Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Lavaussimulaattori

Lavaussimulaattori – Digitaalisen kaksosen hyödyntäminen lavauscobottiprojektin esisuunnitteluvaiheessa 

 

Miksi 

Digitaalisen kaksosen eli Digital Twinin hyödyntäminen projektin esisuunnitteluvaiheessa ei ole enää mikään uusi asia. Simulaatiot ovat kuitenkin jääneet lähinnä insinööritoimistojen ja koneenrakentajien käyttöön, sillä ohjelmistolisenssit ovat verrattain kalliita ja ohjelmistojen käyttö vaatii erityisosaamista.  

Digitaalinen kaksonen on kuitenkin todella tehokas työkalu, jolla voidaan simuloida robotin työkierto. Simuloimalla voidaan varmistaa projektin onnistuneelle toteutumiselle kriittiset asiat helposti ja kustannustehokkaasti, ennen projektin aloittamista. Lavauksessa tyypillisiä kriittisiä asioita ovat esimerkiksi: 

  • robotin ulottumat 
  • tahtiaika 
  • lavakorkeus 
  • lavauskuvio 

 

Mitä 

Loppukäyttäjille sopivia kevyitä ja helppokäyttöisiä simulaattoreita ei aikaisemmin käytännössä ole ollut olemassa. RocketFarmin lavaussimulaattori on ensimmäinen tarkka, ilmainen ja kenelle tahansa helposti lähestyttävä ohjelmisto, jolla kuka tahansa voi tehdä digitaalisen kaksosen omasta projektistaan. 

Simulaattorilla kuka vain voi koska vain testata erittäin matalalla kynnyksellä, miten lavauscobotti sopisi omaan tuotantoon. 

Miten 

1. Avaa simulaattori linkistä Machine Toolin nettisivuilta

2. Määritä laatikon tiedot

Anna tuotteelle nimi, täytä mitat ja paino, sekä valitse missä suunnassa etiketit ovat, kun laatikot tulevat robotin poimittavaksi. Lopuksi paina NEXT-painiketta sivun oikeasta yläkulmasta.

A screenshot of a product

Description automatically generated

 3. Määritä lavauskuviot 

 

Pallet-kohdasta valitaan käytettävä lava, Required speed -kohtaan täytetään kuinka monta laatikkoa minuutissa robotin tulisi pystyä lavaamaan. Stacking methodia ja Patternia vaihtamalla voit kokeilla erilaisia lavakuvioita.  

Sivun yläreunan luvut kertovat montako laatikkoa lavalle mahtuu, mikä on lavan tilavuus, korkeus, paino ja täyttöaste.  

Lopuksi paina NEXT-painiketta sivun oikeasta yläkulmasta. 

 

A screenshot of a video game

Description automatically generated

4. Täytä yhteystietosi 

 

Simulaatioiden tekemisessä kuluu laatikoiden määrästä, tahtiajasta ja lavakuviosta riippuen vartista tuntiin, jonka jälkeen tulokset ja simulaatiot lähetetään sähköpostiisi. Odotellessa voit vaikkapa käydä tutustumassa TSI-Lavaajaan, tilata uutiskirjeemme taikka käydä katsomassa Cobottikornereita YouTube-kanavallamme. 

 

 

5. Avaa sähköpostin linkistä simulaatiot 

Ohjelma tekee automaattisesti simulaation eri roboteilla ja tarttujilla sekä kertoo millä kokoonpanoilla simulaatio on onnistunut. Valitaan itselle sopivin kokoonpano klikkaamalla. 

Simulaatio on selainpohjainen ja voit helposti jakaa simulaatiot esimerkiksi organisaatiosi sisällä. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai valitse tapaamisaika myyjän kalenterista ja varaa itsellesi ilmainen konsultaatio. Ota yhteyttä robotiikan asiantuntijaan – varaa aika kalenterista!