Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Aamukahvia ja robotiikkaa Sastamalassa

Robotiikasta kilpailukykyä teollisuuteen -aamukahvitilaisuus järjestettiin Sastamalassa. Tilaisuuden avasi Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Ursula Lumme. Aamukahville kutsuttuja yritysten edustajia oli paikalle päässyt parikymmentä. Cafe Ernomanessa oli innostunut tunnelma, kun SAMK:n edustajat Timo Kerminen ja Mikko Lehtonen kertoivat robotiikasta sekä sen hyödyistä yrityksille.

Tilaisuus oli myös lähtölaukaus Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Sastamalan, Huittisten sekä Loimaan kaupunkien yhteiselle HLS-Robo kehityshankkeelle. Hankkeen tavoite on parantaa alueen pk-yritysten kilpailukykyä kustannustehokkuutta lisäämällä. Kehittämistoimien ytimessä ovat mm. tuotannon automatisointi ja energiankäytön optimointi. Yhteistyörobotti on tehokas tapa tehostaa tuotantoa, parantaa työergonomiaa sekä purkaa tuotannon pullonkauloja.

Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK on 6 000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen korkeakoulu. HLS-Robo hankkeessa opiskelijat tekevät projektitöinä ehdotuksia alueen yrityksille yhteistyörobottien käytöstä tuotannon tehostamisessa. Tarkoitus on suunnitella koko prosessi cobotin käyttökohteesta sen tekemiin työsykleihin. SAMK:lla on neljä yhteistyörobottia, joita voidaan käyttää hankkeen projekteissa demo-cobotteina. Näin cobotin hyöty tuotannon tehostamisessa saadaan vietyä konkreettiselle tasolle, jonka jälkeen yrityksessä voidaan harkita investointia todelliseen keissiin pohjautuen.

Machine Tool-yhteistyörobotti-Sastamala2

Universal Robotsin Antti Lumme kertoo yhteistyöroboteista

Machine Toolin Veli-Matti Svahn kertoi käytännön esimerkkejä yhteistyörobottien sovelluskohteista. Cobottien avulla voidaan parantaa yritysten kilpailukykyä monella tapaa. ”Parasta yhteistyöroboteissa on niiden monipuolisuus ja helppous. Robotti on mahdollista saada hyvinkin nopealla aikataululla osaksi tuotantoa ja se soveltuu todella monenlaisiin tehtäviin” kertoo Svahn.

Universal Robotsin edustaja Antti Lumme puolestaan näkee robotiikan tuovan kaivattua kilpailukykyä eri alojen pk-yrityksille. "Aika on nyt kypsä uuden teknologian hyödyntämiseen myös pienemmissä yrityksissä. Investointina cobotti ei ole niin suuri kuin luullaan, lisäksi se maksaa itsensä nopeasti takaisin."

Sastamalan Robo-aamiainen olin Machine Toolin ensimmäinen aamukahvitilaisuus yhteistyörobottien tiimoilta. ”Vastaanotto oli kiinnostunut ja olen todella tyytyväinen tilaisuuden antiin”, toteaa Svahn. Tilaisuudessa oli mahdollisuus nähdä cobotti myös tositoimissa, kun Svahn esitteli yhteistyörobottia.

Machine Tool-yhteistyörobotti-Sastamala

Cafe Ernomanen tilat soveltuivat hyvin tapahtuman järjestämiseen. Kahvilan herkullinen aamiainen sai kehuja osallistujilta.

Machine Tool aikoo jatkossa toteuttaa vastaavia tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut kuulemaan robotiikasta lisää, ota meihin yhteyttä. Tulemme mielellämme kertomaan aiheesta lisää ja tuomme myös democobotin mukaan testattavaksi.

 

Lue myös nämä: