Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Probstin työkaluilla viherrakentaminen onnistuu keveästi

Hyvin toteutettu viherrakentaminen maksaa itsensä takaisin ja säilyy toimivana kokonaisuutena jopa vuosikymmenien ajan. Viheralueiden hoitoon liittyvät vahvasti myös erilaiset kivityöt, kuten betoni- ja luonnonkivien ladonta ja siirto. Ammattitaidolla ja oikeilla laitteilla toteutettu kivityö tuo pihaan näyttävyyttä, parantaa toiminnallisuutta ja nostaa kiinteistön arvoa.

 

Helpota viherrakentamista ja raskaita kivinostoja ergonomisten laitteiden avulla


Kuten kaikessa rakentamisessa, myös viher- ja kivirakentamisessa tärkeää ovat perusteelliset pohjatyöt. Oli kyseessä sitten kivetys, istutusalue tai vaikka terassi, kaikki kohteet vaativat oikeanlaiset pohjarakenteet. Huolellisesti tehty pohjatyö takaa myös sen, että laatat ja kivet pysyvät paikoillaan. Kauniisti ja perusteellisesti hoidetut kivityöt tuovat piha-alueeseen myös ryhtiä ja pitävät alueen helppohoitoisena.

Machine Toolin valikoimasta löydät kaikki tarvittavat viherrakentamisen tuotteet niin pohjahiekan levitykseen käytettävistä tasoituslanoista laattojen ladontakahvoihin ja luonnonkiville sopiviin tarraimiin. Oikeat, täsmällisesti valitut ratkaisut nopeuttavat ja helpottavat työskentelyä, sekä pitävät työergonomian kunnossa.

1 Alipainetarttujat betoni- ja kivilaattojen käsittelyyn

Valikoimastamme löytyy useita eri kokoisia alipainetarttujia betoni- ja kivilaattojen käsittelyyn. Tarttujat sopivat parhaiten sileäpintaisiin ja ei-huokoisiin materiaaleihin kuten graniitti- tai
marmorilaattoihin, mutta löydät meiltä myös alipainetarttujia huokoisten materiaalien ladontaan.

Alipainetarttujat ovat huomattavasti tehokkaampia mekaanisiin tarraimiin verrattuna. Ne mahdollistavat laattojen ladonnan vierekkäin ilman välejä, eivätkä ne riko laatan reunaa. Alipainetarttujan avulla on myös helppo nostaa yksittäinen laatta tarvittaessa ylös ja asettaa se uudelleen paikalleen.Yksi valikoimastamme löytyvistä alipainetarttujista, Probst SPEEDY VS-140/200, löytyy myös viimeisimmältä KUUKAUDEN KONE -videolta. Katso miten laite käytännössä toimii!

 

2 Tasoituslanat pohjahiekan levitykseen

Oikeanlaisiin pohjatöihin voidaan käyttää apuna erilaisia lanaus- ja tasoituslaitteita. Työkalujen avulla tasoitat nopeasti erilaiset alustat ergonomisessa työasennossa. Säädettävät käyttökahvat lisäävät ergonomiaa entisestään.

Probst LevelFix-lanauslaite

 

3 Kivileikkurit ja kivikärryt

Kivileikkurien avulla saat kiveen tai laattaan siistin leikkuupinnan vain napin painalluksella – ilman melua ja kivipölyä. Valikoimastamme löytyvät kivileikkurit on myös kevyt siirtää ja helppo säätää oikeaan leikkuuasentoon.

Tiesitkö, että kuljetus vie melkein 70 % kiveyksen ladontatyöhön käytetystä työajasta? Kivikärryjen avulla siirrät kokonaisia laattarivejä kerralla, huomattavasti perinteisiä kottikärryjä tehokkaammin.

Probst-kivileikkuri

 

4 Ladontakahvat ja apuvälineet laatoitukseen

Laatoittamista voidaan helpottaa huomattavasti erilaisilla apuvälineillä. Ladontakahvoilla helpotat itse laattojen latomista. Tuotteissa on laaja työskentelyleveys, ja ne sopivat sekä luonnonkivi- ja betonilaattojen käsittelyyn. Laatoittamiseen voidaan hyödyntää myös muun muassa valikoimastamme löytyviä saumarautoja, leikkaussuojia, saumashiekan levittimiä, sekä laattapihtejä ja -kahvoja.

Probst PPH-ladontakahvat

5 Kivisakset käsinostoihin ja tarraimet konenostoihin

Kivisaksien avulla nostat erilaiset kivielementit helposti ja ergonomisesti. Kivisakset on helppo säätää nostokohteen mukaan ja tuotteen tartuntalevyt mahdollistavat kivien latomisen tiiviisti.

Probst VZ I -kivisakset Machine Tool

Valikoimastamme löytyy myös erilaisia kivitarraimia, joita voidaan käyttää nostolenkin avulla konenostoissa. Tarraimista löytyy myös nostokahvat, jotka mahdollistavat käsinostot. Kivitarrain on helppo säätää kohteen ja korkeuden mukaan, jolloin tarrain tarttuu kiveen aina samalta korkeudelta.

Probst TSZ-Maxi-1


Probst – kestävää laatua ammattilaisille

Machine Toolin kautta löydät laajan valikoiman Probst-tuotteita kaikkiin viherrakentamisen eri työvaiheisiin. Probst tunnetaan kestävästä laadusta ja toimivasta, tarkasti käyttötarkoitukseen kohdistetusta tuotesuunnittelusta. Työvälineet on suunniteltu kestämään kovaakin työmaakäyttöä ja niiden suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon työasentojen parempi ergonomia.

Vuokraa tarvitsemasi kivitarraimet ja -kivityökalut

Tiesitkö, että voit myös vuokrata tarvitsemasi viherrakentamisen työvälineet Machine Toolilta helposti ja edullisesti? Voit päättää vuokra-ajan pituuden itse ja tarvittaessa myös jatkaa välineiden laina-aikaa jos aikataulusi venyy.

Jos vuokra-ajan päätyttyä haluat hankkia samanlaisen laitteen omaksi, hyvitämme osan vuokrasta uuden laitteen hankintahinnassa. Lue lisää ja katso valmiit vuokrauspaketit!


Kiinnostaako viherrakentaminen?

Me Machine Toolilla autamme sinua juuri oikeiden viher- ja kivirakentamisen työvälineiden valitsemisessa. Katso kaikki viherrakentamisen tuotteemme Probstin tuoteluettelosta.

probst kansi

Voit myös tulla testaamaan Probstin tuotteita paikan päälle. Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

OTA YHTEYTTÄ!