Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Machine Tool täytti 70 vuotta - näihin asioihin panostamme yhä vuosikymmenien jälkeen

Mac tiimi 2021

Vuosi 2021 on ollut Machine Toolin 70-vuotisjuhlavuosi! Vuosien varrella yrityksemme on kasvanut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi nosto-, hitsaus- ja turvatarkastuslaitteiden, yhteistyörobottien, sekä viemärikameroiden maahantuojaksi. Mutta mistä kaikki sai alkunsa?

 

Jälleenrakentamassa Suomen teollisuutta

Oy Machine Tool Co perustettiin vuonna 1951 erilaisten laitteiden, koneiden ja työkalujen maahantuojaksi. 1950-luvun alussa sotien runteleman Suomen jälleenrakennus ja kehitys oli vielä täydessä vauhdissa. Teollisuuden kasvutarve koko maassa oli suuri ja erilaisia koneita, työkaluja ja raaka-aineita tarvittiin kipeästi, jotta kehityksessä pysyttiin mukana. Tähän tarpeeseen Machine Tool oli valmis vastaamaan.

Perustaja Jorma Parkkivaara ehti sodan jälkeen käydä vain teollisuuskoulun. Lapsuudestaan Amerikassa hän sai englanninkielentaidon, sekä opin, että kenestä tahansa voi tulla presidentti. Näillä taidoilla ja kiinnostuksella uusia koneita ja laitteita kohtaan hän lähti ottamaan suoraan yhteyttä päämiehiin niin USA:ssa, kuin Euroopassa.

Hän matkusti alan johtavien valmistajien luokse yksinmyyntisopimus mukanaan ja perusti kaupankäynnin hyviin henkilökohtaisiin suhteisiin. Välillä sopimukset tehtiin kättä päälle -periaatteella, ja se piti.

 

Tiesitkö? Miksi Machine Tool sai englanninkielisen nimen?

Yritystä perustettaessa haussa oli luontevasti Kone-alkuinen nimi. Mutta koska uuden puhelinluettelon latominen oli loppuvuodesta 1950 jo tehty ohi K- kirjaimen, kone-alkuista nimeä ei saanut enää yli vuoteen puhelinluetteloon ja yritys piti saada markkinoille jo aikaisemmin. Englannin kielen avulla lopputulokseksi saatiin maahantuojalle sopiva nimi, Oy Machine Tool Co.

 

Tuotevalikoima elää yhä ammattikäyttäjien tarpeiden mukaan

Machine Toolin tuotevalikoima on kehittynyt ja muuttunut paljon 70 vuoden aikana. Olemme aina olleet rohkeasti mukana uusien, Suomen teollisuutta kehittävien laitteiden maahantuonnissa. Koneita ja työkaluja on alusta asti myyty ammattikäyttäjille ja laite- ja palveluvalikoiman kehittymisessä ovat auttaneet myös alusta asti mukana olleet laadukkaat toimittajat ja päämiehet ympäri maailman, sekä uskolliset asiakkaat. 

Nykyinen tilanne, jossa jokainen voi ostaa markkinoilta samaa tavaraa koventaa kilpailua. Ainoa tapa pärjätä on tuoda markkinoille uutta ja hoitaa jälkimarkkinointi hyvin. Machine Tool tarjoaakin myynnin tueksi mm. laitteiden vuokrausta, huoltoa ja  erilaisia koulutuksia. Meidät erottaa muista myös ratkaisukeskeinen myyntityö, jossa autamme asiakasta löytämään juuri heille parhaan ratkaisun.

Tuotekategorioista nostolaitteet ja putkityökalut ovat olleet mukana aivan alusta asti. Myös hitsaus- ja turvatarkastuslaitteet ovat jo vuosikymmeniä muodostaneet tärkeän osan tuotevalikoimasta. Machine Toolin uusin lisäys on yhteistyörobotiikka, jonka maahantuonti aloitettiin vuonna 2019. Robotiikka on lyhyessä ajassa kasvanut suureksi ja tärkeäksi tuotekokonaisuudeksi, joka auttaa kovaa vauhtia yrityksiä ympäri Suomen ottamaan kauan kaivatun roboloikan.

 

Verkkosivu-uudistus helpottaa oikeiden tuotteiden löytymistä

Machine Toolin verkkosivut saivat juhlavuoden kunniaksi kaivatun uudistuksen. Sivusto on saanut jo uuden, raikkaan ulkoasun ja muut sisällölliset muutokset seuraavat parhaillaan perässä. Uudistuksen tavoitteena on koko sivuston rakenteen selkeyttäminen, eli jatkossa asiakkaat löytävät etsimänsä asian sivuilta nopeammin ja helpommin.

Muun muassa tuotekategoriat ovat kokeneet joitakin uudistuksia, jotka auttavat koko laitevalikoiman hahmottamisessa. Yksi suurimmista uudistuksista on tarjouskori, johon asiakas voi lisätä eri laitteita ja työkaluja eri tuotesivuilta. Kun tuotteet ovat tarjouskorissa, niistä voi helposti laittaa lisätietojen tai tarjouspyynnön kyselyä eteenpäin vain parilla klikkauksella.

 

Laatu ja työntekijät yhä kaiken edellä vuonna 2022

Machine Toolin prioriteetit ovat koko 70-vuotiaan taipaleen pysyneet samoina; laatu ja työntekijät. Myymme vain korkealaatuisia, luotettavilta ja arvostetuilta valmistajilta hankittuja koneita ja työkaluja. Myytyjen laitteiden on tärkeää olla myös mahdollisimman pitkäikäisiä ja turvallisia.

Machine Tool on alusta asti ollut perheyritys, jossa jokainen työntekijä on yhtä tärkeä osa tiimiä. Työntekijöiden hyvinvointi on arvo, joka on kulkeutunut vuosien saatossa polvelta toiselle ja on tänä päivänä tärkeämpi kuin koskaan.

Maahantuontiyrityksen kolmannen sukupolven johtama rautainen tiimi palvelee asiantuntevasti Suomen kehittyvää teollisuutta ottaen huomioon vastuullisuuden, ekologisuuden ja ergonomian. Myyjämme myös tuntevat tuotetiedot ja asiakaskunnan kuin omat taskunsa, tunnistavat yritysten ongelmakohdat ja löytävät näihin oikeat ratkaisut.

Vuonna 2022 pyrimme entistä paremmin tunnistamaan ja ratkaisemaan yritysten ongelmakohdat, jotka ovat teollisuuden kehittymisen tiellä. Tällaisia ovat esimerkiksi nostamisen huono ergonomia, tai työn toistuvuuden korjaaminen ja uusien työtehtävien luominen yhteistyörobotiikalla.

 

Haluatko kuulla lisää?

Ota rohkeasti yhteyttä ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan laiteratkaisun!

Ota yhteyttä!