Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

15 kiloa enemmän nostokykyä alipainenostimen ja cobotin yhdistelmällä

Uusi tanskalainen yhteistyökumppanimme Cobot Lift valmistaa UR-cobotteihin yhteensopivia alipainenostimia. Kun Universal Robotsin UR10-robottikäsivarteen yhdistetään tehokas alipainetarttuja, saadaan yhdistelmä, jonka nostokyky on normaalin 10 kilon sijaan jopa 25 kg.

Cobot Liftin avulla voi käsitellä erilaisia laatikoita, säkkejä ja ämpäreitä. Se sopii erinomaisesti täysin automatisoituun palletointiin sekä erilaisiin pick&place-sovelluksiin. Valmiin ohjelmiston ansiosta laite on helppo ottaa käyttöön ja se on täysin yhteensopiva UR-yhteistyörobotin kanssa.

Laite vie lattiatilaa vain noin eurolavan verran, eikä sen ympärille tarvita suoja-aitaa. Cobotin turvaominaisuudet pitävät huolen siitä että työntekijät voivat työskennellä turvallisesti laitteen vieressä. Yhteistyörobotti pysäyttää heti liikeradan osuessaan johonkin, joten yhteentörmäyksissä vältytään mustelmilta.

 

Cobot Lift kiinnitystavat

Cobot Liftin sensorikahvan ja tartuntapään lisäksi mukana tulee ohjelmisto, sähkökaappi sekä tarvittavat kaapelit. Meiltä saat myös kaiken muun mitä toimivaan työpistekokonaisuuteen tarvitaan, kuten Fezer-alipainetuubi ja sopiva imukuppi nostettavalle kappaleelle, alipainepumppu ja letku.

Cobotin asennus onnistuu seinäkääntönosturiin ja pylväskääntöön, jotka myös kuuluvat valikoimaamme. Liikuteltava alusta on tarpeen jos laitetta halutaan siirtää helposti eri työpisteille.

 

Tutustu myös näihin aiheisiin: