Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Miksi liimata cobotilla?

2024-RO-Aim-Robotics-annostelija

AIM Roboticsin annostelijat ovat tarkoitettu esimerkiksi erilaisten liimojen, tiivistemassojen tai lämmönjohteiden tarkkaan levitykseen. Kaikki AIM Roboticsin tuotteet ovat suoraan yhteensopivia Universal Robotsin yhteistyörobottien kanssa, joten tuotannon aloittaminen on helppoa ja sujuvaa.

Annostelijoissa on sähköinen virtausnopeuden säätö, jolla voidaan tehdä helposti asiat, jotka muuten olisivat vaikeita. Sähköinen virtausnopeuden säätö mahdollistaa hyvin tarkan palon tilavuuden läpi kappaleen, vaikka kappaleessa olisi paljon jyrkkiä mutkia, pysäytyksiä tai pistemäisiä pursotuksia.

Sähkökäyttöisen annostelijan suurin etu on helppo virtausnopeuden säätö robotin nopeuden muuttuessa eli nopeuskompensaatio. Tämä tarkoittaa sitä, että robotin ei tarvitse ajaa vakionopeudella läpi kappaleen, vaan robotin nopeutta voidaan esimerkiksi käännöksissä laskea. Näin robotti voi liikkua vauhdikkaammin suorat osuudet ja hidastaa esimerkiksi jyrkkiin käännöksiin. Tämä pidentää robotin elinikää, parantaa sauman laatua sekä kasvattaa tuottavuutta.

Automatisoidun liimauksen etuja ovat:

  1. Tehokkuuden lisääntyminen
  • Cobotti liimaa ihmiseen verrattuna nopeammin ja jättää ihmiselle liimauksen ajaksi aikaa tehdä esimerkiksi osakokoonpanoa tai valmistella seuraavia kappaleita. Tämä johtaa suoraan suurempaan kapasiteettiin ja pienempään tuotantokustannukseen.
  1. Parantunut tarkkuus
  • Automatisoidun annostelun tarkkuus minimoi virheet annostelussa, varmistaen että esimerkiksi liimaa on tarpeeksi, muttei liikaa. Lisäksi pienten kappaleiden liimaus onnistuu tarkemmin kuin käsin liimattaessa.
  1. Parantunut turvallisuus
  • Automaattinen annostelu vähentää tarvetta manuaaliselle käsittelylle potentiaalisesti vaarallisten materiaalien kanssa, edistäen turvallisempaa työympäristöä.
  1. Kustannussäästöt
  • Automatisoidun levityksen tehokkuus ja tarkkuus johtavat jätteen vähentymiseen ja alhaisempiin tuotantokustannuksiin. Säästöt muodostuvat työajan säästöstä, vähentyneestä liiman ja virheellisten tuotteiden hävikistä.
  1. Miksi valita yhteistyörobotti