Skip to content
Suomalainen perheyritys vuodesta 1951

Sähkövinttureiden lisäominaisuuksissa on mistä valita

Huchez-sähkövintturimalleihin on tarjolla valtavasti erilaisia lisäominaisuuksia, jotka helpottavat työskentelyä. Lisäämällä haluamasi ominaisuudet, saat käyttötarkoitukseen juuri sopivan sähkövintturin.

Uritettu tela

Uritettu tela helpottaa vaijerin tasaista kelautumista ensimmäisellä köysikerroksella. Tämän tarvitset etenkin silloin, kun käytät vintturia kahteen suuntaan.

Huchez uritettu rumpu

 

Köydenohjain

Köydenohjain helpottaa vaijerin kelautumista rummulle tasaisesti. Köydenohjainta suositellaan käytettäväksi varsinkin uritetun rummun kanssa, kun käytössä on vain yksi vaijerikerros. Vaijerin painorulla on pakollinen, jos vintturia käytetään kahteen suuntaan.

Huchez köydenohjain

 

Löysän vaijerin tunnistin

Löysän vaijerin tunnistin katkaisee virran, jos vaijeri ei ole kireällä. Ominaisuus lisää turvallisuutta vintturia käytettäessä, jos esimerkiksi nostettava tai laskettava taakka jumittuu.

Huchez löySän vaijerin tunnistin

 

Useita vaijereita samalla rummulla

Jos taakan nostamisessa tai vetämisessä tarvitaan useita kiinnityskohtia, onnistuu se uritetulla rummulla, jossa on useampia vaijereita. Tämä ominaisuus on erityisen suosittu teattereissa ja muissa lavasteissa.

Huchez useita vaijereita samalla rummulla

 

 

Laipalla jaettu tela

Vintturin rummun voi jakaa laipalla kahteen tai useampaan osaan. Näin voi käyttää kahta tai useampaa vaijeria ja kelata rummulle enemmän kuin yhden köysikerroksen.

Huchez laipalla jaettu tela

 

Lisää toinen vaijerin kiinnitys telalle

Kun vintturiin lisätään ylimääräinen kiinnityskohta vaijerille, onnistuu taakan nosto useammalla vaijerilla. Vintturilla voi myös nostaa useampia kuormia samanaikaisesti tai käyttää vaijereita eri suuntiin

Huchez toisen vaijerin kiinnitys telalle

 

Pidennetty tela

Jos tarvitset todella suuren vaijerikapasiteetin, tarvitset vintturin pidennetyllä telallalla. Siihen kuinka pitkän vaijerin vintturin rummulle saa kelattua, vaikuttaa myös vintturin teho ja malli.

Huchez pidennetty tela

 

Sähköinen ylikuormasuoja

Sähköinen ylikuormasuoja suojelee sekä vintturia että sen käyttäjää. Ylikuormasuoja on pakollinen kaikissa yli 1 000 kg vinttureissa, joita käytetään nostoissa (direktiivi 2006/42/EU). Ylikuormasuoja estää nimensä mukaisesti laitteen ylikuormituksen. Se turvaa vintturin käyttäjää ja estää mm. vaijerin katkeamisen tai rungon vääntymisen.

Huchez sähköinen ylikuormasuoja

 

Säädettävä ylä- ja alarajakatkaisin - kellotyyppinen

Valmistajan suunnittelemassa rajakatkaisimessa on kaksi pysäytyskohtaa. Se on käyttäjän helppo säätää itsekin. Oikein asetetut ylä- ja alarajat estävät vintturin ajamisen liian pitkälle ja suojaavat näin laitetta rikkoutumiselta.

Huchez ylä-ja alarajakatkaisinkello

 

Rajakatkaisin - kampatyyppinen

Rajakatkaisimella voi asettaa 2, 4 6 tai 8 pysäytyskohtaa. Sen suojausluokka on IP 65.

Huchez kampatyyppinen rajakatkaisin

 

Suojausluokka IP 65

Onko käyttöympäristö erityisen haastava? Moottorin jarrun, sähköyksikön sekä kampatyyppisen rajakytkimen voi suojata luokituksella IP 65.

Huchez IP 65 suojausluokka

 

Erikoismaalaus suojaa vintturia

Kovissa käyttöolosuhteissa vintturi kannattaa suojata myös vahvemmalla maalilla. Maalauksen vaihtoehdot ovat C5M (offshore / marine) tai C4 muuten koviin käyttöolosuhteisiin.

Huchez erikoismaalaus

 

Lisäjarru

Lisäjarru on pakollinen varuste, jos vintturia käytetään näyttämövintturina. Kuvassa  lisäjarru on kampamallisen rajakytkimen kanssa.

Huchez lisäjarru

 

Jarrun vapautus

Kun vinttirissa on jarrun vapautus, voi sitä käyttää manuaalisesti hätätilanteissa. Rummun vapautus tarvitaan, jotta vaijerin voi vetää rummulta tarvittaessa käsin

Huchez jarrunvapautin

 

Käsipyörä

Kun käsipyörä on yhdistetty jarrun vapautukseen, voi kuorman laskea tai vetää tarkasti haluttuun kohtaa manuaalisesti käsipyörällä vintturia käyttämällä.

Huchez käsipyörä

 

Kiinnistysjalusta

Vintturiin voi lisätä tukevan jalustan, jolloin sen asentaminen ja kiinnittäminen alustaan on helppoa ja käyttö takuuvarmasti vakaata.

Huchez kiinnitysjalusta

Siirtoalusta helpottaa käsittelyä

Vintturiin voi lisätä siirtoalustan, jolloin sitä voi käsitellä ja siirtää helposti vaikka trukilla.

Huchez siirtoalusta

 

Radio-ohjaus nostovinttureihin

Nostovinttureille tarkoitetun radio-ohjauksen käyttösäde ulkoilmassa on 400 metriä. Taajuus 433 MHz ja suojausluokka IP 65 tai IP 66. Kauko-ohjaimissa on kestävä litiumioniakku. Turvallisuustaso SIL3. Radio-ohjaukseenkin on saatavana erilaisia lisätoimintoja kuten esimerkiksi portaaton nopeuden säätö.

Huchez Radio-ohjaus nostovinttureihin

 

Radio-ohjaus vetovinttureihin

Vetokäyttöön tarkoitettuihin vinttureihin on saatavana radio-ohjaus, jonka käyttösäde on ulkona 100 metriä. Ohjaimen suojausluokka on IP 65 ja taajuus 2.4. Ohjaimeen on saatavilla suojakuori sekä pidempi käyttösäde, jolloin vintturia voi käyttää jopa 500 metrin päästä. Toisella kauko-ohjaimista myös vintturin nopeuden säätäminen on mahdollista.Huchez Radio-ohjaus vetovinttureihin

 

Suojahuppu vintturille

Suojaa vintturi lialta ja pölyltä säilytyksen ja kuljetuksen aikana mittojen mukaan tehdyllä hupulla.

Huchez vintturin suojahuppu

 

Vaihejärjestyksen tunnistin

Tunnistin estää tahattoman ylös- ja alas-suuntien sekoittamisen, kun vintturia kytketään. Tätä ominaisuutta käytetään vakiona työmaavinttureissa.

Huchez Vaihejärjestyksen tunnistin

 

 

Lue lisää: