Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Yhteistyörobotit saivat innostuneen vastaanoton Tampereella

Kävimme Tampereella pitämässä infotilaisuuden yhteistyörobottien hyödyistä eri alojen asiantuntijoille. Infon aluksi Universal Robotsin Antti Lumme kertoi yhteistyörobottien ominaisuuksista, käyttökohteista ja käyttöönoton tuomista eduista.

Machine Tool_yhteistyörobotti-info_1

UR:n Antti Lumme (kuvassa oikealla) opastaa cobotin ohjelmoinnissa

 

Tarttuja käyttötarkoituksen mukaan

Machine Toolin oma robottiasiantuntija Veli-Matti Svahn esitteli yleisölle robottikäsivarteen yhdistettäviä valmiita tarttujia. Universal Robotsin yhteistyörobotteihin on saatavilla todella kattava valikoima erilaisia tarttujia. Tarttuja liitetään yksinkertaisesti pikaliittimellä ja johdolla robottiin kiinni, jonka jälkeen se on käyttövalmis. Eri tyyppisten tarttujien ansiosta samaa robottia voidaan vaihtaa vaivattomasti työtehtästä toiseen.  

Machine Tool_yhteistyörobotti-info_2

Veli-Matti Svahn ja On Robot-tarttuja

 

Yhteistyörobotin ohjelmointi on yllättävän helppoa 

Infon yleisö esitti ilahduttavan aktiivisesti kysymyksiä vetäjille ja robottien ohjelmoinnin testausta pääsi jokainen kokeilemaan itse. Yhteistyörobottien ohjelmointi on helppo omaksua ilman minkäänlaista aiempaa ohjelmointikokemusta. Parhaiten käyttöliittymä tulee tutuksi itse testaamalla, mutta UR:n sivuilla on paljon ilmaisia vinkkejä ja tutoriaaleja eri tasoisille käyttäjille. 

Kiitos myös ravintola Linkosuo Kalevanpaasille hyvistä tarjoiluista ja sujuvista järjestelyistä!

 

Robotiikka on vielä tuntematon mahdollisuus

Näissä infotilaisuuksissa tulee joka kerralla esiin se, miten vähän robotiikkaa vielä tunnetaan Suomessa. Alaa ei kerta kaikkiaan nähdä omalle yritykselle relevanttina, se on jotain liian kallista, liian hienoa ja hifiä, eikä missään nimessä kosketa meitä. Väärin! Siinä missä järeät teollisuusrobotit ovat iso investointi ja vaativat pitkän hankintaprosessin, on yhteistyörobotti hyvin kevyt hankinta. Haluamme näissä infoissa nimenomaan tuoda esiin yhteistyörobottien nopeaa käyttöönottoa ja nopeaa takaisinmaksuaikaa. Tässä valistustyössä riittää meille vielä paljon tekemistä.

Toivomme että yhteistyörobotit nähdään pian mahdollisuutena suomalaisissa pk-yrityksissä, jotta kotimainen tuotanto saadaan kasvamaan ja tuotantokustannuksia alemmas. Työvoima on tunnetusti meillä kallista, siirretään siis yksinkertaiset ja toistuvat tehtävät robottien tehtäväksi. Samalla työntekijät voivat keskittyä mielekkäämpään, lisäarvoa tuottavaan tekemiseen, jossa ihmisen luovuus ja ongelmanratkaisukyky on tarpeen.

Sopiiko cobotti juuri sinun yritykseesi? Aika todennäköisesti kyllä.

Kiinnostuitko? Ilmoitamme täällä tulevista infotilaisuuksista, tule mukaan seuraavaan tilaisuuteen!

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä robotiikan asiantuntijaamme Veli-Matti Svahniin, puh. 045 773 10 179, veli-matti.svahn@machinetool.fi.

 

Lue lisää: