Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Pohjois-Suomessa nyt oma robotiikan asiantuntija - Tutustu Petteriin!

Petteri Tyni on Machine Toolin Pohjois-Suomen oma aluemyyjä ja robotiikan asiantuntija. Heti kättelyssä rekrytoijat vakuuttaneella oululaisella on suomalais-saksalainen insinöörin kaksoistutkinto, sekä työkokemusta niin paperitehtaalta, rekkakuskin hommista, ja Sveitsistä Bystronic Laser:lta.

Miten Petteri on päätynyt Machine Toolin ensimmäiseksi Pohjois-Suomen omaksi aluemyyjäksi? Lue lisää uudesta robotiikan asiantuntijastamme!

Vakuuttavasti suoraan asiantuntijaksi - Pohjoisen oma aluemyyjä

Petteri aloitti hommat osana Machine Toolin rautaista joukkoa tämän vuoden maaliskuussa. Vaikka hän alunperin vastasi Support Engineerin työpaikkailmoitukseen, vakuutti hän rekrytoijat heti kättelyssä ja työskentelee nyt robotiikan myynti-insinöörinä.

Kerroin työhaastattelussa olevani kiinnostunut myös myyntihommista ja työn sisältö muuttui siinä lennossa. Maaliskuussa aloitin ensin työt tuotekehityshankkeen projektipäällikkönä ja kesäkuun alusta sitten myös myyntihommat robotiikan puolella.

Machine Toolilla Petteri vastaa Universal Robots -yhteistyörobotiikasta Pohjois-Suomessa. Alueella ei ole ennen ollut omaa vastuuhenkilöä, joten Petterin astuminen remmiin on iso panostus pohjoisen robotiikkatarpeisiin.

Nyt kesäkuusta alkaen on ollut ensimmäistä kertaa pohjoisessa oma aluemyyjä, joka pääsee kulkemaan asiakkaan luokse, mikä on aika iso juttu. Tässä työssä parasta on ehdottomasti tämä tiimi, työkaverit on mahtavia. Ja työnkuva myös, tällä hetkellä tuntuu, että asiakkaitten kanssa kommunikointi ja heidän auttaminen on parasta.Yhteistyörobotiikka kaikkien saataville - Hyödynnä alalla, kuin alalla

Robotiikan asiantuntijana Petteriä kiehtoo erityisesti automaation käyttöönoton helppous ja yksinkertaisuus. Aikaisempaa automaatiokokemusta ei tarvita, ja yhteistyörobotiikka tuo työn tehostamisen automaation kautta kaikkien saataville.

Minua kiehtoo myös se, miten kehittynyttä uusi tekniikka on. Ensimmäiset laitteet tulivat markkinoille 2000-luvun vaihteessa, mihin verrattuna nämä nyt myytävät laitteet ovat aivan eri tasolla. Paljon suoraviivaisempaa ja yksinkertaisempaa, kuin vanha teollisuusrobotiikka. Ihmisten leuat aina loksahtavat, että robotiikka voi nykyään olla näinkin helppoa.

Machine Toolin tarjontaan kuuluvat Universal Robots -yhteistyörobotit ja niiden lisälaitteet, kuten erilaiset robottialustat, tarttujat ja muut työkalut. Suosituimmaksi cobottimalliksi Petteri nostaa UR10e -yhteistyörobotin, joka monikäyttöisenä ja ulottuvana sopii alalle, kuin alalle. 

Erikoisin työtehtävä johon olen kuullut robotiikkaamme käytettävän on varmaan nuudelien pakkaaminen. Yleisin kohde taas on varmasti konepalvelu, jossa tarvitaan yleensä apua työstökoneen kappaleiden syöttöön ja pois ottamiseen.Testaa yhteistyörobotiikkaa Pohjois-Suomessa 

Petteri toimii robotiikan asiantuntijana Pohjois-Suomen alueella, jossa hän pääsee kätevästi asiakkaiden luokse Oulusta käsin. Yhteistyörobotiikan tarpeet ovat pohjoisessa samoja kuin Etelä-Suomessakin, mutta tieto laitteiden helppoudesta ja hyödyistä ei ole vielä levinnyt yhtä laajalle. Nyt Petteri aikoo muuttaa tilanteen.

Meihin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, kun on kiinnostunut yhteistyörobotiikan hankinnasta tai testauksesta. Meiltä löytyy esittelylaitteisto, jota pääsee testaamaan, ja vuokralle saa UR10e -robotin muutamilla erilaisilla tarttujilla. 

Jokaisen asiakkaan kohdalla katsotaan tilannekohtaisesti miten laitteiden testaus parhaiten toteutetaan. Machine Tool pystyy lähettämään asiakkaalle robotin paikan päälle, tai vastaavasti testaamaan asiakkaan lähettämiä tuotteita omissa toimitiloissaan. Tämän avulla saadaan selville parhaat keinot auttaa asiakasta ja automatisoida tietyt työvaiheet.

Selvitetään ensin puhelimessa tarve ja tullaan sitten käymään. Aina kun mennään asiakkaan luokse vierailulle he pääsevät itse jo kokeilemaan ohjelmointia ja testaamaan robotin käyttöä.Petterin vinkit: mitä kaikkien pitäisi tietää yhteistyörobotiikasta?

Robottisolun käyttöönottaminen ja käyttö on nykyään äärettömän helppoa. Kaikkiin tavanomaisimpiin työkohteisiin on saatavissa standardityökalut, joten eri tuotantovaiheiden automatisointi on helpompaa kuin koskaan.

Ja kaikkien pitäisi tietää, että Pohjois-Suomessa on nyt oma kaveri, joka kiertää Universal Robots -yhteistyörobotti peräkontissa, valmiina auttamaan asiakkaita koko pohjoisen alueella.

 

Ole rohkeasti yhteydessä Petteriin kaikissa yhteistyörobotiikkaan liittyvissä kysymyksissä!

 

Uutiskirjeeseen 3

 

Petteri Tyni

040 635 0939

petteri.tyni@machinetool.fi