Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Uusilla tarttujilla cobotista entistä monipuolisempi apulainen

Universal Robotsin cobottien kanssa yhteensopivia tarttujia, työkaluja ja lisäosia on saatavilla jo runsaasti. Kevään aikana on luvassa useita uutuusmalleja, joista tässä jo muutama.

OnRobot Soft Gripper

Soft Gripper -pehmotarttuja nappaa kiinni hellävaraisesti

Tanskalaisen OnRobotin Soft Gripper on muototarttuja hyvin herkille kappaleille. Pehmotarttuja saa otteen eri kokoisista ja muotoisista kappaleista ilman tarvetta paineilmalle. Tarttujan ote on juuri riittävä, sillä liian kova puristusvoima murskaisi herkät kappaleet.

Muotosilikonipäitä on saatavana kolme erilaista ja ne kaikki soveltuvat myös elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuuden tarpeisiin, sillä ne ovat EC 1935/2004 -standardin mukaisia. Elintarvikekäyttöön sopiva valmistusmateriaali kestää myös tarvittaessa konepesun.

Soft Gripperin toimilaitteen suojausluokka on IP67 ja sitä voi käyttää -20oC - 80oC lämpötiloissa.

 

  •  Silikonipää  Kantokyky  Tartuntaotteen leveys
     SG-a-H (kova)  2,2 kg  11 - 75 mm
     SG-a-S (pehmeä)  1,5 kg  11 - 75 mm
     SG-H (4-sorminen)  1,1 kg  24 - 118 mm

     

 

 

 

 

 

OnRobot Gecko_SP

Gecko SP – pitävä ote jälkiä jättämättä

OnRobotilta ilmestyi jo aiemmin Gecko SP -tarttuja. Uusi malli on toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin aiempi Gecko-tarttuja. Gecko tarttuu kappaleen pintaan miljoonilla mikrosäikeillä ja pitävä ote syntyy van der Waal -voiman ansiosta. Sen ote pitää jopa rei'itetyillä pinnoilla. Edullinen tarttuja ei tarvitse sähköä, ylimääräisiä piuhoja tai paineilmaa toimiakseen.

Sen etuina on keveys ja helppo liitettävyys, eikä tarttuja jätä jälkiä edes korkeakiiltoisille pinnoille. Näin vältytään erilliseltä pintojen kiillotustyövaiheelta. Pienen koon ansiosta Gecko SP sopii ahtaisiinkin paikkoihin. Tarttuja soveltuu parhaiten erilaisiin pakkaus-ja palletointi- selä pick and place -tehtäviin. 

Gecko Single Pad -tarttujaa on saatavana kolme eri mallia 1, 3 ja 5 kilon kapasiteetilla.

 

Robotiq surface finishing kit

Automatisoi pintojen viimeistely helpommin

Robotiq Surface Finishing -paketti sisältää kaiken tarvittavan pintojen viimeistelyn automatisointiin ja se on yhteensopiva eri valmistajien hiomakoneiden kanssa. Tuotepaketti on tarkoitettu mm. puun, muovin, metallin, lasikuidun ja hiilikuidun kiillotukseen ja hiontaan.

Tasaisilla pinnoilla cobotti tarvitsee vain neljä  kiintopistettä, joiden avulla se laskee työn optimaalisen liikeradan. Kaareville ja pyöreille pinnoille riittää alle kymmenen kiintopisteen määrittäminen.

Robotiq Surface Finishing Kit_ hiontareitti

 

 

Lue lisää: