Skip to content

Pexraytechin uutuus: PXR Alpha -sarjan läpivalaisujärjestelmät

Suomalaisen Pexraytech Oy:n uusi kannettava läpivalaisujärjestelmä sisältää kolme eri kokoista paneelia, kaksi säteilylähdettä sekä PXR HUB -ohjausyksikön. PXR Alpha -järjestelmä helpottaa erityyppisten kohteiden läpivalaisua ja on nopea pystyttää käyttövalmiiksi.

PXR Alpha

Helppokäyttöinen ja turvallinen järjestelmä

PXR Alpha -läpivalaisujärjestelmän etuna on aiempaa pienempi tarvittava turva-alue. Sensorilevyn ansiosta kuvaukseen vaadittava kokonaissäteilymäärä on huomattavasti pienempi kuin skannaavilla paneeleilla. Järjestelmää käytettäessä riittää, että käyttäjä siirtyy kolmen metrin päähän säteilylähteen taakse.

 

Järjestelmä koostuu erilaisista paneeleista, säteilylähteestä ja ohjausyksiköstä. Sopiva laiteyhdistelmä valitaan käyttökohteen ja -tarkoituksen mukaan.

 

Kompakti PXR Alpha 17 sopii myös ahtaisiin kohteisiin

PXR Alpha 17 on pienikokoinen paneeli huipputarkalla sensorilla. Paneelin ensisijainen käyttötarkoitus on rikkomaton aineen tutkimus (NDT) ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi hitsaussaumojen tarkastukseen, korroosiotutkimuksiin sekä muuhun NDT-tarkastustoimintaan.

 

 • PXR Alpha 17
 • Pikselin koko: 75 μm
 • Resoluutio: 2304 x 3072 px
 • Aktiivinen kuvausala: (L x K) 172,8 x 230,4 mm
 • Kuvausaika: langallinen 1,5 s, langaton 3 s
 • Koko: (L x K x S) 208,2 × 256,5 × 27,5 mm
 • Paino 2,0 kg

 

PXR Alpha 25 -paneeli kulkee repussa

PXR Alpha 25 -paneelin pieni pikselikoko takaa tarkan kuvan tarkastettavasta kohteesta. Paneelin kahvan voi kiinnittää kahdelle sivulle, mikä mahdollistaa paneelin asettelun ahtaisiin paikkoihin. Alpha 25 mahtuu hyvin reppuun, joten koko laitteiston saa tarvittaessa kannettua selässä.

 

Hitsaussaumojen tarkastuksen ja korroosiotutkimuksen lisäksi Alpha 25 on tarkoitettu ilmailuteollisuuden ja puolustusvoimien käyttöön sekä erityisesti pomminraivaukseen.

 

 • PXR Alpha 25
  Pikselin koko: 124 μm
  Resoluutio: 2048 x 2560 px
  Aktiivinen kuvausala (L x K): 253,95 x 317,44 mm
  Kuvausaika: langallinen 1,5 s, langaton 3 s
  Koko (L x K x S): 322 x 355 x 17 mm
  Paino: 2,7 kg

 

PXR Alpha 36 -paneeli suurille tarkastuskohteille

Alpha 36 kuvaa kerralla suuremman alueen, joten se nopeuttaa laajojen kohteiden tarkastusta. Tässä mallissa yhdistyvät terävä kuvanlaatu, keveys ja kestävyys, joten se sopii hyvin vaativaan käyttöön. Alpha 36 on suunniteltu erityisesti turvallisuuskäyttöön ja pomminpurkuun, mutta soveltuu hyvin myös korroosiokuvauksiin sekä muuhun NDT-tarkastukseen.

 

 • PXR Alpha 36
  Pikselin koko: 140 μm
  Resoluutio: 2560 x 3072 px
  Aktiivinen kuvausala (L x K) 358,3 x 430,08 mm
  Kuvausaika: 1,5 s, langaton 3 s
  Koko (L x K x S): 400 x 470 x 17 mm
  Paino: 4,2 kg

 

PXR GEXR200 -säteilylähde

GEXR200 on akkutoiminen pulssaava säteilylähde, jonka maksimijännite on 150 kVp. Säteilylähde on tarkoitettu erityisesti käyttökohteisiin, joissa nopeus ja laitteen helppo siirreltävyys on ratkaisevaa. Kevyt ja kompakti säteilylähde mahtuu kätevästi reppuun tai pieneen laukkuun.

 

Laite sopii erityisesti tullin ja poliisin käyttöön sekä pomminpurkuun.

 

PXR GEXRS3 -säteilylähde

PXR GEXRS3 on akkutoiminen pulssaava säteilylähde, jossa on jopa 270 kVp:n maksimijännite. Se sopii varsinkin paksuihin metalleihin ja muihin vaikeasti läpäistäviin kohteisiin. Parhaimmillaan GEXRS3 on vaativissa korroosiotutkimuksissa ja muussa NDT-tarkastuksessa sekä turvallisuussektorin käytössä ja pomminpurkamisessa.

 

Säteilylähde toimii ladattavalla akulla ja laitteen mukana toimitetaan kaksi akkua. Ladattu akku riittää 4000 pulssiin, joka tarkoittaa keskimäärin 100 käyttökertaa.

 

PXR HUB -ohjausyksikkö

Ohjausyksikkö mahdollistaa koko PXR Alpha -järjestelmän ohjauksen PXR Software -ohjelmistolla. PXR HUB yhdistetään PXR-säteilylähteisiin, mikä tekee järjestelmän asennuksesta helppoa ja nopeaa.  Ohjausyksikköä voi käyttää myös langattomasti WiFi-yhteydellä.

 

Laitteen ulkoiset mitat ovat 206 x 115 x 30 mm ja paino vain 750 g. Ohjausyksikön toiminta-aika akulla on 8 tuntia.

 

Tuotteiden tarkemmat tekniset ominaisuudet löydät täältä >>

 

Pexraytech on suomalainen huipputeknologian yritys, joka suunnittelee kannettavia läpivalaisuratkaisuja erityisesti turvallisuusalan tarpeisiin. Yritys tarjoaa poliisille, rajavalvontaan ja pomminraivaukseen luotettavia ja helppokäyttöisiä laitteita, jotka parantavat turvallisuusuhkien havaitsemista.

 

 

Lue myös: