehmeät sekä kiinteät tartuntapalat. Lisäksi mukana tulee kaikki tarvittava tarttujan yhdistämiseksi UR-cobottiin.

 

Alipainetarttujat huokoisten kappaleiden käsittelyyn

Yhteistyörobottiin voi yhdistää myös alipainetarttujan kun käsitellään huokoisia ja epätasaisia materiaaleja. Samaa alipaineella toimivaa tarttujaa voi käyttää eri kokoisille ja muotoisille kappaleille.

Suomalaisen Lineartecin cobottiin liitettävä alipainetarttuja on kooltaan vain 150 x 114 mm ja painoa sillä on ainoastaan 0,4 kg. Kompaktista koostaan huolimatta sillä voi tarttua turvallisesti jopa 16 kilon painoisiin kappaleisiin. Se soveltuu lähes kaiken kokoisten ja muotoisten kappaleiden käsittelyyn. Huokoiset, epätasaiset ja reikäiset materiaalit eivät ole mikään ongelma tälle tarttujalle.

Lineartec alipainetarttuja yhteistyöroboteille2

Alipainetarttujalla voi huoletta nostaa imulevyä suurempia tai pienempiä kappaleita. Tarttujan pohjan kuulaventtiilit sulkeutuvat jos nostettava kappale on pienempi kuin tarttujan pohjan pinta-ala. 

  • Alipaineen tekotapa voidaan valita kappaleen huokoisuuden ja tarvittavan läpivirtauksen mukaan. Laite käyttää paineilmaejektoria tai alipaineturbiinia tarvittavan alipaineen tekoon.

Lue lisää Lineartecin alipainetarttujasta esitteestä>>

  •  
  •  
  • Entistä enemmän nostokykyä

Yhdistämällä Cobot Liftin alipainenostin ja UR10-cobotti päästään nyt jopa 30 kilon nostokykyyn. Yhdistelmä soveltuu  esimerkiksi laatikoiden, säkkien ja ämpäreiden käsittelyyn. Käyttökohteena voivat olla erilaiset palletointi- ja pick&place-tehtävät.

 

 

Katso myös muut yhteistyörobottien tarttujat