Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

4 helppoa keinoa parantaa teollisuuden yrityksen ergonomiaa

Machinetool_blogi_ergo_1750_875

Hyvä ergonomia on teollisuuden alalla usein elintärkeää. Raskaat ja toistuvat nostot huonosti suunnitellulla työpisteellä nostavat tapaturma- ja sairastumisriskiä, mikä taas vaikuttaa suoraan tuotannon tehokkuuteen ja yrityksen menestykseen.

 

Kun investoit, investoi ergonomisesti – näin parannat nostamisen ergonomiaa

Lue tästä 4 keinoa parantaa yrityksesi ergonomiaa ja pitää työntekijät tyytyväisinä teollisuuden alan yrityksissä.

1 Puhu työntekijöille – selvitä lähtötilanne

Älä turhaan puntaroi työpisteiden ja -olojen ergonomiaa, vaan kysy suoraan työntekijöiltä. Käytännön tasolla töitä tekevät tietävät parhaiten olisiko työtehtävien ergonomiassa parantamisen varaa. Keskustele työntekijöiden kanssa avoimesti heidän kokemuksistaan työn mielekkyydestä ja fyysisestä rasittavuudesta.

2 Suunnittele muutokset ammattilaisten avulla

Kun sinulla on kokonaiskuva tarvittavista muutoksista, voit suunnitella miten eri työvaiheita voitaisiin parantaa – yhdessä työntekijöiden ja ammattilaisten kanssa.

Jos mahdollista, ota ergonomian suunnittelu huomioon jo hyvissä ajoin yrityksen strategisessa suunnittelussa ja uusissa investoinneissa. Saat Machine Toolin asiantuntijoilta aina apua työtilan ergonomian suunnittelussa ja oikeiden nostolaiteratkaisujen valinnassa.

3 Kun työntekijä kuormittuu liikaa, ota nostolaitteet käyttöön

Valitsemalla oikeat nostolaitteet säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Nostolaitteen valintaan vaikuttaa usea eri asia, kuten tuleva käyttökohde ja -ympäristö, sekä laitteen nostokapasiteetti. Tutustu Machine Tooliin laajaan nostolaitevalikoimaan ja valitse työhösi sopivat kuormankeventimet, nostimet, vintturit, nostopöydät ja muut nostoapuvälineet.

Lataa ilmainen ergonomiaopas!Machine_tool_ergonomia_ILME__1080_1080_01 (1)

Tutustu erilaisiin ergonomisiin ratkaisuihin – lataa kattava ergonomiaopas täältä!

 

4 Kouluta, kehitä ja käytä – älä unohda ergonomian kehitystä

Älä unohda ergonomian kehittämistä nostolaitehankinnan tai muun ergonomian panostuksen jälkeen. Kouluta työntekijät käyttämään laitteita oikein ja kehota heitä kiinnittämään huomiota ergonomian kehitykseen jatkossakin. Muista ergonomia myös uusia työtehtäviä suunnitellessa, ergonomia ei parane kerta heitolla vaan se vaatii jatkuvaa huomiota ja aktiivisia toimenpiteitä.

 

Huono ergonomia teollisuudessa – tämä siitä seuraa

Huono ergonomia näkyy nopeasti koko yrityksen tuloksessa, hyvinvoinnissa ja tuotannon laadussa. Jos teollisuuden yritys ei panosta nostamisen ergonomiaan, tapahtuu seuraavaa:

  • Kasvaneet sairauspoissaolot. Huono ergonomia voi johtaa vakaviin ja toistuviin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. 
  • Laskenut laadun taso. Väsynyt työntekijä ei jaksa keskittyä, mikä näkyy heti tuotannon laadussa. 
  • Hidastunut tuotanto. Ylimääräiset ja hitaat, käsillä tehtävät nostot hidastavat tuotantoa merkittävästi.
  • Heikentynyt turvallisuuden taso. Huono nostotekniikka ja raskaat taakat ovat huono yhdistelmä – työturvallisuus laskee aina jos ergonomia ei ole kunnossa.
  • Laskenut työtyytyväisyys. Tyytymätön työntekijä ei panosta työhönsä samalla tavalla kuin töissä viihtyvä.

Varsinkin kasvaneet sairauspoissaolot vaikuttavat suoraan yrityksen tulokseen ja työntekijöiden hyvinvointiin pitkällä juoksulla. Teollisuuden alan työntekijöillä on keskimäärin eniten sairauspoissaoloja vuodessa, keskimäärin 16 työpäivää henkilöä kohti.

 

Kannattaako nostolaitteen hankinta?

Ergonominen nostolaite tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kasaantuvat sairauspoissaolot. Jos työntekijä joutuu päivittäin työssään kohtaamaan hankalia työasentoja, raskaita nostoja, usein toistuvia liikkeitä tai jatkuvaa tärinää, nostoja on syytä helpottaa laitteiden avulla.

Laske kuinka paljon nostamisen huono ergonomia maksaa yrityksellesi sairauspoissaoloina!

 

Ota yhteyttä – laitetaan yritykseksesi ergonomia kuntoon!

Kaipaako yrityksesi ergonomia parantamista? Autamme sinua oikeiden ergonomialaitteiden valinnassa, käyttöönotossa ja koulutuksessa. Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää!

 

OTA YHTEYTTÄ!