Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Mitä kuormasta pitää tietää ennen sen turvallista nostoa?

Nostaminen-kuorma.jpgNostamiseen liittyy paljon riskejä, jotka ovat kuitenkin ennaltaehkäistävissä hyvällä etukäteissuunnittelulla. Tässä muutamia huomioitavia kohtia, jotka pitää tietää kuormasta, ennen kuin sen voi nostaa turvallisesti.Kaikkein tärkeintä on selvittää, minkä painoinen nostettava kuorma on. Jos paino ei ole tarkkaan tiedossa, on aina parempi arvioida se yläkanttiin. Selvitä myös missä kuorman painopiste on, jotta kuorman saa kiinnitettyä tasaisesti ja se on nostaessa vakaa.

Mistä nostettava taakka koostuu ja onko se yhtenä kappaleena vai koostuuko se useammasta kappaleesta, jotka voivat irrota nostettaessa? Erilliset kappaleet pitää kiinnittää huolellisesti toisiinsa ja kiinnitystapa riippuu kappaleiden muodosta, koosta ja painosta. Selvitä myös onko kuorma tarpeeksi vahva kannattelemaan itse oman painonsa kiinnityspisteistä vai pitääkö se tukea nostettaessa? Onko kuormassa nostopisteitä vai miten sen saa kiinnitetyksi nostolaitteeseen?

On myös hyvä selvittää, liittyykö kuormaan jotain erityistä, joka voi vaikuttaa nostamiseen. Tällaisia ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi terävät kulmat, erityisen korkea tai matala lämpötila, syövyttävyys tai että kuormaa
on käsiteltävä erityisen varovasti.

Tarkista myös, onko kuorma kiinnitettynä johonkin, vai onko se vapaa nostettavaksi. Tämän jälkeen kuorman voi kiinnittää ja nostaa oikein valituilla nostoapuvälineillä ja nostolaitteella.

Jos sinulla on kysyttävää nostamisen suunnitteluun tai nostolaitteisiin liittyen, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään!