Skip to content

Uutuustuotteita Fezeriltä

Fezer on tuonut tänä syksynä markkinoille kaksi uutta alipainetarttujaa.

VacuPowerLift VPL-60KG on alipainetarttujan ja magneetin yhdistelmä rei'itettyjen metallilevyjen käsittelyyn. Sen maksimikapasiteetti on jopa 60 kg.

Fezerin uusi VLM-VERT-180E-750KG-alipainetarttuja kääntää raskaat L-muotoiset betonielementit 180 astetta.

 

Fezer_VacuPowerLift_magneeteilla


VacuPowerLift VPL-60KG on alipaineen ja magneetin tehokas yhdistelmä

Rei'itettyjen metallilevyjen käsittely alipaineen avulla on vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta jos kappaleen reiät ovan liian isoja tai niitä on liikaa. Joko imulevyjen asettelu vie liikaa aikaa tai alipainetarttuja ei saa muodostettua pitävää otetta levystä. Tähän ongelmaan Fezer kehitti magneetin ja alipainetarttujan yhdistelmän. Nyt rei'itettyjä magnetisoituvia metalikappaleita voidaan käsitellä turvallisesti ja nopeasti.

Laitteen toiminta perustuu tehokkaaseen alipaineimuun, jota laitteen käyttäjä hallitsee helppokäyttöisellä ohjausyksiköllä. Paineilmaa tarvitaan ohjaamaan magneettitarttujan toimintaa ja ilmavirtaa varten laitteeseen on integroitu hyvin suojattu putki.

Nopeakäyttöinen magneettitarttuja aktivoidaan pneumaattisesti ohjaimen painonapilla. Magneetin ote metallikappaleeseen on pitävä, joten käyttö on hyvin turvallista. Tarttujassa on ohuet kumilevyt, jotka suojaavat käsiteltäviä materiaaleja naarmuilta ja kolhuilta.


Muokattavissa tarpeittesi mukaan

Fezerin alipainetarttujien etuna on niiden räätälöitävyys erilaisia käyttötarpeita varten. Magneettitarttujia on saatavana eri kokoisina, lisäksi magneettien määrää voidaan muokata.

Magneettien koot:
40 x 40 mm
70 x 70 mm
100 x 100 mm

Pääosassa turvallisuus

Fezer on keskittynyt tuotesuunnittelussa erityisesti käyttöturvallisuuteen. Integroitu vastaventtiili takaa hellävaraisen ja kontrolloidun taakan laskemisen virtakatkon sattuessa. Magneetti pitää otteen kappaleesta vaikka alipaineen syöttö katkeisi joten kuorma ei pääse tippumaan.


Fezer_VacuPowerLift_magneeteilla3

 

Alipainetarrain kulmikkaiden kivilaattojen kääntöön

 

Fezer-VacuGiant-L-kiville_2

Kulmikkaat ja L-muotoiset betonielementit ovat tunnetusti hankalasti käsiteltäviä mutta nyt Fezerillä on tähän ratkaisu.


Kulmikkaat kivilaatat valmistetaan valamalla ne muottiin, joten niiden kulma on aina ylöspäin ja pitkä sivu alaspäin. Tämä tekee niiden käsittelystä hankalaa. Fezerin uusi VLM-VERT-180E-750KG-pystykääntötarrain tulee apuun. Sen avulla voi tarttua jopa 1 500 kg kivilaattoihin isoilla imutarraimilla. Kapea alupainetarrain mahtuu erittäin ahtaisiin väleihin.

Laitteen elektroninen kääntökehä pyöräyttää betonilaatan 180 astetta. Alipainetarttujan avulla kivilaatan paikalleen asemoiminen onnistuu erittäin tarkasti. Näin kivet saadaan käännettyä lavalle tai lattialle kulmapuoli alaspäin. Alipainetarttujan avulla raskaan betonielementin kääntäminen onnistuu nopeasti ja ergonomisesti, eikä kiven pintaan tule jälkiä.

Fezer-VacuGiant-L-kiville

Fezer-alipainetarttujissa on otettu käyttöturvallisuus huomioon seuraavilla turvaominaisuuksilla:

  • erittäin iso alipaineen muodostin
  • vastaventtiili
  • taakan vapautus kahdella kädellä
  • varoitusäänimerkit jos alipaine on liian matala tai virta katkeaa
  • helppokäyttöinen ohjain

 

Katso myös muut Fezer-tuotteet

 

 

Lue myös nämä: