Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Cobotit aamupalalla: Atlas Copcon älyruuvari ensiesittelyssä Tampereella

Oletko kuullut cobottikiertueesta? Machine Tool ja Universal Robots järjestävät säännöllisesti maksuttomia robotiikan aamupalatapahtumia ympäri Suomen. Mukana on aina mielenkiintoisia robottidemoja ja mahdollisuuksien mukaan tuoreimpia uutuuksia yhteistyörobotiikan maailmasta.

 

Power Focus Ecosystem PF6000 ensiesittelyssä cobottikiertueella

Cobottikiertue 2023 jatkuu ympäri Suomen! Torstaina 11.5.2023 onni osui Tampereelle, jossa päästiin nauttimaan Atlas Copcon UR+ älyruuvarin vääntimen ensiesittelystä. Paikan päällä esiteltiin robotti-integraattorimme Mekanion rakentamaa sovellusta, jossa robotti irrotti ja kiinnitti pultteja käyttämällä Atlas Copcon Power Focus 6000 -sarjan ohjainta ja Tensor SL -väännintä.

2023-RO–kuva–cobottikiertueCobottikiertueen aamupalatapahtumissa on aina mielenkiintoista katseltavaa niin ensi kertalaisille kuin konkareille.

 

Yksi kokonaisuus kaikille ruuvaustöille

Atlas Copcon kehittämä Power Focus Ecosystem PF6000 on Universal Robots UR+ ekosysteemistä löytyvä valmis kokonaisuus, jota voidaan suoraan hyödyntää Universal Robots -coboteissa. Ainutlaatuisen Power Focus -kokonaisuudesta tekee se, että sarjan ohjaimeen voidaan kytkeä mikä tahansa Power Focus 6000 -sarjan ruuvari tai väännin.

Mikä ihmeen Power Focus Ecosystem PF6000?

  • Hoitaa kaikki ruuvaustyöt yhden kokonaisuuden kautta – voit yhdistää eri ruuvareita ja vääntimiä samaan sarjaan
  • Helppo käyttöliittymä ja saumaton kommunikaatio
  • Nopeasti käyttövalmis lyhyen asennusajan ansiosta
  • Ohjelmoinnin osaa jokainen työntekijä – ei tarvetta erilliselle operoitsijalle

Power Focus -sarjan ohjainlaite kommunikoi robotin kanssa sujuvasti URCap -käyttöliittymän kautta. Käyttäjän ei siis tarvitse erikseen konfiguroida robotin kommunikaatiota. Käyttöliittymään on myös valmiiksi rakennettu valmiita toimintoja ruuvin kiristämiseen ja työn laadun varmistamiseen.

undefinedAtlas Copco URCap käyttöliittymä

 

Ruuvausautomaatio tehostaa työtä ja nostaa tuottavuutta

Atlas Copcon Power Focus -sarjasta löytyy useita erilaisia ruuvauslaitteita joilla pystyy ruuvaamaan momentteja 2 cNm – 4000 Nm väliltä. Tampereella esitelyssä cobottisovelluksessa oli näistä käytössä Tensor SL -ruuvauslaite. Laite pystyy kiinnittämään ruuveja ja pultteja jopa 1.5 – 7.5 Nm momenttiin ja siinä on integroitu joustoelementti, joka kelluttaa ruuvauskärkeä ruuvin liikkeen mukana. Tämä toiminto helpottaa robotin käyttöä suuresti, sillä näin sille ei tarvitsee opettaa vain yhtä liikepistettä josta ruuvaus pitää suorittaa.

Katso alta video robotin työkierrosta!

 

Kiinnostaako ruuvausautomaatio? Tiimimme auttaa yritystäsi mielellään sopivan laitteen selvityksessä!

Ota yhteyttä!

 

 

 

Aamupalaa cobottien kanssa? Miksipä ei!

Machine Toolin ja Universal Robotsin aamupalakiertue jatkuu koko vuoden 2023 ajan. Katso kaikki kiertueen kaupungit täältä ja ilmoittaudu mukaan!