Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Koe & Aja! Uusi cobottitapahtuma potkaistiin käyntiin suurella menestyksellä

Järjestimme tammikuussa ensimmäisen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuman Helsingin Malmilla, sekä virtuaalisesti Teamsin kautta.

  • Mitä?  Neljän erilaisen yhteistyörobottisovelluksen testausta ja koeajoa. Mukana olivat cobottihitsaus, -lavaus, -ruuvaus ja -konepalvelu.
  • Miten?  Jokainen osallistuja sai varata itselleen kahden tunnin yksityisajan yhteistyörobotiikan testaukseen.
  • Miksi? Testaa ja tiedä sopiiko automaatio sinun tuotantoosi, riskittömästi ja maksuttomasti!

koe&aja_1-1

Tapahtuma oli menestys. Lähes kaikki tarjolla olevat yksityisajat varattiin täyteen hyvissä ajoin ja tapahtuma keräsi jälkeenpäin runsaasti kehuja asiakkailta, jotka ovat nyt yhden askeleen lähempänä roboloikan tekemistä!

 

Cobottidemoja ja jokaiselle asiakkaalle erikseen räätälöityjä neuvoja

Koe & Aja tarjosi yrityksille riskittömän keinon tutustua automatisaation ja yhteistyörobotiikan maailmaan. Esittelyssä oli neljä eri cobottisovellusta, joita pääsi testaamaan myös asiakasyrityksen omasta tuotannosta löytyvien kappaleiden ja kohteiden kanssa. Testaamisen ohella osallistujat oppivat paljon uutta sekä saivat yrityskohtaisia vinkkejä ja neuvoja erilaisten työtehtävien automatisointiin ja mahdollisten haasteiden nujertamiseen.

"Koe & Aja ei ollut vain laitteiden esittelyä ja demoamista, vaan myös koulutuksellisia sessioita robotiikasta. Jotkut osallistuvista yrityksistä toimittivat omia kappaleita jopa erillisellä rahtitoimituksella testejä varten!”, kertoo sovelluspäällikkömme Juho Liljamo.

Tapahtuma ei vaatinut osallistujilta valmistautumista – korkeintaan ajatuksia siitä mihin cobottia voisi omassa tuotannossa hyödyntää. Useat yritykset olivat kuitenkin halunneet valmistautua ennakkoon ja miettineet omia tarpeitaan sekä kysymyksiä joita käydä läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Miten loistava tapa saada kaikki irti cobottien esittelystä!

 

Esittelyssä 4 eri cobottisovellusta – tutustu kaikkiin

Käytännönläheisen tapahtuman yksityissessioissa osallistujat pääsivät omin käsin testaamaan automatisointia yhteistyörobotiikan avulla. Neljästä eri cobottisovelluksesta selvästi suosituin ja esittellyin oli cobottihitsaus.

koe&aja_8

Hitsauksessa koettiin myös yksi tapahtuman parhaista hetkistä, kun asiakas pääsi testaamaan paikalle tuomiensa kappaleiden hitsausta erittäin potentiaalisin tuloksin. Asiakas näki suoraan miten cobottihitsaus omilla tuotteilla onnistui ja miten sama automatisointi sopisi heidän omaan tuotantoonsa.

👉 Tutustu cobottihitsaukseen ja muihin käyttöesimerkkeihin!

Ensimmäinen Roboloikka Koe & Aja -tapahtuma järjestettiin Machine Toolin showroomilla Helsingin Malmilla sekä virtuaalisesti Teamsin kautta. Molemmat vaihtoehdot olivat kysyttyjä ja sisällöltään kattavia. Etänä toteutetut esittelyt saivat myös kiitosta kameran eri kuvakulmista ja kätevästä robotin näytönjaosta.

 

Osallistujille etumatka teollisuuden kiristyvään markkinatilanteeseen

Tapahtuma keräsi osallistujia usealta eri toimialalta. Automaation voimaa testasivat niin konepajat kuin puu-, ja elintarviketeollisuuden yritykset. Kaikkia osallistuvia yrityksiä yhdisti kuitenkin sama ongelma: tuotannollisiin tehtäviin on hankala löytää työntekijöitä.

Automaation ja robottien rooli on noussut kaikilla teollisuuden aloilla entistä tärkeämmäksi. Useat yritykset myös haluavat kehittää oman organisaationsa osaamista ja tarjota henkilöstölle uusia mahdollisuuksia robotiikan avulla – ja hyvä niin.

Tapahtumaan osallistuneet yritykset ovat hypänneet muuttuvan teollisuuden junaan juuri ajoissa. Roboloikka on tehty muissa maissa jo aikoja sitten, mutta Suomi laahaa vielä perässä. Lähitulevaisuudessa myös kotimaassa pärjäävät parhaiten ne yritykset, jotka nyt tutustuvat automatisointiin ja ottavat yhteistyörobotiikan mukaan tuotannon tehostamiseen.

 

Hei yritysasiakas – varaa yksityisesittely asiantuntijamme kanssa!

Kiinnostaako robottisovelluksen testaaminen yrityksesi omissa tiloissa tai meidän luonamme? Älä epäröi vaan ota yhteyttä ja varaa oma aikasi lähemmäksi roboloikkaa!

OTA YHTEYTTÄ!

 

PS... Emme valitettavasti jaa kuvia yksityisesittelyjen asiakasdemoista julkisesti. Ota yhteyttä jos haluat nähdä ja kuulla coboteista lisää!