Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Paranna työturvallisuutta – esittelyssä nostolaitteiden turvaominaisuudet

Nostaminen-Ergonomia

Työturvallisuus on hyvän nostamisen A ja O. Siihen kannattaa panostaa hankkimalla nostoihin sopivat ja turvalliset työlaitteet. Raskaissa nostoissa on aina syytä hyödyntää tarvittavilla turvaominaisuuksilla varustettuja nostolaitteita, jotka auttavat ehkäisemään tapaturmia ja loukkaantumisia. Investoinnit työturvallisuuteen maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin vähentyneinä sairauspoissaoloina ja työn tuottavuuden kasvuna.

Nämä ovat nostolaitteiden tärkeimmät turvaominaisuudet


1 Suojausluokitus
Elektronisissa nostolaitteissa käytetään IP-suojausluokkia. IP-luokka koostuu kahdesta numerosta, joista ensimmäinen kertoo yleisen suojaustason 0-6 välillä, ja toinen suojaustason vettä vastaan 0-9 välillä. Varmista aina, että nostolaitteissa on tarpeeksi korkea suojausluokitus tarvittavaan työhön.

2 Ylikuormasuoja
Ylikuormasuoja löytyy melkein kaikista nostolaitteista. Se aktivoituu jos laite havaitsee liian painavan kuorman, suojellen sekä työntekijää, että laitetta.

3 Kuormajarru tai turvakytkin
Kuormajarrun tai turvakytkimen avulla nostolaite ei pudota kuormaa, vaikka käyttöjännite katkeaisi esimerkiksi sähkökatkoksen takia. Taakka jää kellumaan nostokorkeuteen.

4 Rajakatkaisin
Erityisesti sähkönostimissa tärkeä turvaominaisuus on rajakatkaisin, joka estää nostimen ajamisen liian korkealle tai sivulle.

5 Laitekohtaiset turvaominaisuudet
Erilaiset nostolaitteet sisältävät myös yksilöllisiä turvaominaisuuksia. Machine Toolin laajasta tuotevalikoimasta löydät nostolaitteita eritasoisilla turvaominaisuuksilla, jokaiseen työympäristöön.

 

Vuosittainen huolto ja tarkastus – turvaa laitteet ja työntekijät


Nostolaitteet ja -välineet ovat oikein käytettyinä turvallisia ja pitkäikäisiä. Turvallisen ja ergonomisen käytön lisäksi nostolaitteiden tarkastus ja huolto on tärkeä hoitaa vuosittain. Machine Toolin huoltohenkilöstö varmistaa, että nostolaitteesi huolletaan luotettavasti ja ammattitaitoisesti.

Tiesitkö? Huollamme laitteita ympäri Suomen. Voit tuoda tai lähettää huollettavan nostolaitteen joko Machine Toolin Helsingin tai Kuopion toimipisteelle. Lue lisää nostolaitehuollostamme!

Saat tarkempaa tietoa laitteesi huoltotarpeesta olemalla yhteydessä suoraan huoltoomme. Keventimien, nostopöytien ja erilaisten nostoapuvälineiden vuosihuoltojen lisäksi teemme nopeasti myös muita huolto- ja muutostöitä. Käytämme laitteiden huollossa aina alkuperäisiä varaosia, jotka takaavat laitteen turvallisen ja pitkäikäisen käytön.

Mietittääkö nostolaitteiden hankinta tai huolto? Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä ja hoidetaan laitteistosi kuntoon.

Ota yhteyttä!