Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Kivityökalut nopeuttavat viherrakentamista Taitaja2017-kisoissa

Machine Tool_Taitaja2017_viherrakentaminen2.jpg

Betonikiveyksen asentaminen vaatii tarkkuutta

Viherrakentamisen kilpailualueet ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen toisena Taitaja2017 Helsinki -kisapäivänä. Kilpailijoiden tehtävänä on rakentaa suunnitelman mukainen viheralue annetun ajan puitteissa. Tehtävä suoritetaan eri päivinä rakennettavina moduuleina, eikä tänä vuonna mukana ole teoriaosuutta. Jokainen tehtäväalue on peilikuva viereisen kilpailijan alueesta, jolloin valmiin alueen tulee jatkua saumattomasti molemmille puolille.

Machine Tool_Taitaja2017_viherrakentaminen.jpg

Tältä kilpailualueet näyttivät ensimmäisen kisapäivän alussa

Ensimmäisenä kisapäivänä valmistuivat kivimuuri ja osa noppakiviraitaa sekä siirtonurmikko. Toisena kisapäivänä kilpailijat rakentavat alueelle betoni- ja liuskekiveykset ja viimeisenä päivänä kisa-alueelle valmistuvat vielä vesiaihe ja istutukset.

Ennen tasokiveyksien asentamista pohjahiekka tasoitettiin MiniPlan-tasoituslanalla, jonka jälkeen betonikivet leikattiin oikean kokoisiksi AL 33 -kivileikkurilla. Kilpailualueiden muurien tekoon käytettiin Probstin reunakivitarraimia, joilla kilpailijat saivat painavat graniittikivet siirrettyä ergonomisesti paikoilleen.

Tehtävissä testataan eri osaamisalueita ja arvioinnissa kiinnitetään eniten huomiota työn jälkeen. Tehtävän vaikein kohta kilpailijoille on ollut muurin muuraus sekä eri kivipintojen käyttö. Myös tiukka aikataulu tekee kilpailusta haastavan.

Machine Tool myy Probstin kivityökaluja, jotka helpottavat ja nopeuttavat huomattavasti monia viherrakentamisen työvaiheita. Tutustu tuotevalikoimaan >>