Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

2016 Taitaja turvallisuusalan kisavoittaja Tommi Raittila odottaa kovatasoista kilpailua

Taitaja2017 Tommi Raittila vaaka.jpg

Helsinkiläinen 18-vuotias Tommi Raittila edustaa Taitaja 2017 -kisoissa Stadin ammattiopistoa. Turvallisuusalan viimeisen vuoden opiskelija voitti 2016 Taitaja-kisoissa Suomen mestaruuden ja uskoo mahdollisuuksiinsa myös tämän vuoden kilpailussa.

Turvallisuusalan yksilötehtävinä suoritettavat kilpailutehtävät pohjautuvat turvallisuusalan perustutkinnon valtakunnallisiin tutkinnon perusteiden kiitettävä 3 -tason vaatimuksiin. Kilpailussa vaaditaan hyvän fyysisen kunnon lisäksi turvallisuuspainotteisten asiakaspalvelutilanteiden kokonaisvaltaista hallintaa, alaan liittyvän lainsäädännön perusteiden osaamista, turvatarkastustoiminnan käytännön hallintaa ja turvasuojaustehtävien osaamista sekä voimankäytön perusteiden hallintaa.

Tämän kevään kisoihin Raittila on valmistautunut kiinnittämällä enemmän huomiota turvatarkastukseen ja lainsäädäntöön, jotka hän kokee itselleen vaikeimmiksi osa-alueiksi. Kisatreenaus on ollut jokaviikkoista ja se on sisältänyt teorian lisäksi myös käytännön harjoittelua.

Kisasta on tulossa tiukka, sillä mukana on kova kilpakumppani samasta koulusta. Asta Kotonen opiskelee vuotta alemmalla luokalla Stadin ammattiopistossa ja hän on treenannut kisoihin yhdessä Tommin kanssa.

Kisojen ja koulusta valmistumisen jälkeen Tommilla on suunnitelmissa jatko-opinnot ja insinöörin tutkinto. Mahdollinen kisavoitto toisi Tommin mukaan hyötyä tulevaa työelämää ajatellen. "Aikaisemmastakin voitosta on jo ollut huomattavasti hyötyä", toteaa Tommi.

Machine Tool on yhteistyökumppanina turvallisuusalan ja viherrakentamisen kilpailutehtävissä. Turvallisuusalan kilpailutehtävä suoritetaan huippuluokan turvatarkastuslaitteilla, sillä annamme kilpailijoiden käyttöön Smiths Detectionin läpivalaisulaitteen ja Ceian metallinilmaisinportin sekä käsimetallinilmaisimen.

Tule kannustamaan Tommia ja muita nuoria taitajia Taitaja 2017 -kisoihin Helsingin Messukeskukseen 15. - 18.5.! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja lajeista ja aikataulusta www.taitaja2017.fi


Taitaja_2017.jpg