Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Lineartecin alipainetarraimet uudistuivat

Machine Tool_Lineartec-alipainetarttujaYlöjärveläisen Lineartecin suositut alipainetarraimet ovat uudistuneet. Valmistajan tarraimet ovat tunnettuja monikäyttöisyydestään ja nyt tehdyt uudistukset parantavat niiden käytettävyyttä entisestään.

Vähemmän melua – sama luotettava pito

Alipainetarraimien imuteho syntyy alipainepumpulla, eikä se ole aivan äänetöntä. Vaikka alipainepumpun melutaso on pysynyt samana, se ei enää huuda jatkuvasti. Alipainepumppu käynnistyy vasta kun tartuntanappia painetaan ja vastaavasti sammuu irrotusnappeja painamalla. Ohjainkahvan digitaalinen näyttö ilmoittaa jos alipaine ei ole riittävä.

Alipaineella nostamisen etuna on saman tarttujan sopivuus keskenään erilaisille kappaleille. Se toimii yhtä hyvin huokoisilla, epätasaisilla ja joustavilla pinnoilla. Samalla tarttujalla voi siis käsitellä jauhosäkkejä, tiiliä, lasipurkkeja tai vaikka puulevyjä.

Laajempi tartunta-alue lisää monikäyttöisyyttä

Alipainetarttujan pinta-alaa on kasvatettu pohjaan asennetuilla turbolevyllä. Suurempi tartunta-ala mahdollistaa isompien kappaleiden käsittelyn, mutta edelleen samaa tarttujaa voi käyttää myös pienempien kappaleiden käsittelyssä.

Lineartecin vakiotarttujien profiilileveydet ovat 72, 114, 209 ja 253 mm. Yritys valmistaa tilauksesta myös erikoiskokoisia tarttujia.

Kuormankevennin parantaa työergonomiaa

Työpisteen ergonomia paranee merkittävästi yhdistämällä alipainetarttuja kuormankeventimeen. Indevan elektronisen kuormankeventimen ansiosta nostettavan kappaleen paino kevenee ja työntekijä voi ohjailla kuormaa kevyellä sormiotteella. Kuormankeventimiä on saatavana 80 - 320 kilon nostokapasiteetilla ja niiden puomin ulottuvuus voi olla jopa 5 metriä.

 

Tutustu myös näihin aiheisiin: