Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Nostamisen ergonomia on työturvallisuutta

Ergonomiset työtavat lisäävät nostotyön tehokkuutta ja tukevat työturvallisuutta. Lue miten parannat työturvallisuutta ja takaat turvallisen nostotyön kaikille!

edmolift työtaso

Tehokkuutta ergonomisesti: EdmoLift työtasot

 

Turvallinen työ kuuluu jokaiselle

Teollisuuden alalla laiminlyöty työturvallisuus ei johda vain väsymykseen ja huonoon työasentoon, vaan pahimmassa tapauksessa pitkäaikaisiin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, sekä vakaviin tapaturmiin.

Vaikka oikeaoppinen nostaminen ja ergonomia ovat työturvallisuuslaissa säädettyjä, jää työturvallisuuden toteuttaminen silti aina työnantajan vastuulle. Lainsäädännössä ei myöskään ole määritelty kilorajaa ihmisen nostaman taakan painolle, sillä kuormittavaan nostamiseen vaikuttavat myös monet muut tekijät.

Turvalliseen nostamiseen vaikuttavat:

  1. Taakan paino ja muoto
  2. Nostojen ja toistojen määrä
  3. Nosto- tai siirtomatkan pituus
  4. Taakasta saatava ote
  5. Työympäristö

Nostamisen haitta- ja vaaratekijät tulee siis aina arvioida kokonaisuutena, sillä taakan paino tai toistojen määrä ovat vain osatekijöitä turvallisessa nostamisessa.

Indeva-rullatarrain

Työturvallisuutta tuotantoon: Indeva rullatarrain

 

Miten parannan nostamisen työturvallisuutta?

Laadukkaat, ammattilaisten suunnittelemat nostolaitteet ovat välttämättömiä silloin, kun työntekijät kuormittuvat jatkuvasti liikaa raskaista nostoista.

Aloita nostolaitteen valinta aina työvaiheiden ja tarvittavien nostojen kartoittamisella. Hyvän suunnitelman jälkeen on helpompi etsiä työvaiheisiin ja -tiloihin sopivaa nostolaitetta.

Muista, että nostotyössä tulee käyttää vain nostamiseen tarkoitettuja ja ammattilaisten hyväksyttyjä laitteita, jotka on huollettu ja tarkastettu säännöllisesti.

Machine Toolin kautta löydät kaikki tarvittavat, työturvallisuutta parantavat nostolaitteet. Turvaa työnteko esimerkiksi alipainetarttujien, sähkönostimien tai tunkkien ja nostotyynyjen avulla.

Machine Tool Probst FTZ

Työturvallisuutta kivinostoihin: Probst FTZ-kivitarrain

 

Huomioi työturvallisuus vaikka resurssit olisivat tiukalla

Kun yrityksen resurssit ovat tiukalla, työturvallisuus ja ergonomia on helppo jättää taka-alalle hoitaen kaikki nostot puhtaalla lihasvoimalla – niin paljon kuin mahdollista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että laiminlyöty työturvallisuus kostautuu nopeasti lisääntyneinä sairauspoissaoloina, vaaratilanteina ja tuotannon tehokkuuden laskemisena. Oikein valitut nostolaitteet ja nostoapuvälineet ovat pieniä investointeja näiden kulujen rinnalla.

Svero_1419_Manual_Chain_Hoist_Snabblyftblock_5000kg-RedigeraSvero_1511AL_Lever_Hoist_Aluminum_Spakyftblock_Aluminium_250kg-Redigera-2Svero_1427_Manual_Chain_Hoist_Snabblyftblock_20000kg-Redigera

Työturvallisuutta raskaisiin käsinostoihin: Sveron ketjuvipu- ja käsiketjutaljat

 

Investoi turvallisuuteen – investoi laatuun

Kun investoit nostolaitteisiin, investoi laatuun. Vaikka laadukkaampi laite olisi yritykselle hintavampi investointi, maksaa se itsensä halvempaa versiota nopeammin takaisin tehostuneena tuotantona, turvallisempana työympäristönä sekä pienempänä laitteen rikkoutumisriskinä.

Machine Toolin nostamisen asiantuntijat auttavat sinua mielellään niin oikean nostolaitteen valinnassa, kuin laitteen ja nostoapuvälineiden huollossa ja vuosittaisissa tarkastuksissa.

Haluatko kuulla mikä laite sopisi juuri sinun yrityksesi tarpeisiin?

Varaa aika myyjän kalenterista!


Muista maksuton ergonomiaopas!

ergonomiaopas uusi

Ergonominen nostaminen on panostus koko yrityksen toimintaan. Kun ergonomia on kunnossa, nostat yrityksen tuotannon tehokkuutta ja parannat työntekijöiden hyvinvointia.

Lataa Machine Toolin ilmainen ergonomiaopas ja tutustu erilaisiin ergonomisiin ratkaisuihin!

LATAA OPAS