Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Pally; tie helppoon lavaukseen

Tämä blogi on jatkoa edelliselle Lavaussimulaattori blogille. Käy lukemassa aikaisempi teksti, jos et ole vielä ehtinyt! Rocketfarmin UR+-sertifioitu tuote Pally on tarkoitettu nopeuttamaan ja helpottamaan lavattavien kappaleiden sekä lavauskuvioiden vaihtoa. Pally mahdollistaa helppokäyttöisellä käyttöliittymällä lavausrobotin niillekin, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista tai robotiikasta.  

 

Videolla Petteri ”Cobotteri” Tyni esittelee Pallyn toimintaperiaatteen 

Cobottilavaajan edut 

Useimpien suomalaisten yritysten haasteena ovat lyhyet tuotantosarjat ja jatkuvan tuotannon muutoksen tuoma äärimmäisen joustavuuden tarve. Useimmiten robottia ei voida sitoa vain yhteen paikkaan tekemään vain yhtä tiettyä tehtävää. Lavauscobotti onkin aina siirrettävissä sinne, missä lisäkäsiä tarvitaan. Cobotti tuo helppokäyttöistä ja mukautuvaa joustoa tuotantoon. Lisäksi se vähentää ihmisen tekemiä epäergonomisia ja toistuvia tehtäviä ja niin osaltaan vähentää sairaspoissaoloja. 

tsi lavaaja

Mitä Pally tarjoaa käyttäjilleen? 

Pally tekee lavausrobotin käyttöönotosta helppoa ja nopeaa, sillä se mahdollistaa käyttämisen ilman riviäkään kirjoitettua koodia sekä ilman automaatio-osaamista tai robotiikkakokemusta. 

Pally parantaa palletoinnin turvallisuutta pienentämällä ohjelmointivirheen riskin lähes olemattomiin. Lisäksi Pallyn markkinoiden älykkäimmän monituotepoiminnan ja liikegeneroinnin avulla robottia voidaan ajaa pienemmillä kiihtyvyyksillä ja liikenopeuksilla, kuitenkin saavuttaen haluttu tahtiaika. Tämä tekee sovelluksesta käyttäjille entistä turvallisemman sekä pidentää robotin käyttöikää. 

Milloin tarvitaan Pallya? 

Cobottilavaus ei ole uusi asia ja sen ohjelmoiminen robotille ei aina vaadi lisäohjelmistoja. Mahdollisia tapoja ohjelmoida on useita ja kannattavuus riippuu pitkälti tuotteista ja käyttöympäristöstä. Tapojen läpikäynnissä kannattaakin hyödyntää Machine Toolin osaamista varaamalla ilmainen konsultointiaika kalenterista. 

Lyhyesti summattuna Pallya kannattaa cobottilavauksessa käyttää kun, 

  • erilaisia lavattavia kappaleita on paljon 
  • lavauskuvioita tarvitaan useita 
  • halutaan, että kuka vain voi nopeasti, helposti ja joustavasti tehdä muutoksia tuotantoon 
  • halutaan mahdollistaa uusien kappaleiden ja lavauskuvioiden ohjelmointi tuotannon käydessä sekä 
  • halutaan mahdollistaa keskeneräiseltä lavalta aloittaminen. 

 

A robotic arm on a pallet of boxes

Description automatically generated

Miten Pallya käytetään 

Pallyn käyttö on hyvinkin yksinkertaista. 

Aloita käyttö lataamalla ohjelman asennustiedosto muistitikulle. Laita muistitikku kiinni robottiin ja asenna ohjelma, jonka jälkeen Pally on valmiina käytettäväksi. 

Pallyn käyttäminen aloitetaan seuraamalla Pallyn käyttöympäristön rakennuspolkua, joka ohjeistaa käyttäjää antamaan tarvittavat tiedot, pisteet ja mitat. Käyttöympäristö luodaan vain kerran, jonka jälkeen ohjelmisto luo robotin liikeradat automaattisesti simulaattorissa tehdyille lavauskuvioille. Mikäli käyttöpaikkoja on useita, voidaan robotille luoda tarvittaessa useita erilaisia käyttöympäristöjä, jotta robotin siirtäminen on mahdollisimman sujuvaa. 

A screenshot of a computer

Description automatically generated